Πέθανε στα 56 της χρόνια το σούπερ model Tatjana Patitz και «μούσα» του George Michael

Πέθανε στα 56 της χρόνια το σούπερ model Tatjana Patitz και «μούσα» του George Michael

 (AP Photo/Markus Schreiber)

To μοντέλο είχε συμμετοχή στο εμβληματικό video clip του George Michael, «Freedom» με την ελίτ του παγκόσμιου modeling την δεκαετία του '90. 

Η Tatjana Patitz μοντέλο με γερμανική καταγωγή από το Αμβούργο, συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και ήταν από τα κορυφαία μοντέλα παγκοσμίως στα τέλη της δεκαετίας του '90. Οι περισσότεροι, εκτός από τα catwalks, την θυμούνται και από την συμμετοχή της σε ένα video clip που άφησε εποχή.

https://www.instagram.com/p/CddRXicrNmR

Freedom με τα top κορίτσια της μόδας

Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του ξαφνικού θανάτου της Patitz, που έχει σοκάρει, στο άκουσμα της είδησης, τον κόσμο της μόδας.

https://www.instagram.com/p/CO1AaYxJSPN

Το μοντέλο ξεκίνησε ως φαινόμενο την καριέρα της από τα 17 της χρόνια και η τρίτη θέση στον διαγωνισμό Elite Model Contest της άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της επιτυχίας. Τα παιδικά και τα εφηβικά της χρόνια τα έζησε στην Γερμανία αλλά και στην Σουηδία. Η μητέρα της ήταν Εσθονή και ο πατέρας της είχε γερμανική καταγωγή.

https://www.instagram.com/p/CAH3MXRJC4a

Το έπαθλό της από τον διαγωνισμό της Elite, ήταν ένα ταξίδι στο Παρίσι και εκεί στην ουσία γνώρισε τον κόσμο της μόδας. Η Patitz ήταν μία ιδιαίτερη περίπτωση, περιζήτητη για τα εξωτερικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά και πολύ προσγειωμένη παρά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε όταν κοσμούσε τα εξώφυλλα της Voque, του Harper's Bazaar και του W. «Δεν θα πουλήσω ποτέ τη ψυχή μου» όπως συνήθιζε να λέει.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους οίκους μόδας, έγινε το κορίτσι της Voque, η μούσα του Versace αλλά και το κορίτσι ανάμεσα στην Naomi Campell, την Cindy Crawford και την Lida Evangelista που πρωταγωνίστηκε στο video clip του τραγουδιού «Freedom» του George Michael.

Η Αnn Wintour την είχε χαρακτηρίσει το ευρωπαϊκό σύμβολο του σικ και υπήρξε ένα από τα πιο ακβιβοπληρωμένα μοντέλα την περίοδο της μεγάλης της ακμής.

Ήταν επίσης γνωστή για τις οικολογικές της ανησυχίες και τις ενέργειες της για την διάσωση σπάνιων ειδών ζώων της Αφρικής.

Ήταν μαμά ενός δεκάχρονου αγοριού, του Joah στον οποίο είχε αδυναμία, ενώ είχε γίνει γνωστή και για τις σχέσεις της τόσο με τον Seal, όσο και με τον Johnny Depp. Τα τελευταία χρόνια ζούσε με τον γιο της σε μία φάρμα στην Καλιφόρνια με αρκετά άλογα, καθώς ήταν λάτρης της ιππασίας.

https://www.instagram.com/p/CVyJiyPPgK9