Η Ματθίλδη Μαγγίρα & η 18χρονη κόρη της λατρεύουν τις αλλαγές-Το πλατινέ look & τα ξυρισμένα μαλλιά

Η Ματθίλδη Μαγγίρα & η 18χρονη κόρη της λατρεύουν τις αλλαγές-Το πλατινέ look & τα ξυρισμένα μαλλιά
NDP

Μαμά και κόρη στην πιο πρόσφατη έξοδό τους δίδαξαν μαθήματα εναλλακτικού στιλ. 

Πρεμιέρα στο Θέατρο Αθηνών έκανε η παράσταση «Φιλιά, Όσκαρ...». Στο εν λόγω πολυαναμενόμενο θεατρικό project πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Τσαλταμπάσης και Αγοραστή Αρβανίτη και πλήθος κόσμου έδωσε παρών προκειμένου να τους παρακολουθήσει. Ανάμεσα στα άτομα που βρέθηκαν στο Κολωνάκι και πόζαραν στο φακό και η Ματθίλδη Μαγγίρα μαζί με την κόρη της.

Τόσο η γνωστή performer όσο και η 18χρονη Λήδα Φόστερ, πόζαραν χαμογελαστές στο φακό και από τις φωτογραφίες πολλοί παρατήρησαν το στιλ των δύο κοριτσιών. Όπως είναι γνωστό, και οι δύο αγαπάνε το εναλλακτικό style ενώ πειραματίζονται συχνά και με τα μαλλιά τους. Αυτή τη φορά είδαμε πως η Ματθίλδη έχει υιοθετήσει ένα κόντε καρέ πλατινέ, αφήνοντας πίσω το signature καστανό hair look με το οποίο την έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

https://www.instagram.com/p/CjKpdzMN4Cr

Από την άλλη, η Λήδα η οποία πριν από λίγους μήνες είχε ξυρίσει το κεφάλι της υιοθετώντας ένα style ανατρεπτικό που αναδείκνυε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, πλέον φαίνεται πως είναι στη διαδικασία να μακρύνει τα υπέροχα πλούσια άφρο μαλλιά της και σε αυτή την έξοδο επέλεξε ένα πολύ ωραίο headband.

1666772221054-30334316-image005.jpg

Φωτογραφίες από την πιο πρόσφατη έξοδό τους

Η κόρη της, Λήδα Φόστερ, είναι καρπός του έρωτά της με τον πρώην σύζυγό της, τον Αμερικανό μουσικό Άλεξ Φόστερ. Το ζευγάρι υπήρξε παντρεμένο από το 2003 έως το 2011, όταν και αποφάσισαν να τραβήξουν δρόμους χωριστούς. Φυσικά, παραμένουν γονείς που έχουν σε απόλυτη προτεραιότητα την κόρη τους, ενώ διατηρούν και άψογες σχέσεις.

Πλέον, η Λήδα Φόστερ διανύει τα πρώτα χρόνια μετά την ενηλικίωση, ούσα μόλις 18 ετών. Τρία χρόνια πριν, στα 15 της, εγκατέλειψε την Ελλάδα και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για απόφαση που πήρε η ίδια, προφανώς με το American dream να μοιάζει άκρως δελεαστικό για ένα έφηβο κορίτσι με όνειρα και ανοιχτούς ορίζοντες. Έτσι, φοίτησε επί δύο έτη σε σχολείο της Νέας Υόρκης, όπου ζει ο πατέρας της, και ολοκλήρωσε εκεί τη βασική εκπαίδευσή της.

https://www.instagram.com/p/BasKll0HmFi

Για αυτή την απόφαση ζωής είχε ήδη μιλήσει η μικρή τότε Λήδα, στο περιοδικό People. Με χαρακτηριστική ωριμότητα, αιτιολόγησε την υπερατλαντική της μετακόμιση και εξήγησε ακριβώς το σκεπτικό της: «Επειδή το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν μου αρέσει τόσο, έχω αποφασίσει να πάω στη Νέα Υόρκη σε κάποιο καλλιτεχνικό σχολείο, για να μπορέσω να ακολουθήσω το όνειρό μου και να γίνω ηθοποιός, τραγουδίστρια και performer. Ό,τι είναι και η μαμά μου».

