Σίσσυ Χρηστίδου: «Το μεγάλο κάδρο αφορά τα παιδιά μας και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο»

Σίσσυ Χρηστίδου: «Το μεγάλο κάδρο αφορά τα παιδιά μας και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο»

«Με μεγάλη απογοήτευση και βαθιά θλίψη βλέπω πως σε αυτή την απόφαση που τηρώ ευλαβικά εδώ και 4 χρόνια είμαι πλέον μόνη μου. Το τελευταίο διάστημα, ο πρώην σύζυγός μου επιδιώκει δημόσιες εμφανίσεις, με αποκλειστικό σκοπό να μιλήσει για οικογενειακές μας υποθέσεις και να δημιουργήσει εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», τόνισε η Σίσσυ Χρηστίδου στην επίσημη ανακοίνωσή της. 

Κράμερ εναντίον Κράμερ θυμίζει τις ημέρες αυτές η σχέση των δύο πρώην συζύγων, της Σίσσυς Χρηστίδου και του Θοδωρή Μαραντίνη.

Η χτεσινή εμφάνιση του Θοδωρή Μαραντίνη στο Πρωινό, έφερε την αντίδραση της Χρηστίδου με μια μακροσκελή ανακοίνωση.

«Έπειτα από την κοινή ανακοίνωση που κάναμε με τον πρώην σύζυγό μου, το 2019, για το τέλος της κοινής μας ζωής ως ζευγάρι, πολύ συνειδητά, είχα αποφασίσει να μην αναφερθώ ποτέ δημόσια σε γεγονότα σχετικά με το τέλος του γάμου μας, θέλοντας πρωτίστως να προστατεύσω τα δύο ανήλικα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν για εμένα απόλυτη προτεραιότητα.

Με μεγάλη απογοήτευση και βαθιά θλίψη βλέπω πως σε αυτή την απόφαση που τηρώ ευλαβικά εδώ και 4 χρόνια είμαι πλέον μόνη μου. Το τελευταίο διάστημα, ο πρώην σύζυγός μου επιδιώκει δημόσιες εμφανίσεις, με αποκλειστικό σκοπό να μιλήσει για οικογενειακές μας υποθέσεις και να δημιουργήσει εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται πια και σε επίσημες δικαστικές αποφάσεις. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του χθες, 10 Μαϊου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ, ανατροφοδοτώντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη για την οικογένειά μας κατάσταση, καθώς η σιωπή μου έχει βασικό σκοπό την προστασία των παιδιών αλλά και του ανθρώπου με τον οποίο μοιραστήκαμε 13 χρόνια κοινής ζωής και είναι πατέρας τους.

Η κάλυψη των αναγκών των παιδιών κάθε γονέα είναι προτεραιότητα και πράξη ευθύνης που δεν χρειάζεται πανηγυρισμούς.

Όπως αποτυπώθηκε ευκρινώς και στις δικαστικές αποφάσεις, το επίπεδο διαβίωσής μας είναι αντίστοιχο και η οικονομική συνεισφορά απέναντι στα παιδιά μας είναι ισότιμη. Οι διαφωνίες μας έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο σκέψης και τις κοινωνικές μας αντιλήψεις.

Οι δικαστικές αποφάσεις βασίστηκαν σε στοιχεία, τα οποία παρατέθηκαν και τα οποία δε σκοπεύω να δημοσιοποιήσω, προστατεύοντας πάνω από όλα τα παιδιά μου αλλά και τον ίδιο τον πατέρα τους.

Στις οικογενειακές διαφορές δεν υπάρχει χαμένος και κερδισμένος. Αυτό που μένει είναι ένας μοναχικός, επίπονος αγώνας για να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τα παιδιά και αυτό είναι η πρωταρχική μέριμνα.

