Κατάθλιψη με διάσημη υπογραφή

Κατάθλιψη με διάσημη υπογραφή

Η κατάθλιψη είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή πάθηση. Δεν είναι λίγοι, όμως, οι διάσημοι που έχουν υποφέρει από αυτήν.

Jon_Hamm_
Owen_Wilson_
Paulina_Porizkova
Heath_Ledger
Catherine_Zeta-Jones_
Gwyneth_Paltrow_
brooke_shields2
Winona_Ryder

Αισθάνεστε μια ανεξέλεγκτη ροπή προς την κατάθλιψη με κάθε νέο δυσάρεστο που ακούτε/ μαθαίνετε καθημερινώς τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας; Υπάρχουν και διάσημοι -και ιδιαίτερα καλοβαλμένοι και χωρίς προβλήματα, φαινομενικά- που έχουν ήδη περάσει αυτή τη νόσο.



Jon Hamm
Σε νεαρή ηλικία, στα 20 του περίπου, ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Mad Men» υπέφερε από χρόνια κατάθλιψη μετά τον θάνατο του πατέρα του. Το περιβάλλον του αλλά και η ψυχοθεραπεία, σε συνδυασμό με τα ψυχοφάρμακα τον βοήθησαν να ξεπεράσει αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία. «Μπορείς να αλλάξεις τη χημεία του εγκεφάλου σου αρκετά ώστε να σκεφτείς 'Θέλω να σηκωθώ το πρωί, δεν θέλω να κοιμάμαι ως το απόγευμα'» έχει πει σε συνέντευξή του μιλώντας στον Observer για τα φάρμακα που τον βοήθησαν.



Owen Wilson
Μοιάζει χαλαρός και πολύ cool, κεφάτος και με όρεξη για πλάκες αλλά το 2007 όλα αυτά δεν ήταν ακριβώς η πραγματικότητα του ηθοποιού. Μια απόπειρα αυτοκτονίας στα 38 του, τότε, αποκάλυψαν πως βρισκόταν σε κατάθλιψη καθώς έδινε τη δύσκολη μάχη του με τους προσωπικούς του δαίμονες αλλά και τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά.



Paulina Porizkova
Μια αποχώρηση από το Dancing With The Stars το 2007 πυροδότησε το αίσθημα απόρριψης που οδήγησε σε κρίσεις πανικού. Αγχολυτικά βοήθησαν το μοντέλο και ηθοποιό να ξεπεράσει το πρόβλημά της όπως παραδέχτηκε η ίδια το 2011 σε κείμενο που έγραψε στη Huffington Post.



Heath Ledger
Το 2008, σε ηλικία 28 ετών, ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός και τα αίτια του τραγικού θανάτου του πιθανόν να μη γίνουν ποτέ γνωστά. Υπνωτικά χάπια, αναλγητικά και αγχολυτικά βρέθηκαν στο αίμα του λίγο καιρό μετά την παραδοχή του στους New York Times πως πάσχει από αϋπνίες. Άλλα δημοσιεύματα, πάντως, θεώρησαν εκείνη την περίοδο πως ο ηθοποιός έπασχε και από κατάθλιψη μετά τον χωρισμό του με τη γυναίκα του και μητέρα της κόρης του, Michelle Williams.



Catherine Zeta-Jones
Το 2011 η ηθοποιός αποκάλυψε πως πάσχει από διπολική διαταραχή που προκαλεί σοβαρή κατάθλιψη. Η απόφασή της να παραδεχτεί δημοσίως το πρόβλημά της αγκαλιάστηκε από τα media αλλά και από όσους ανθρώπους πάσχουν από διπολική διαταραχή και ντρέπονταν γι αυτό που τους συνέβαινε.



Gwyneth Paltrow
Η επιλόχειος μελαγχολία, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της το 2006 την οδήγησε σε κατάθλιψη. Όμως η ίδια δεν είχε συνδέσει τη μελαγχολία της με τη γέννηση του παιδιού της αφού όταν είχε γεννηθεί η κόρη της δύο χρόνια νωρίτερα δεν είχε βιώσει κάτι τέτοιο.



Brooke Shields
Το μοντέλο και ηθοποιός ήταν μία από τους πρώτους διάσημους που μίλησαν ανοιχτά για την κατάθλιψή της η οποία συνέβη μετά τη γέννηση του παιδιού της. Έγραψε το 2005 το βιβλίο «Down Came the Rain: My Journey Through Postpartum Depression» στο οποίο μοιράστηκε την δυσάρεστη εμπειρία της αλλά και τους τρόπους με τους οποίους την ξεπέρασε -στους οποίους περιεχόταν και χρήση φαρμάκων. Αργότερα δημοσιεύτηκε και ένα κείμενό της στους New York Times στο οποίο υπερασπίστηκε την απόφασή της να στραφεί στα χάπια.



Winona Ryder
Η θυελλώδης σχέση της με τον Johnny Depp, την οδήγησε στην κατάχρηση του αλκοόλ και σε κρίσεις πανικού που εξελίχθηκαν σε κατάθλιψη. Μια μέρα κοιμήθηκε με ένα τσιγάρο αναμμένο βάζοντας φωτιά στον εαυτό της και αυτό το συμβάν την οδήγησε στο να αναζητήσει βοήθεια σε ένα ίδρυμα ψυχικής υγείας και έπειτα με έναν θεραπευτή, όπως παραδέχτηκε δημοσίως η ίδια.