Ryan Gosling: μια καριέρα λουκούμι

Ryan Gosling: μια καριέρα λουκούμι

Τον θαυμάζουμε στο τώρα, τον αναπολούμε στο χθες.

Remember_The_Titans
The_Believer
Murder_by_Numbers
Notebook
Half_Nelson
Fracture
Lars_and_the_Real_Girl
Blue_Valentine
Crazy_Stupid_Love
Drive
Ides_of_March

Η τελευταία του ταινία «Drive» έχει ξεσηκώσει τα πλήθη όπου και αν έχει παιχτεί και έχει κερδίσει το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες. Όλοι τον θυμάστε στο πρόσφατο «Blue Valentine» και στο δακρύβρεχτο «Notebook» αλλά η καριέρα του έχει και άλλες λαμπρές στιγμές. Και, να θυμάστε πως φέτος η μεγάλη οθόνη θα γεμίσει με τα κάλλη του όχι μία, αλλά τρεις φορές. Όχι πως αυτό είναι πρόβλημα, φυσικά, αφού τον Ryan δεν τον χορταίνουμε ποτέ.



Remember the Titans, 2000

Μικρός ρόλος, ταξίδι στο παρελθόν και, συγκεκριμένα, στο 1971. Παίκτης ράγκμπι και κορμί θανατηφόρο και soundtrack Marvin Gaye.



The Believer, 2001

Εβραίος νεοναζί (...) σε μια ταινία που πήρε το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Sundance.



Murder by Numbers, 2002

Στα 22 του βρίσκεται δίπλα στον Michael Pitt και την Sandra Bullock -η οποία είναι 16 χρόνια μεγαλύτερή του- με την οποία διατηρεί ερωτική σχέση για έναν χρόνο μετά τα γυρίσματα.



The Notebook, 2004

Η απάντηση σε όποιον δεν αναγνωρίζει το όνομα Ryan Gosling αμέσως είναι πάντα η ίδια: «ο ηθοποιός που έπαιζε στο Notebook» και αμέσως όλοι τον θυμούνται. Μαζί με τα μυξομάντιλα που ξόδεψαν βλέποντας την ταινία.



Half Nelson, 2006

Μια υποψηφιότητα για Όσκαρ στον ρόλο ενός καθηγητή εθισμένου στο κρακ.



Fracture, 2007

Μαζί με τον Anthony Hopkins τον οποίο ανέκαθεν θαύμαζε ο Καναδός ηθοποιός.



Lars and the Real Girl, 2007

Και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα σε έναν τρυφερό ρόλο σε μια πολύ παράξενη ταινία. Ο Ryan να μη βρίσκει κορίτσι; Ούτε γι αστείο!



Blue Valentine, 2010

Μια ιστορία απ΄όλυτου έρωτα, πάθους, μίσους και ένα δράμα που απεικόνισε το τέλος του έρωτα με τα πιο μελανά χρώματα.



Crazy Stupid Love, 2011

Δεν τον έχουμε συνηθίσει σε κωμικούς ρόλους -ούτε και εκείνος τον εαυτό του επίσης- αλλά πλάι στον μετρ του είδους Steve Carrell τα καταφέρνει περίφημα να μας κάνει να γελάμε.



Drive, 2011

Ως απόλυτο crossover ανάμεσα σε γυναίκες, gay και άνδρες ο Ryan κατέκτησε τους πάντες σε αυτήν την ταινία του John Hughes που θαύμασαν βαθιά ακόμα και εκείνοι που πήγαν στο σινεμά μόνο και μόνο για να τον απολαύσουν για τα κάλλη του.



The Ides of March, 2011

Πολιτικό θρίλερ και George Clooney μεταφράζεται σε σίγουρη επιτυχία. Και μαζί με τον ταλαντούχο κύριο Ryan Gosling οι πιθανότητες εκτινάσσονται στα ύψη.