Tο #Γεωργούλης τρεντάρει για όλους τους λάθος λόγους και το post του για τη βία κατά των γυναικών

Tο #Γεωργούλης τρεντάρει για όλους τους λάθος λόγους και το post του για τη βία κατά των γυναικών

Η πρόεδρος του Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μετσόλα, ζήτησε χθες την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες το αίτημα αφορά εκδίκαση υπόθεσης εις βάρος του Ευρωβουλευτή, με σοβαρές ποινικές διαστάσεις, που αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση.

Μέσα σε ένα 24άωρο ο Αλέξης Γεωργούλης έχει διαγραφεί από το Σύριζα, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για άρση της ασυλίας του και τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παραπάνω από μία καταγγελία εις βάρος του. Ο Αλέξης Γεωργούλης έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν από τρία χρόνια, το οποίο, μάλλον όχι τυχαία, ήρθε στην επικαιρότητα λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές».

Η καταγγελία που εξετάζεται εις βάρος του αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν γίνει ήδη γνωστές στα ΜΜΕ, την βαριά κακοποίηση Ελληνίδας μόνιμης κατοίκου Βρυξελλών και εργαζόμενης σε ευρωπαϊκό οργανισμό και περιστατικό που έλαβε χώρα το 2020, την ίδια περίοδο που ο Ευρωβουλευτής ανέβαζε post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram σαν τα παρακάτω:

https://www.instagram.com/p/CIAv9eDBGoZ

Kαι δήλωνε πως «η βία κατά των γυναικών είναι μία επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για την εξέλιξη της υπόθεσης ενώ μέχρι και τρεις μήνες μπορεί να περάσουν για να ληφθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την άρση ασυλίας, πράγμα που έχει αιτηθεί και ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης.

Στο Twitter από χθες το βράδυ το όνομά του είναι πρώτο trend και τα σχόλια εις βάρος του κυμαίνονται από πιο «ψύχραιμα», όπως: «Ο #Γεωργούλης αν αποδειχθεί ότι παρενόχλησε την κοπέλα θα πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρότατα. Καμία επιείκεια.» Mέχρι πιο «έντονα»: «Η πρώτη καταγγελία που αφορά τα «κατορθώματα» του συντρόφου Αλέξη, αφορούσε σεξουαλική παρενόχληση και σωματική κακοποίηση. Η δεύτερη καταγγελία αφορά κακοποίηση «υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες», μετά από έξοδο για ποτό. Καταλάβατε σύντροφοι; #Γεωργούλης»

Δες στην παρακάτω gallery τα πιο εύστοχα tweets των τελευταίων ωρών: