40 ημέρες χωρίς τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Το συγκινητικό story της συζύγου του Δώρας

Πατούλια Κατερίνα
40 ημέρες χωρίς τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: Το συγκινητικό story της συζύγου του Δώρας

40 ημέρες μετά την απώλεια του Ολυμπιονίκη μας, η σύζυγός του συνεχίζει να θρηνεί.

40 ημέρες μετά την απώλεια του αγαπημένου της Αλέξανδρου Νικολαΐδη, η σύζυγός του αδικοχαμένου Ολυμπιονίκη και μητέρα των δύο παιδιών του, Δώρα Τσαμπάζη έκανε μια τρυφερή αφιέρωση στο Instagram για τον αγαπημένο της.

40 ημέρες χωρίς τον Αλέξανδρο

Με το ποίημα «Πληθυντικός Ἀριθμός» της Κικής Δημουλά, θυμήθηκε τον αγαπημένο της η δημοσιογράφος, η οποία πριν μερικές ημέρες πόζαρε μπροστά στην τοιχογραφία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη και είχε γράψει:

«Πώς χωράει μέσα στην θλίψη τόση ομορφιά... Πώς την γαληνεύει, την ημερεύει».

316261418_652414503189245_6760483182011618342_n.jpg

«Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από τον Θεό, όπως είναι και το όνομά της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια», είχε γράψει ο Ολυμπιονίκης στο τελευταίο εκείνο μήνυμά του, όταν αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε, τη μοναδική μάχη που δεν μπόρεσε να κερδίσει τελικά.

Το μήνυμα της Δώρας στο Navarino Challenge

«Η φιλία και η αγάπη όλων σας είναι διαχρονική, όπως και οι αξίες που πρέσβευε ο Αλέξανδρος. Θέλω να σας κάνω όλους μια μεγάλη αγκαλιά, για να χωρέσω μέσα την αγάπη και την στήριξή που μας δείξατε όλον αυτόν τον καιρό. Θα τη φυλάξω για του χρόνου, που θα είμαστε ξανά εδώ με τα παιδάκια μας και με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη, όπως θα το ήθελε και ο Αλέξανδρος», έγραφε το μήνυμα της Τσαμπάζη το οποίο και διάβασε η Νάντια Κοντογιώργη.

Η μάχη με το καρκίνωμα NUT και ο θάνατος

Η 14 Οκτωβρίου όταν έγινε γνωστό στο Πανελλήνιο ότι ο Ολυμπιονίκης του Tae Kwon Do Αλέξανδρος Νικολαΐδης άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από μάχη 2 χρόνων με τον καρκίνο. Ο 42χρονος, σύζυγος της δημοσιογράφου Δώρας Τσαμπάζη, με την οποία είχε αποκτήσει 2 παιδιά, έπασχε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, το καρκίνωμα NUT και είχε φροντίσει να γράψει ένα κείμενο για με λόγια αποχαιρετισμού για τη στιγμή που θα έφευγε για το μακρινό ταξίδι, το οποίο και δημοσιεύθηκε από την οικογένειά του στο προφίλ του στο Facebook.

«Θα ξεκινήσω με αυτό το κλισέ, ότι για να διαβάζετε τώρα αυτήν τη δημοσίευσή μου, μάλλον έχω φύγει για κάπου καλύτερα ή και για το πουθενά.

Δύο χρόνια, βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτόν τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω.

Δύο χρόνια δεν είπα ποτέ "Γιατί σε εμένα"; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική σκέψη από αυτή. Σε κάποιον τυχαίνει, στον διπλανό μας, στον γείτονά μας, στον συνάνθρωπό μας. Και πλέον τυχαίνει σε πολλούς. Αν βάλω ένα πρόσημο τύχης στη ζωή μου, θα σας πω ακόμα και τώρα, ότι ήμουν τυχερός άνθρωπος. Είχα την ευλογία να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, να ανέβω στο βάθρο πολλές φορές, να δοξάσω τον αθλητισμό και τη χώρα μου, να γνωρίσω ανθρώπους από όλον τον κόσμο, να μάθω τον σεβασμό, την ευγενή άμιλλα, αξίες τόσο σημαντικές και να προσπαθήσω να τις κάνω πράξη και στη ζωή μου», είχε γράψει ο Ολυμπιονίκης στο τελευταίο αυτό μήνυμα.

Συγκίνησε τους πάντες η Δώρα Τσαμπάζη με τη δήλωσή της στο Navarino Challenge

https://www.instagram.com/p/CjvnFJZLd8U

Η γνωριμία Αλέξανδρου και Δώρας

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Δώρα Τσαμπάζη γνωρίστηκαν σε ένα μπαράκι στη Θεσσαλονίκη το 2012. Εκείνος μόλις είχε χωρίσει από την πρώην σύζυγό του, την βολεϊμπολίστρια Ρούξι Ντουμπρέσκου, και χωρίς να το περιμένει γνώρισε τη γυναίκα που ήταν γραφτό να γίνει ο έρωτας της ζωής του.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το καλοκαίρι του 2016 στη Θεσσαλονίκη με όλη την οικογένεια και τους φίλους τους να δίνουν το παρών. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την 5χρονη Ελεάννα και τον 2χρονο Γιώργο μεγαλώνοντας τη γεμάτη αγάπη οικογένειά τους.