Εξαιτίας αυτής της προσπάθειας διαστρέβλωσης γεγονότων μέσα από συκοφαντικά ψεύδη που με διαβάλλουν, αναγκάζομαι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας, τηρώντας την αρχική μου απόφαση να μη δημοσιοποιώ προσωπικά οικογενειακά δεδομένα παρά μόνο στη δικαστική αρχή εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Το μεγάλο κάδρο αφορά τα παιδιά μας και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για το μέλλον τους, διαφυλάσσοντας με κάθε δυνατό τρόπο την οικογένειά μας από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Εγώ όταν χώρισα του είπα...»: Όταν η Σίσσυ Χρηστίδου μιλάει για το διαζύγιο και τα παιδιά

Τι είπε ο Θοδωρής Μαραντίνης στο Πρωινό

«Εγώ απάντησα σε μία αίτηση που έγινε από την άλλη πλευρά. Η απόφαση αυτή βγήκε πριν από 6 μήνες, αν ήθελα εγώ να κάνω σημαία κάτι, θα είχα βγει μόνος μου ή θα είχα βρει ένα άλλο τρόπο να το κάνω. Είναι λίγο περίεργο πώς έξι μήνες μετά, μου δημιουργείται αυτή η απορία, μία απόφαση που βρίσκεται στα δικά μου χέρια, στης Σίσσυς τα χέρια, στους δικηγόρους μας και στου δικαστή, πώς ξαφνικά ξεφυτρώνουν δικαστικά ρεπορτάζ. Που σημαίνει ότι κάποιος έχει διαρρεύσει κάτι. Δεν ήθελα εγώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Προφανώς και δεν το διέρρευσα εγώ...

Σε αυτή τη φάση δεν πήρα τη συνεπιμέλεια και θα κινηθώ νομικά ξανά. Αυτό ήταν ασφαλιστικά μέτρα, μιλάμε για μία προσωρινή διαδικασία. Υπάρχει κι άλλη διαδικασία. Κι επειδή είπατε ότι έχει τελεσιδικήσει, που ήταν πάλι εσφαλμένο, δεν έχει τελεσιδικήσει, απλώς σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση δεν έχασα κάτι. Εγώ απλώς διεκδικώ κάτι, δεν έχασα κάτι.

Έχω τα παιδιά 3 βράδια. Παίρνω τα παιδιά την Κυριακή το πρωί και τα παραδίδω την Τετάρτη, είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι της μαμάς τους.

Η συνεπιμέλεια σημαίνει οι άνθρωποι που συναποφασίζουν για τα σημαντικά και τα μη σημαντικά θέματα των παιδιών. Τα οικονομικά ορίζονται από την οικονομική δύναμη του κάθε γονέα και τα έξοδα των παιδιών. Ο χρόνος δεν έχει σχέση με τη συνεπιμέλεια. Θεώρησα μετά από κάποιο σημείο, ότι δικαιούμαι να συμμετέχω για τα παιδιά μου, όπως συμμετείχα στα 12 χρόνια γάμου αυτόματα στην απόφαση που θα πάνε τα παιδιά, αν θα κάνουν γαλλικά, δικαιούμαι να έχω λόγο σε αυτό, ή αν θα κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό να μην πρέπει να παρακαλέσω.

«Σίγουρα δεν ήθελα να φτάσουμε εκεί. Υπάρχουν στιγμές που έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ, αλλάξανε πολύ τα πράγματα με το που έθεσα αυτό το ζήτημα. Τα οικονομικά είναι ξεχωριστό κομμάτι. Όταν έχω τη μισή βδομάδα τα παιδιά, σημαίνει ότι κάνω κάποια έξοδα. Είναι κοινή λογική το να δούμε τα έξοδα των παιδιών. Το σχολείο το πληρώνω πλήρως εγώ. Είναι ένα ιδιωτικό σχολείο που πληρώνω από την πρώτη ημέρα εγώ.

