«Εγώ όταν χώρισα του είπα...»: Όταν η Σίσσυ Χρηστίδου μιλάει για το διαζύγιο και τα παιδιά

«Εγώ όταν χώρισα του είπα...»: Όταν η Σίσσυ Χρηστίδου μιλάει για το διαζύγιο και τα παιδιά

«Εγώ όταν χώρισα του είπα πόσες μέρες θέλεις; Πάρ'τες. Δεν έκατσα να κάνω ζύγισμα. Ας μη μπούμε σε προσωπικά», ανέφερε η Σίσσυ Χρηστίδου σχετικά με το δικό της διαζύγιο από τον Θοδωρή Μαραντίνη.

Τέσσερα χρόνια μετά την ανακοίνωση του χωρισμού της από τον Θοδωρή Μαρνατίνη, η Σίσσυ Χρηστίδου μιλάμε πιο ελεύθερα για τη ζωή μετά το διαζύγιο.

Κάπως έτσι στον αέρα της εκπομπής της, «Χαμογέλα Και Πάλι», η Σίσσυ με αφορμή τη συνέντευξη της Τζίνας Αλιμόνου, μίλησε για τη συνεπιμέλεια και τις σχέσεις των δύο πρώην συζύγων που μοιράζονται τον χρόνο με τα παιδιά τους.

Φάκελος συνεπιμέλεια

Με βρίσκει σύμφωνη στα περισσότερα, δεν το συζητάω. Μη με κοιτάτε. Μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του, εγώ δεν ενοχλώ.

Γιατί η συνεπιμέλεια αφορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γονιών. Όταν κοιτάς τα δικαιώματα των παιδιών δεν σε νοιάζουν τα χρονιά. Σε ένα ιδανικό πλαίσιο έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται. Να έχουν τα παιδιά το σπίτι τους και οι γονείς τους να κόβουν τον λαιμό τους.

Επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις γονεικής αποξένωσης που δεν μπορώ να τις διανοηθώ, υπάρχουν και μπαμπάδες που θέλουν την συνεπιμέλεια για άλλους λόγους και όχι γιατί πραγματικά θέλουν τα παιδιά τους. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι δεν έχουμε εξειδικευμένα δικαστήρια και δικαστές για οικογενειακό δίκαιο. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Οι σπόντες για τους πατεράδες

«Αν ο πατέρας δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί και να κάνει πράγματα με το παιδί του... Η συνεπιμέλεια θέλει συνεργασία, αν εμείς διαφωνούμε για το παιδί αν θα βάλει σιδεράκια ή όχι, πρέπει κάποιος να αποφασίσει. Υπάρχουν γονείς που εργαλειοποιούν τα παιδιά. Η μαμά δεν θα βάλει ποτέ τα παιδιά κάτω από τον εαυτό της. Στη συνεπιμέλεια πολλές φορές μιλάμε σαν να είναι περιουσιακό στοιχείο, μαζί το κάναμε μισό μισό. Δεν μπορείς το τραβάς δεξιά και αριστερά. Εγώ θεωρώ πως η μητέρα δεν θα το σταματούσε.

Εγώ όταν χώρισα του είπα πόσες μέρες θέλεις; Πάρ'τες. Δεν έκατσα να κάνω αυτό το ζύγισμα. Και δεν είναι ότι έκανα τη συνεπιμέλεια πράξη. Ας μη μπούμε σε προσωπικά. Δεν θέλω να μιλήσω για μένα όπως καταλαβαίνεις. Πρέπει να μπει το συμφέρον του παιδιού μπροστά. Μπορεί να είναι ένας πατέρας καλύτερος που να κάνει για δέκα μάνες. Η ιδανική συνθήκη θα ήταν το παιδί να έχει το σπίτι του και να πηγαινοέρχονται οι γονείς», τόνισε η Σίσσυ Χρηστίδου όλο νόημα.

Το δύσκολο δικαστήριο

Πριν μερικές εβδομάδες, Σίσσυ και Θοδωρής είχαν βρεθεί αντιμέτωποι στις δικαστικές αίθουσες μιας και η παρουσιάστρια κατηγορούσε τον πρώην σύζυγό της πως δεν δίνει το ποσό της διατροφής που είχε ορίσει ο νόμος. Οι διάλογοι στο δικαστήριο ήταν αποκαλυπτικοί.

Σίσσυ Χρηστίδου:

«Ο Θοδωρής άλλαξε σπίτι, έκανε συναυλίες, ένα τηλεοπτικό σόου, συμμετείχε σε ταινία, πήγε ταξίδια στο Λονδίνο και δύο στην Ιταλία. Επίσης, πήγε περιοδεία για να δει τους αγαπημένους του τραγουδιστές, ενώ πήγε τα παιδιά μια εβδομάδα διακοπές στο Κόστα Ναβαρίνο. Το 2020 ο πατέρας μου είχε συνεισφέρει οικονομικά.

Μετά από έναν χρόνο που είχαμε χωρίσει, εκείνος ήρθε να μου ζητήσει τον καναπέ, το ψυγείο και την τραπεζαρία. Τρεις μήνες μετά το διαζύγιό μας, σταμάτησε να καταβάλλει το ποσό της διατροφής και με ενημέρωσε όσο βρισκόταν στο Λας Βέγκας.

Τα έσοδά του ήταν περίπου 300.000 ευρώ. Ντρέπομαι που είμαι εδώ γι΄ αυτή τη δικαστική διαμάχη. Την προηγούμενη αναβολή της δίκης την είχα ζητήσει εγώ, δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω για προσωπικούς και ψυχολογικούς λόγους. Μου ζήτησε να υπογράψω χαρτί ότι σταματάω να έχω δικαιώματα στην κοινή μας περιουσία για τους γονείς του, μου είπε. Και εγώ υπέγραψα».

Θοδωρής Μαραντίνης:

«Έκανα ελάχιστες συναυλίες. Λόγω covid υπήρχε λιγότερος κόσμος στους εσωτερικούς χώρους, συνεπώς, λιγότερες αμοιβές. Ήταν ελάχιστες και όχι αρκετές να πληρώνω αυτά που είχα συναινέσει να πληρώνω. Το κράτος ουσιαστικά μου απαγόρευσε να δουλέψω. Θα τα πληρώσω αυτά τα χρήματα στην κ. Χρηστίδου, είτε πιστεύω ότι είναι πολλά ή λίγα. Μένω στα Βριλήσσια και πληρώνω ενοίκιο 900 ευρώ. Το αυτοκίνητό μου είναι με Leasing μεταχειρισμένο και η δόση που πληρώνω είναι 400 ευρώ. Πληρώνω διατροφή στο μέγιστο που μπορώ, 2.000 ευρώ και τα ταξίδια που έχω κάνει με τα παιδιά μου».

Τέσσερα χρόνια μετά τον χωρισμό και ακόμα βρίσκει την ισορροπία της

Μιλώντας στο περιοδικό ΟΚ, η Σίσσυ εξήγησε πως είναι η ζωή της 4 χρόνια μετά τον χωρισμό:

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα πάρω στη ζωή μου αυτή την απόφαση. Δεν υπήρχε αυτό το πλάνο στο μυαλό μου. Όμως η ζωή αλλάζει, οι άνθρωποι αλλάζουν, οι σχέσεις μεταβάλλονται, οπότε προσπάθησα να το αντιμετωπίσω με κατανόηση απέναντι στον εαυτό μου και να μην το πάρω ως προσωπική αποτυχία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να το καταφέρεις, γιατί έτσι αισθάνεσαι ότι έχεις αποτύχει σε ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σου.

Όταν παντρεύεσαι, δεν υπολογίζεις να χωρίσεις, αλλά ότι θα είσαι με τον άλλο μια ζωή. Είναι σχεδόν 4 χρόνια και έχουμε βρει τις ισορροπίες μας σε κάποιο βαθμό, αλλά για μένα ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο.

Όταν όμως υπάρχουν δύο παιδιά, δεν είναι το διαζύγιο, είναι τα παιδιά. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα για όσους χωρίζουν και έχουν παιδιά: τι είναι το καλύτερο για εκείνα. Οπότε εκ των πραγμάτων βάζεις τον εγωισμό σου σε δεύτερο πλάνο και πορεύεσαι με αυτό», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Δύο χρόνια μετά το διαζύγιο:

«Δυο χρόνια μετά, εγώ είμαι ακόμη σε διαδικασία προσαρμογής. Δεν είναι ότι το έχω ξεπεράσει τελείως και είμαι μια χαρά όπως πριν. Ήμασταν παντρεμένοι 9 χρόνια και μαζί 13 χρόνια. Δεν είναι εύκολο καθόλου. Είχαμε χωρίσει πολλούς μήνες πριν το δημοσιεύσουμε. Το χειριστήκαμε όσο πιο ανώδυνα μπορούσαμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Μετά το διαζύγιο είναι μεγάλη κουβέντα. Αν βγάλεις το συναισθηματικό κομμάτι από έξω, είναι πολύ διαφορετικό να έχεις μονογονεϊκή οικογένεια. Δεν επικεντρώνομαι τόσο στο single, επικεντρώνομαι στο ότι ξαφνικά όταν βρίσκεσαι σε ένα διαζύγιο, υπάρχουν μέρες που ζεις χωρίς τα παιδιά. Είναι σαν να ζεις διπλή ζωή. Από εκεί που είσαι με όλες τις ευθύνες πάνω σου, μετά κάποιες μέρες είσαι ελεύθερος φοιτητής. Είναι εξαιρετικά δύσκολο στις γιορτές. Ευτυχώς αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που έχω πολύ καλούς φίλους και περιβάλλον», είχε πει η Σίσσυ Χρηστίδου.

Info:

Η Σίσσυ Χρηστίδου και ο Θοδωρής Μαραντίνης έχουν αποκτήσει μαζί δυο παιδιά, τον Μιχαήλ – Άγγελο και τον Φίλιππο Ραφαήλ. Χώρισαν την άνοιξη του 2019 μετά από 13 χρόνια κοινής ζωής και 9 χρόνια γάμου.

Σίσσυ Χρηστίδου και Θοδωρής Μαραντίνης συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά τη δικαστική διαμάχη