O Ηλίας Ζερβός και η φωνή του σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια πριν το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

O Ηλίας Ζερβός και η φωνή του σημάδεψαν τα παιδικά μας χρόνια πριν το «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Δεν ήταν απλά ο αγαπημένος χασοδίκης δικηγόρος στο «Άκρως Οικογενειακόν» ούτε και ο δικηγόρος του Χάρη Ρώμα στο «Κωνσταντίνου και Ελένης». Ο σπουδαίος ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή, είχε αφιερώσει μέρος της καριέρας του δανείζοντας τη φωνή του σε γνωστές μας animation ταινίες.  

Μόλις στα 65 του χρόνια, ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός έφυγε ξαφνικά από τη ζωή από ανακοπή και ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι σοκαρισμένος για την απώλεια, ενός σεμνού, αξιοπρεπή αλλά και ιδιαίτερα ταλαντούχου ηθοποιού στο θέατρο και την τηλεόραση. Μπορεί να τον αγαπήσαμε ως δικηγόρο του Κατακουζηνού στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», να γελάσαμε μαζί του ως χασοδίκη και επιπόλαιο κολλητό του Γιάννη Μπέζου στο «Άκρως Οικογενειακόν», αλλά ο Ηλίας Ζερβός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος και με τα παιδικά μας χρόνια.

Από τον Μίκυ Μάους στον Κατακουζηνό και στην Πολίτικη Κουζίνα

Ο ηθοποιός είχε μία λαμπρή πορεία στο θέατρο εδώ και 40 χρόνια, αλλά οι τηλεοπτικοί του ρόλοι τον έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή. Αρχικά με πολλούς guest ρόλους σε σειρές της δεκαετίας του '80 και αργότερα σε πιο πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», έπαιζε χαρακτηριστικά τον ρόλο του δικηγόρου του Χάρη Ρώμα, ως Νίκος Γρέβιας, πριν τον δούμε στο «Άκρως Οικογενειακόν», στον ρόλο πάλι ενός δικηγόρου, χασοδίκη, όπως τον αποκαλούσε ο Γιάννης Μπέζος. Ο ηθοποίος είχε διακωμωδήσει την σύμπτωση σε συνέντευξή του: «Όταν μου το πρότειναν, ξαφνιάστηκα. Είπα πάλι θα κάνω δικηγόρο; Αλλά προσπάθησα να βρω τα ιδιαίτερα στοιχεία του χαρακτήρα του και να τον υποδυθώ». Μάλιστα σε μία από τις σπάνιες φορές που έχει μιλήσει για τη ζωή του, είχε αποκαλύψει πως και η κόρη του σπούδασε τελικά δικηγόρος.

Ο Χάρης Ρώμας ήταν από τους πρώτους που μίλησε σήμερα για την γνωριμία και την συνεργασία τους: «Δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν στενοί φίλοι, αλλά ήμασταν αγαπημένοι συνεργάτες. Κάθε φορά που δουλέψαμε μαζί, υπήρχε αλληλοσεβασμός. Θα πω για τον Ηλία, ότι ήταν ένας θαυμάσιος, στέρεος ηθοποιός. Μπορεί να μην έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά τους δεύτερους κατάφερε και τους έκανε σημαντικούς. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και συγκίνηση».

Ο ηθοποιός ωστόσο με την φωνή του σίγουρα θα σας θυμίσει κάποιον από τους παιδικούς σας ήρωες. Από τον Μίκυ Μάους στον Scooby Doo αλλά και σε πιο σύγχρονες ταινίες animation, όπου είχε δανείσει τη φωνή του. Άλλωστε με την μεταγλώτισση ασχολήθηκε για περισσότερα από 30 χρόνια και ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της καριέρας του, το οποίο και αγαπούσε ιδιαίτερα.

zervostwitter.JPG

Στην συνέντευξη που είχε δώσει στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Φλερτ» με την Νάντια Κοντογιώργη, ο Ηλίας Ζερβός είχε μιλήσει και για την καταγωγή του από την Κωνσταντινούπολη και είχε συγκινηθεί: «Φύγαμε μαζί με την οικογένειά μου, όταν ήμουν 8 χρονών. Για τους έλληνες στην Ελλάδα ήμασταν Τούρκοι, για τους Τούρκους ήμασταν έλληνες. Επειδή είχα τούρκικη υπηκοότητα, δεν μπορούσα να γυρίσω στην Πόλη, γιατί αναγκαστικά θα έπρεπε να πάω φαντάρος. Για πρώτη φορά γύρισα μετά από 40 χρόνια, λόγω της συμμετοχής στην «Πολίτικη Κουζίνα». Και πήγα μάλιστα και στο σπίτι στο οποίο γεννήθηκα», όπως είχε αναφέρει.