«Με έχεις κάνει περήφανη αστέρι της ψυχής μου»: Η μητέρα του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα συγκλονίζει

Κατερίνα Μπούσιου
«Με έχεις κάνει περήφανη αστέρι της ψυχής μου»: Η μητέρα του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα συγκλονίζει
INTIME NEWS

Στην εξόδιο ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα οι γονείς του συγκίνησαν με τα λόγια που βρήκαν το κουράγιο να απευθύνουν στο παιδί τους για τελευταία φορά. 

Τον Ίκαρο της καρδιάς τους, αποχαιρέτησαν πριν από λίγο η οικογένεια οι φίλοι και σύσσωμη η ανώτατη πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, στον τόπο καταγωγής του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, την Τρίπολη.

ÐÔÙÓÇ ÁÅÑÏÓÊÁÖÏÕÓ F-4E Phantom II <br><br>Õðïóìçíáãüò (É) ÌÜñéïò - Ìé÷áÞë Ôïõñïýôóéêáò

Ράγισαν καρδιές με τα λόγια τους οι γονείς του, oι οποίοι βρήκαν την δύναμη αυτή την ύστατη ώρα του αποχαιρετισμού, να πουν δύο λόγια αγάπης για τον γιο τους που λάτρευε τη δουλειά του και ήταν ταγμένος στην προστασία της πατρίδας.

ÅÎÏÄÉÏÓ ÁÊÏËÏÕȺÁ ÔÏÕ ÕÐÏÓÌÇÍÁÃ¼Õ ÌÁÑÉÏÕ - ÌÉ×Á¹Ë ÔÏÕÑϾÔÓÉÊÁ ÓÔÏÍ ÉÅѼ ÍÁ¼ ÐÑÏÖ¹ÔÇ Ç˺Á ÔÑÉмËÅÙÓ <br><br>

«Καλό παράδεισο αστέρι μου»

Με τη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλης της ηγεσίας των τριών σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε η εξόδιος ακολουθία στην Τρίπολη για τον υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη πριν από δύο μέρες, μετά την μοιραία πτώση του αεροσκάφους τους, στα πλαίσια εκπαιδευτικής άσκησης στην Ανδραβίδα.

ÅÎÏÄÉÏÓ ÁÊÏËÏÕȺÁ ÔÏÕ ÕÐÏÓÌÇÍÁÃ¼Õ ÌÁÑÉÏÕ - ÌÉ×Á¹Ë ÔÏÕÑϾÔÓÉÊÁ ÓÔÏÍ ÉÅѼ ÍÁ¼ ÐÑÏÖ¹ÔÇ Ç˺Á ÔÑÉмËÅÙÓ <br><br>

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πατέρας του Μάριου μιλώντας για την πίστη του γιου στο καθήκον: «Δεν εγκατέλειψε και δε συνέκρινε την πατρίδα του με καμία άλλη χώρα. Εύχομαι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάποια στιγμή. Πέθανε γεμάτος Ελλάδα».

Η μητέρα του 29χρονου Μάριου, πήρε στην συνέχεια τον λόγο και συγκλόνισε με τα λόγια της. Περήφανη ως μάνα για τον γιο της.

Και όπως δήλωσε: «Θέλω να σας πω δύο πραγματάκια για τον γιο μου, τα οποία δεν είμαι σίγουρη αν του τα είχα πει εν ζωή και που δυστυχώς έφυγε. Μάριε, αγόρι μου γλυκό, αστέρι της ψυχής μου, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει, ήσουν πάντα ήρεμος και υπομονετικός, δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτε. Αξιοπρεπής, εργατικός, ήσουν το παιδί που κάθε μάνα θα ήθελε στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδελφός για τα αδελφιά σου, ο καλύτερος εγγονός για τους παπούδες σου. Από μικρός ονειρευόσουν να γίνεις πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα, τις μηχανές, τα αεροπλάνα. Έθεσες υψηλούς στόχους και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλοι φωνάζουν «αθάνατος».

Και συνέχισε: «Για μένα θα είσαι πάντα ο άγγελός μου, ήσουν, είσαι και θα είσαι το παιδί μου. Πόσο περήφανη με έχεις κάνει και πόσο μου θα μου λείψεις. Θα ήθελα να αφιερώσω μερικούς στίχους, στον Μάριο, στον Στάθη, στους πιλότους που χάθηκαν και στους πιλότους που θα συνεχίσουν να πετάνε για την πατρίδα: «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Της απονιάς όταν τον βρει η σφαίρα, τον αγκαλιάζει ο ουρανός». Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό. Καλό παράδεισο αστέρι μου. Όσο αναπνέω, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος Μιχάλης Τουρούτσικας. Πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».