Όλοι μιλούν για το reunion Παπαχαραλάμπους - Γκλέτσου 25 χρόνια μετά τους «Ψίθυρους καρδιάς»

Κατερίνα Μπούσιου
Όλοι μιλούν για το reunion Παπαχαραλάμπους - Γκλέτσου 25 χρόνια μετά τους «Ψίθυρους καρδιάς»

Πως ο ρόλος της ως Ερατώ, άλλαξε την επαγγελματική πορεία της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και πως ο ρόλος της στο «Μπαμπά μην τρέχεις» έφερε στο δρόμο της, τον άντρα της ζωής της Φάνη Μουρατίδη. 

25 χρόνια πριν, οι «Ψίθυροι καρδιάς» άφηναν εποχή στη τηλεόραση με το δίδυμο του Απόστολου Γκλέτσου και της Άννας Μαρία Παπαχαραλάμπους, να κάνει θραύση με τον απαγορευμένο τους έρωτα. Μόλις προχθές στην εκπομπή «Τα Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά, η Ερατώ και ο Αντώνης, ενώθηκαν ξανά τηλεοπτικά με αρκετή συγκίνηση για τη σειρά που τους άλλαξε τη ζωή. Ειδικά στην Άννα Μαρία, μία ακόμη τηλεοπτική σειρά, καθόρισε και την προσωπική της ζωή, με την γνωριμία και τον κεραυνοβόλο έρωτα της με τον συμπρωταγωνιστή της Φάνη Μουρατίδη, σύζυγο και πατέρα των δύο τους παιδιών.

papaxaralampous_gkletsos9.jpg

Από τον Μπαλαμό στον Maestro Φάνη

Η εκπομπή «Τα Νούμερα» του Φοίβου Δεληβοριά εξελίσσεται όχι μόνο ως η έκπληξη της χρονιάς, αλλά και το next best thing της ελληνικής Τv, με την πρωτοτυπία της. «Αυτή την τηλεόραση θέλουμε» έγραψαν οι χρήστες του Τwitter και συμφωνούμε απόλυτα. Και ήρθε η στιγμή να κάνει αναφορά στην πιο εμβληματική σειρά της ιστορίας της, κάνοντας το reunion του Απόστολου Γκλέτσου και της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, της Ερατoύς και του Αντώνη, 25 χρόνια μετά από τους «Ψίθυρους καρδιάς» του Μανούσου Μανουσάκη.

Το ζευγάρι έγραψε ιστορία με αυτούς τους ρόλους και μέχρι σήμερα καμία άλλη σειρά δεν έχει ξεπεράσει την τηλεθέαση του 70% ,την οποία σταθερά είχε την μία και μοναδική σεζόν της προβολής της, το 1997.

Και οι δύο ηθοποιοί, φάνηκε να είναι αρκετά συγκινημένοι όταν ακούστηκε το τραγούδι τους «Τι πρέπει τι δεν πρέπει», όχι από την φωνή του Δημήτρη Μπάσση, ο οποίος το ερμήνευε στη σειρά, αλλά του Στέλιου Διονυσίου, που ήταν επίσης quest στα «Νούμερα» και χόρεψαν για να θυμηθούν τα παλιά. Η Άννα Μαρία σα να μην πέρασε μία μέρα. Μόνο η κουπ της δεν θυμίζει την Ερατώ, με το νέο pixie cut κούρεμα το οποίο της πηγαίνει πολύ. Η ιστορία της τηλεοπτικής τους αγάπης είχε κάνει μεγάλη επιτυχία. Εκείνη ως η Ερατώ, μία αρχικά ντροπαλή τσιγγάνα, ερωτεύεται τον Αντώνη (Απόστολος Γκλέτσος) αρχιτέκτονα στο επάγγελμα, ο οποίος την γνώρισε όταν προσπάθησε να κάνει ένα έργο, που κατέστρεφε τον καταυλισμό στον οποίο έμενε εκείνη. Πάλεψαν με προκαταλήψεις, τα έβαλαν με όλους και ο απαγορευμένος τους έρωτας φάνηκε να έχει αίσιο τέλος. Και λέμε φάνηκε, γιατί ο επίλογος άφηνε ερωτηματικά για το αν θα πορεύονταν μαζί στη ζωή.