Ποτέ δε σταμάτησα να πληρώνω διατροφή. Ακόμα και την περίοδο του covid, που ο δικός μου κλάδος και οι συναφείς κλάδοι πάθαμε τεράστια ζημιά, δεν ήταν για έναν και δυο μήνες, συνέχισα να πληρώνω διατροφή. Εκείνη την περίοδο είτε δανείστηκα, είτε πούλησα, είτε εκποίησα πράγματα, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή, βρήκα τον τρόπο στη χειρότερη στιγμή μου, η διατροφή που έπαιρνε η μητέρα των παιδιών μου ήταν 1500 ευρώ. Στη χειρότερη στιγμή μου. Μπορεί να μην έπαιρνε το ποσό που είχε οριστεί, όσο άδικο και αν το θεωρώ, αλλά έμπαινε η διατροφή.

Αυτή τη στιγμή έχω δώσει 173.568 ευρώ, οπότε δε δέχομαι – με πληγώνει πάρα πολύ να ακούσω στον δρόμο από δημοσιογράφους ή εκπομπές, που παίρνουν κάποια πληροφορία, ότι εγώ δεν πληρώνω διατροφή.

Το ταξίδι στο Λας Βέγκας που έχει ειπωθεί, είχε γίνει πριν το διαζύγιο. Αυτοκίνητο δεν έχω πάρει εγώ 80.000 ευρώ. Η Σίσσυ έχει πάρει αυτοκίνητο 80.000 ευρώ με μετρητά. Εγώ νοικιάζω αυτοκίνητο με τη μέθοδο του leasing με 460 ευρώ τον μήνα… Να λέμε πράγματα που στέκουν. Ότι ταξίδια έχω καταφέρει να πάω μετά το διαζύγιο, ήταν με τα παιδιά μου. Το αν βρήκα τρόπο να πάω ταξίδι και διακοπές με τα παιδιά μου, είναι άλλο. Πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία. Όταν τα παιδιά κάνουν μια πολυτελή ζωή με τη μαμά τους, και είμαι ευτυχής γι’ αυτό, πρέπει κι εγώ να τους δώσω κάτι.

Η Σίσσυ είναι πάρα πολύ καλή μάνα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Είχα πάει με τα παιδιά για σκι. Μετά από πολύ μεγάλη διαδικασία, πήγα στον κουμπάρο μου, τον νονό του Φίλιππου με τα παιδιά, μας φιλοξένησε στο σπίτι του και πήγαμε δυο μέρες και κάναμε και σκι. Στον νονό του παιδιού ξαναλέω, δυο μέρες. Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στο να πάω με τα παιδιά στο εξωτερικό από την πλευρά της Σίσσυς. Η συνεπιμέλεια μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ένα σημείο μηδέν, στο οποίο δυο άνθρωποι υποχρεούνται να βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν. Τα παιδιά έχουν καταθέσει στο δικαστήριο. Ήταν μια διαδικασία που κρίθηκε απαραίτητη».

Φάκελος συνεπιμέλεια

«Με βρίσκει σύμφωνη στα περισσότερα, δεν το συζητάω. Μη με κοιτάτε. Μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του, εγώ δεν ενοχλώ.

Γιατί η συνεπιμέλεια αφορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γονιών. Όταν κοιτάς τα δικαιώματα των παιδιών δεν σε νοιάζουν τα χρονιά. Σε ένα ιδανικό πλαίσιο έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται. Να έχουν τα παιδιά το σπίτι τους και οι γονείς τους να κόβουν τον λαιμό τους.

Επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις γονεικής αποξένωσης που δεν μπορώ να τις διανοηθώ, υπάρχουν και μπαμπάδες που θέλουν την συνεπιμέλεια για άλλους λόγους και όχι γιατί πραγματικά θέλουν τα παιδιά τους. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι δεν έχουμε εξειδικευμένα δικαστήρια και δικαστές για οικογενειακό δίκαιο. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Αν ο πατέρας δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί και να κάνει πράγματα με το παιδί του... Η συνεπιμέλεια θέλει συνεργασία, αν εμείς διαφωνούμε για το παιδί αν θα βάλει σιδεράκια ή όχι, πρέπει κάποιος να αποφασίσει. Υπάρχουν γονείς που εργαλειοποιούν τα παιδιά. Η μαμά δεν θα βάλει ποτέ τα παιδιά κάτω από τον εαυτό της. Στη συνεπιμέλεια πολλές φορές μιλάμε σαν να είναι περιουσιακό στοιχείο, μαζί το κάναμε μισό μισό. Δεν μπορείς το τραβάς δεξιά και αριστερά. Εγώ θεωρώ πως η μητέρα δεν θα το σταματούσε.

