Η τρυφερή επέτειος της Χριστίνας Κοντοβά με την κόρης και το σχόλιο της Βάσως Λασκαράκη

Πατούλια Κατερίνα
Η τρυφερή επέτειος της Χριστίνας Κοντοβά με την κόρης και το σχόλιο της Βάσως Λασκαράκη

Δύο χρόνια αγάπης, δύο χρόνια από την ημέρα που η Χριστίνα Κοντοβά γνώρισε την Αda της και ξεκίνησε το ταξίδι της μητρότητας.

H σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή και γεμάτη συγκίνηση για τη Χριστίνα Κοντοβά. Είναι ημέρα γιορτής, μιας γιορτής που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια όταν και γνώρισε από κοντά την κόρη της Ada.

2 χρόνια μαζί

«Την ημέρα αυτή, πριν από δύο χρόνια, έγινε η πρώτη γνωριμία της σχεδιάστριας Χριστίνας Κοντοβά με την Ada, όταν και ξεκίνησε το ταξίδι υιοθεσίας της μικρής στην Ουγκάντα.

2 χρόνια μαζί
Η οικογένεια μας σήμερα έχει γενέθλια…

Σαν σήμερα το 2020 βρεθήκαμε και ξεκίνησε η κοινή μας ζωή! Η πρώτη φωτογραφία είναι η πρώτη μας αγκαλιά. Η επόμενη είναι 1 χρόνο μετά στο ίδιο σημείο λίγο πριν αποχαιρετίσουμε την Ουγκάντα. Η τελευταία είναι πριν λίγες μέρες ξεκινώντας για το σχολείο.

Πως μεγαλώνουν τα παιδιά; -Με αγάπη και ασφάλεια… Και ανθίζουν.

Προσωπικά μεγάλωσα, ωρίμασα και άλλαξα μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια και νιώθω ευγνωμοσύνη για το θαύμα που μοιράζομαι», έγραψε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Κοντοβά.

https://www.instagram.com/p/Ckxk82kLhK7

Κι ήταν το σχόλιο της Βάσως Λασκαράκη που της υπενθύμισε πως τις συνδέει αυτή η ημερομηνία, η 10η Νοεμβρίου, μιας και η ηθοποιός γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια της δικής της κόρης, της Εύας.

kontova1.JPG

«Φέτος είμαι επίσημα μαμά, και πέρσι είχα την Ada, αλλά φέτος είμαι μητέρα της και στα χαρτιά. Όταν βρεθήκαμε με την Ada, μιλούσε μια τοπική διάλεκτο της Ουγκάντα. Από την πρώτη στιγμή της μιλούσα ελληνικά και με το attitude ότι καταλαβαίνει. Έχει μια κλίση στις γλώσσες», είχε τονίσει η Χριστίνα στο παρελθόν για τη πρώτη εκείνη γνωριμία με την Ada.

Η δική μου ιστορία μητρότητας δεν είναι συνηθισμένη

«Η δική μου ιστορία μητρότητας δεν είναι η συνηθισμένη αλλά κάθε φορά που την μοιράζομαι βρίσκω τόσα κοινά σημεία με τις υπόλοιπες μαμάδες που στο τέλος οι ιστορίες μας γίνονται ίδιες. Αγωνίες, τύψεις, ανασφάλειες, ντροπές και κούραση που είναι ταμπού να συζητιούνται… αλλά είναι αυτά που δυναμώνουν την αγάπη. Αυτά που μας κρατούν σε εγρήγορση να γινόμαστε καλύτερες αρκεί να τα βγάζουμε στο φως και να τα απενοχοποιούμε», είχε πει χαρακτηριστικά η Χριστίνα ενώ στο live με την κουμπάρα της και νονά της Ada, Σίσσυ Χρηστίδου είχε τονίσει:

https://www.instagram.com/p/CdTy73Uo3Yd

«Τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και το λέω εγώ που έχω μείνει δυο φορές έγκυος και οι δύο εγκυμοσύνες δεν έχουν πετύχει. Το θέμα είναι να ξεκινήσεις από κάπου. Είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσεις ένα παιδί στην Ουγκάντα, περνάς από εξετάσεις, επιτροπές. Εγώ έμεινα εκεί 13 μήνες αλλά αυτό θεωρείται και γρήγορο. Η αναδοχή είναι μίνιμουμ 12 μήνες. Περάσαμε δυο φορές πάνελ, είχαμε κοινωνική λειτουργό που μας έκανε ελέγχους, δικαστήριο, ήταν μεγάλη η διαδικασία. Ειδικά οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν πολύ δύσκολοι».