Αυτή η σειρά καθόρισε την πορεία της Άννας Μαρίας για τη συνέχεια αν και αρχικά την μπλόκαρε: «Με φρίκαρε η ξαφνική δημοσιότητα. Ήμουν σε μία ηλικία που αμύνθηκα και δεν μπορούσα να το απολαύσω. Στο γύρισμα σε ένα διαμέρισμα, ήταν 300 άτομα που μας φώναζαν με το όνομά μας. Σχεδόν μας φυγάδευσαν όταν τελειώσαμε», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

9 χρόνια μετά και αφού έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο θέατρο, ήρθε ένας νέος και διαφορετικός ρόλος από εκείνον της Ερατώς. Στη σειρά «Μπαμπά μην τρέχεις», θα γνωρίσει τον συμπρωταγωνιστή της, Φάνη Μουρατίδη και ένα γύρισμα στα Χανιά, όπου θα χρειαστεί να μοιραστούν το ίδιο δωμάτιο, θα δημιουργήσει έναν κεραυνοβόλο έρωτα. «Ήταν καρμική η γνωριμία μας και από αυτά που λες πως έπρεπε να γίνουν. Ό,τι παίζαμε το ζούσαμε. Από τα πρώτα κιόλας γυρίσματα γίναμε ζευγάρι» όπως έχει δηλώσει.

Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους αποκάλυψε ότι ζει με το πιο «περίεργο» φαγητό

Ένα χρόνο μετά θα έρθει στη ζωή ο πρώτος τους γιος και το ζευγάρι θα παντρευτεί με πολιτικό γάμο. H Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, αρνείται πεισματικά ακόμη και τώρα να φορέσει νυφικό και να κάνουν και τον θρησκευτικό τους γάμο. Αλλά τι σημασία έχει; Η μητρότητα και η συντροφικότητα είναι η ουσία της ζωής της: «Υπήρχαν εποχές που μόλις είχα γεννήσει και δεν δούλευα. Δούλευε μόνο ο Φάνης. Αυτό μέσα μου με πείραζε, αλλά μετά το ξεπέρασα. Ήμουν ενεργή στη δουλειά και ξαφνικά σε μία μέρα, έμεινα σπίτι». Λίγα χρόνια θα έρθει στη ζωή και ο δεύτερος γιος τους και η ευτυχία τους θα ολοκληρωθεί.

https://www.instagram.com/p/Bjhv7g7ACFa

Μοιάζουν ωστόσο αντίθετοι κόσμοι, αλλά ταιριαστοί. Αυστηρή και πειθαρχημένη σε όλα στο σπίτι η ίδια, λίγο πιο ελεύθερο πνεύμα ο Φάνης. Είναι όμως παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που τα αντίθετα έλκονται στην περίπτωσή τους και δημιουργούν ένα υπέροχο σύνολο με τον 14χρονο Έκτορα και τον 13χρονο Αλέξανδρο. Ο σύζυγός της δηλώνει βοηθός της σε ότι έχει να κάνει με τα παιδιά τους, καθώς τον πρώτο λόγο στην οργάνωση του σπιτιού, την έχει η ίδια.

Και στα δημοσιεύματα που τους χωρίζουν συχνά, εκείνοι απλά χαμογελούν και δεν αντιδρούν. Υπήρχε όμως μία εξαίρεση όπως έχει δηλώσει ο Φάνης Μουρατίδης, ο Φάνης από τον Maestro: «H μοναδική φορά που ενοχλήθηκα, ήταν όταν κάναμε μία διαφήμιση με την Άννα Μαρία και σχολιάστηκε άσχημα ότι παίζαμε με τα παιδιά μας, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Καταλαβαίνω ότι κάποιος θα με χωρίζει κάθε τρεις μήνες, αλλά αυτό με αφορά περισσότερο για τα παιδιά μου και όχι για κάποιον άλλο λόγο».

annamariapapaxaralampous_fanis.jpg

Photo credits: NDP photo agency