Εγώ όταν χώρισα του είπα πόσες μέρες θέλεις; Πάρ'τες. Δεν έκατσα να κάνω αυτό το ζύγισμα. Και δεν είναι ότι έκανα τη συνεπιμέλεια πράξη. Ας μη μπούμε σε προσωπικά. Δεν θέλω να μιλήσω για μένα όπως καταλαβαίνεις. Πρέπει να μπει το συμφέρον του παιδιού μπροστά. Μπορεί να είναι ένας πατέρας καλύτερος που να κάνει για δέκα μάνες. Η ιδανική συνθήκη θα ήταν το παιδί να έχει το σπίτι του και να πηγαινοέρχονται οι γονείς», τόνισε η Σίσσυ Χρηστίδου όλο νόημα τον Νοέμβριο του 2022.

https://www.instagram.com/p/BdPvXszhXqA

Μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ, η Σίσσυ εξήγησε πως είναι η ζωή της 4 χρόνια μετά τον χωρισμό:

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πάρω στη ζωή μου αυτή την απόφαση. Δεν υπήρχε αυτό το πλάνο στο μυαλό μου. Όμως η ζωή αλλάζει, οι άνθρωποι αλλάζουν, οι σχέσεις μεταβάλλονται, οπότε προσπάθησα να το αντιμετωπίσω με κατανόηση απέναντι στον εαυτό μου και να μην το πάρω ως προσωπική αποτυχία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το καταφέρεις, γιατί έτσι αισθάνεσαι ότι έχεις αποτύχει σε ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σου.

Όταν παντρεύεσαι, δεν υπολογίζεις να χωρίσεις, αλλά ότι θα είσαι με τον άλλο μια ζωή. Είναι σχεδόν 4 χρόνια και έχουμε βρει τις ισορροπίες μας σε κάποιο βαθμό, αλλά για μένα ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

Όταν όμως υπάρχουν δύο παιδιά, δεν είναι το διαζύγιο, είναι τα παιδιά. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα για όσους χωρίζουν και έχουν παιδιά: τι είναι το καλύτερο για εκείνα. Οπότε εκ των πραγμάτων βάζεις τον εγωισμό σου σε δεύτερο πλάνο και πορεύεσαι με αυτό», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

O τρόπος που το πρώην ζευγάρι χειρίζεται τα social media:

Σίσσυ και Θοδωρής δεν έχουν μπει στη διαδικασία να διαγράψουν τις κοινές τους φωτογραφίες του παρελθόντος στα προφίλ τους στο Instagram ενώ ενεργός παραμένει ο κοινός λογαριασμός του πρώην ζευγαριού.

https://www.instagram.com/p/BrAvQAQDMM1

«Θεωρώ ότι υπήρχαν όντως στιγμές που το κομμάτι της έκθεσης της σχέσης μου με τη Σίσσυ ξέφυγε λίγο παραπάνω σε ότι έχει να κάνει με το δικό μου όριο. Κοιτώντας πίσω θεωρώ ότι δεν χρειαζόταν να το κάνουμε, τουλάχιστον όχι εγώ και κάποιες φορές νομίζω επισκίασε το κομμάτι της καριέρας. Κάποια στιγμή ο κόσμος ασχολούνταν μόνο με αυτό αντί με την καριέρα μου. Η καριέρα της Σίσσυς δεν επηρεάζεται αυτό, ίσως να τη βοηθάει. Αλλά στο μέσο όρο του θεωρώ ότι το χειριστήκαμε καλά και οι δυο», είχε πει ο Θοδωρής το 2022.