Αν κρίνουμε από την καλλιτεχνική της κλήση και όλα της τα ενδιαφέροντα, δεν είναι να απορούμε και για τις τόσο εκκεντρικές και συχνές αλλαγές στα μαλλιά της. Όπως φαίνεται, η Λήδα Φόστερ βλέπει και στην κόμη της μία ακόμη ευκαιρία να διοχετεύσει τις ανησυχίες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά της. Και εδώ που τα λέμε…γιατί όχι;

Πώς ένιωσε όμως η μητέρα της για την απόφασή της να μετακομίσει στο «Κέντρο του Κόσμου»; Στο περιοδικό People, η Ματθίλδη Μαγγίρα είχε πει: «Εννοείται πως θα ήθελα να την ακολουθήσω, αλλά αν δεν μας βγει, θα πηγαινοέρχομαι, όπως τόσα χρόνια πηγαινοέρχεται και ο μπαμπάς της. Έχω κάνει αρκετή δουλειά θεωρώ όλα αυτά τα χρόνια, οπότε της έχω εμπιστοσύνη. Ξέρω το παιδί μου και δεν θα την απέτρεπα από το να ακολουθήσει την πορεία που ονειρεύεται στη ζωή της, εξαιτίας δικών μου εγωισμών». Κάπου εδώ, να πούμε πως η στάση της είναι υποδειγματική και τρανή απόδειξη του ρητού «τα παιδιά μας δεν μας ανήκουν».

Η Ματθίλδη Μαγγίρα ήθελε η κόρη της να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει, χωρίς κανείς να της στερήσει το δικαίωμα να εξερευνήσει τον κόσμο, να δει διαφορετικά πράγματα, να αλλάξει παραστάσεις και να είναι γενικά ελεύθερος άνθρωπος.

Αφότου η Λήδα Φόστερ είχε ήδη φύγει από την Ελλάδα, η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, Μεσάνυχτα, μιλώντας και πάλι για το θέμα: «Έσπασε η καρδιά μου όταν η κόρη μου στα 15 ζήτησε να πάει στην Αμερική. Ήξερα τον λόγο που ήθελε να πάει. Είχε την ανάγκη να δημιουργήσει και να χτίσει σχέση με τον πατέρα της, με τον οποίο είχαν μία σχέση σε επίπεδο τουριστικό, όταν ερχόταν τα καλοκαίρια. (…) Και με τα σχολεία εδώ δεν της άρεσε. Δέχθηκε bullying στο δημοτικό, της έλεγαν ότι είναι μαύρη. Και ήρθε μία μέρα κλαίγοντας και μου λέει “Με φωνάζουν μαύρη”. Της δείχνω το μαύρο και της λέω: “Παιδί μου, αυτό εδώ τι χρώμα είναι; Είσαι εσύ τέτοιο χρώμα; Θα πας και θα πεις στο παιδάκι να πει στη μαμά του να το πάει σε έναν οφθαλμίατρο γιατί μάλλον έχει αχρωματοψία”, της είπα. Αυτή ήταν η δική μου αντιμετώπιση.

Μετά, στο γυμνάσιο είχε και από καθηγητές. Σ’ ένα μάθημα πήγε απ’ το 17 στο 15. Ζήτησα τον λόγο από τον καθηγητή. Του εξήγησα ότι έχει δυσλεξία και απόσπαση συγκέντρωσης και ο καθηγητής μου είπε πως αυτά δεν υπάρχουν και είναι στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει δυσλεξία και λοιπά, και μου είπε ότι ίσως είναι καλύτερα να πάρω το παιδί από το μουσικό σχολείο και να το πάω σε ένα συμβατικό. Έτρεξα πολύ. Έκανα πολύ μεγάλο αγώνα. Ζήτησα συνάντηση με τον διευθυντή και απευθύνθηκα και στο Υπουργείο Παιδείας. Μετά απ΄ όλα αυτά, άλλαξε η συμπεριφορά τους».

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η Λήδα Φόστερ στο bio του προφίλ της στο Instagram έχει γράψει Black Lives Matter και έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

Η 18χρονη παίζει σαξόφωνο

https://www.instagram.com/p/BgR-I2qHUdG

Αγαπά τα ταξίδια στα ελληνικά νησιά, όπως η Αλόννησος και η Αίγινα

https://www.instagram.com/p/Bl_CKM2HAQo

Έχει το δικό της grungy στιλ

https://www.instagram.com/p/B9kzpJ5JENx

Γεννήθηκε με υπέροχα φυσικά άφρο μαλλιά

https://www.instagram.com/p/BvAiwChHuW2

Λάτρευε τον Κώστα Βουτσά, τον οποίο και φώναζε «νονό», καθώς ήταν μπαμπάς της νονάς της.

https://www.instagram.com/p/B9CvbbSJPRB

Πλέον, η Λήδα Φόστερ έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και έχει νοικιάσει το δικό της διαμέρισμα, κοντά στο σπίτι της μητέρας της ενώ επισκέπτεται συχνά και την Αμερική.