Ο Johnny Depp υπέκυψε στα βαμπίρ

Ο Johnny Depp υπέκυψε στα βαμπίρ

Ο κουλτουριάρης γόης του Hollywood αποφάσισε να παίξει –και αυτός- σε ταινία με βρικόλακες, πάντα όμως με τους δικούς του κανόνες.

Από όταν βγήκε το Twilight και όλα τα στούντιο του Hollywood, βλέποντας την απίστευτη ανταπόκριση που είχαν οι κυνόδοντες, το χλωμό δέρμα και τα λίτρα αίματος στη νεολαία -και όχι μόνο- αποφάσισαν να γυρίσουν όποιο σενάριο είχε μέσα βρικόλακα, οι ηθοποιοί κάνουν ουρές για να παίξουν έναν καταραμένο αθάνατο, σε οποιοδήποτε ρόλο.

Ποτέ δεν περιμέναμε, όμως, ένας από αυτούς να είναι ο Johnny Depp.

Ο διάσημος, ταλαντούχος ηθοποιός, πρόκειται να παίξει, όπως και τόσοι άλλοι συνάδελφοί του, το βαμπίρ, με μια σημαντική όμως διαφορά που μας αναπτερώνει το ηθικό. Πίσω από την σκηνοθεσία της ταινίας βρίσκεται ο μέντοράς του, Tim Burton, και η εμφάνιση του Depp, σύμφωνα με τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, θα φέρνει περισσότερο στον Willy Wonka παρά στον Edward Cullen.

Η ταινία ονομάζεται «Dark Shadows» και θα αφηγείται την ιστορία του Barnabas Collins, ενός βασανισμένου βρικόλακα που ψάχνει την χαμένη του αγαπημένη. Σύμφωνα με το σενάριο, το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του '60, ο Barnabas ήταν ένας πλούσιος playboy που ζούσε στο Collinsport του Maine, και άρχοντας της Έπαυλης Collinwood, τον 18ο αιώνα. Όταν έπαιξε με τα συναισθήματα της μάγισσας Angelique Bouchard, την οποία θα υποδύεται η Eva Green, αυτή τον μετέτρεψε σε βαμπίρ. Μετά από 200 χρόνια κατά τα οποία βρισκόταν θαμμένος ζωντανός, ο Barnabas επιστρέφει στην Έπαυλή του, για να βρει τους, κάπως προβληματικούς, απογόνους του να ζουν εκεί. Η γκουβερνάντα του 10χρονου David Collins, όμως, μοιάζει εκπληκτικά με την χαμένη αγάπη του Barnabas, 200 χρόνια πριν.

Το στόρι ακούγεται πολλά υποσχόμενο, το χέρι του Tim Burton πίσω από το όλο εγχείρημα δίνει ποιότητα και αξία στη ταινία, και η συμμετοχή του Johnny Depp με τη συγκεκριμένη, ιδιαίτερη, εμφάνιση, μας κάνει να πιστεύουμε πως το «Dark Shadows» θα μας δείξει μια άλλη, ξεχωριστή πλευρά των βαμπίρ. Η ταινία πρόκειται να βγει στις αίθουσες τον Μάιο του 2012.