Στέφανος Ξενάκης: Από το #1 Bestseller βιβλίο στη φυλακή και νούμερο 1 trend στο Twitter

Στέφανος Ξενάκης: Από το #1 Bestseller βιβλίο στη φυλακή και νούμερο 1 trend στο Twitter

@nafpliotisgeorge

@nafpliotisgeorge

Ο συγγραφές του Bestseller «ΤΟ ΔΩΡΟ» και «γκουρού της αυτοβελτίωσης» & η τεράστια δυναμική του στο Instagram. «Δάσκαλε που δίδασκες», λένε στα social media.

Σαν βόμβα «έσκασε» η είδηση πως συνελήφθη ο Στέφανος Ξενάκης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Ένας άνθρωπος που πρέσβευε την αλλαγή προς το καλύτερο και που αν μη τι άλλο οι τρέχουσες εξελίξεις ξάφνιασαν όλους εκείνους που του κατέταξαν το βιβλίο του, μεταξύ άλλων, σε Bestseller.

Ειδικότερα, ο 55χρονος συγγραφέας, συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (6/3) στη Βούλα στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του Στέφανου Ξενάκη εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και 11 μηνών οι οποίες αφορούσαν παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ως εκπρόσωπος εταιρείας, ο «γκουρού της αυτοβελτίωσης» -όπως έγινε γνωστός, φέρεται να εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεών της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 55χρονος φέρεται να μην κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγγραφέας αναμένεται να παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (13/3) και δεν πρόκειται προς το παρόν να κάνει καμία δήλωση για το θέμα της σύλληψής του.

Στέφανος Ξενάκης: Ο συγγραφές του Bestseller «ΤΟ ΔΩΡΟ» και η τεράστια δυναμική του στα social media

https://www.instagram.com/p/Cog7UaWo2rt

Μόνιμος κάτοικος της πρωτεύουσας, ο Στέφανος Ξενάκης είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας. Το πρώτο του βιβλίο, ΤΟ ΔΩΡΟ, κυκλοφόρησε το 2018 και έγινε #1 Bestseller στην Ελλάδα. Μάλιστα, μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και κυκλοφορεί σε 35 χώρες.

https://www.instagram.com/p/Cl5qk_xoc7B

Ο Στέφανος Ξενάκης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και MBA στο Manchester Business School. Εργάστηκε με επιτυχία ως στέλεχος κι επιχειρηματίας στο χώρο της Διαφήμισης από το 1993 έως το 2015. Έκτοτε ασχολείται με το πάθος του, την αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, ο συγγραφέας δήλωνε πλήρως αφιερωμένος στο όνειρό του, το «ΝΑΙ, ΜΠΟΡΩ» ή αλλιώς ένα μάθημα αξιών και αυτογνωσίας το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, από την πρώτη δημοτικού κιόλας.

Σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook κατά το παρελθόν, ο ίδιος είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε όταν ξαφνικά έχασε τη φωνή του και τη μάχη του με την κατάθλιψη.

«Πρώτη φορά συναντήθηκα με την ψυχοθεραπεία το 1999 όταν έχασα τη φωνή μου για "αδιευκρίνιστους" τότε λόγους. Η αφωνία κράτησε συνολικά 7 μήνες κι ήμουν να σαλτάρω (κυριολεκτικά) Οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές και μόνο η ψυχοθεραπεία (σε συνδυασμό με τη λογοθεραπεία) μπόρεσαν να με βοηθήσουν. (ως συνήθως το πρόβλημα ξεκινάει από την ψυχή) Θυμάμαι τότε κάποιος (να’ ναι καλά ειλικρινά όπου είναι) με είχε κατηγορήσει για κάτι πολύ χοντρό που δεν είχα κάνει και τότε ήμουν πολύ καλό παιδί για να μπορέσω να το διαχειριστώ. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που πραγματικά συναντήθηκα πραγματικά με την ψυχή μου. Η ψυχοθεραπεία κράτησε περίπου ένα χρόνο κι όλο το συμβάν ήταν ένα τεράστιο δώρο. Τον έβδομο μήνα της θεραπείας το πρόβλημα είχε αποκατασταθεί πλήρως, από μέσα προς τα έξω».

Μάλιστα, η δυναμική του στο Instagram είναι τόσο μεγάλη ώστε να απαριθμεί παραπάνω από 100 k followers με τα post του να έχουν ως θεματική την αυτοβελτίωση και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Κάποιες από τις αναρτήσεις του στο ισχυρό του Instagram

Το Twitter για τη σύλληψη

Όπως ήταν αναμενόμενο, η σύλληψη του γνωστού συγγραφέα, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους χρήστες του Twitter. «Καλά πήγε αυτό», «Δάσκαλε που δίδασκες», και «Να ποιος δεν έθεσε σε εφαρμογή τα λεγόμενά του», ήταν μόνο κάποια από τα καυστικά σχόλια.