Η «ηχηρή» απουσία της Νόνης Δούνια από τη Βουλή, οι δυσκολίες και η ζωή της 51χρονης πολιτικού

Η «ηχηρή» απουσία της Νόνης Δούνια από τη Βουλή, οι δυσκολίες και η ζωή της 51χρονης πολιτικού
Instagram

«Είπα στα παιδιά μου να μην απέχουν και να μην αφήσουν να αποφασίσει κάποιος άλλος για εκείνα».

Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία απέσπασε πανηγυρική πρωτιά, πολλά «ηχηρά» ονόματα μένουν εκτός Βουλής. Ειδικότερα, στους «γαλάζιους» βουλευτές που δεν καταφέρνουν να επανεκλεγούν με βάση την έως τώρα ενσωμάτωση των σταυρών και που δεν θα βρεθούν στα έδρανα της Βουλής είναι και η Νόνη Δούνια υποψήφια στην Α’ Πειραιώς.

Όπως ανέφεραν η Μαρία Νικόλτσιου και ο Χρύσανθος Κοσελόγλου στη σύνδεση που είχαν με το Happy Day και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και άλλες απουσίες-έκπληξη βγάζουν οι εκλογές 2023.

Δες αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Η συνέντευξη της Νόνης Δούνια πριν από λίγες ημέρες στη Δανάη Μπάρκα

Καλεσμένη της εκπομπής Πάμε Δανάη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (17/5) η Νόνη Δούνια η οποία μίλησε για την υποψηφιότητά της στην Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη ΝΔ και στο πλαίσιο της συνέντευξης αναφέρθηκε στη ζωή της, τα στερεότυπα, τα παιδιά της αλλά την περιπέτεια με την υγεία της.

https://www.instagram.com/p/CqewXkXIavR


«Χαίρομαι που τα στερεότυπα σιγά – σιγά αρχίζουν και εξαφανίζονται. Νομίζω ότι οι γυναίκες έχουν αποδείξει την αξία τους σε πολλούς ρόλους και μάλιστα, ταυτόχρονα. Χάρηκα πάρα πολύ που είμαι η πρώτη γυναίκα στην Περιφέρεια μου που εξελέγην με την Ν.Δ.», είπε σε σημείο της συνέντευξής και στη συνέχεια αποκάλυψε στη Δανάη Μπάρκα πως δεν ήταν όνειρό της να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά η ανάγκη προέκυψε αφότου έγινε μαμά. «Αφού έγινα μητέρα άρχισαν να με απασχολούν τα κοινά. Μου είχε γίνει πρόταση και στο παρελθόν να ασχοληθώ και δεν το σκεφτόμουν καθόλου. Μετά το σκεφτήκαμε διαφορετικά, κι λέω το σκεφτήκαμε, γιατί νομίζω οι σύζυγός μου με επηρέασε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν ήταν όνειρο μου η πολιτική, όπως όνειρο μου δεν ήταν και το μόντελινγκ, προέκυψε κι αυτό. Είμαι φοβερά εργασιομανής».

Αναφορικά με τις συνεργάτιδές της και το λόγο που θέλει να επιλέγει γυναίκες είπε: «Επιλέγω γυναίκες συνεργάτιδες, πιστεύω πολύ στις γυναίκες. Νομίζω ότι είμαστε αρκετές οι δυναμικές γυναίκες και χαίρομαι γι’ αυτό».

«Είπα στα παιδιά μου να μην απέχουν και να μην αφήσουν να αποφασίσει κάποιος άλλος για εκείνα»

Σχετικά με την ψήφο των νέων ανθρώπων και το τι είπε η ίδια στα παιδιά της ανέφερε: «Αυτό που είπα στα παιδιά μου και στους φίλους των παιδιών μου, αλλά και σε όλα τα παιδιά, είναι να μην αφήσουν κανέναν άλλον να αποφασίσει για την ζωή τους. Το να μην ψηφίζεις, να απέχεις δεν βοηθάει κανέναν. Κι αν αυτή η γενιά θέλει να συνδιαμορφώσει το μέλλον της, οφείλει να πάει να ψηφίσει».

«Οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν σε πολλούς ρόλους, γιατί όχι και στην πολιτική»

«Πάντοτε υπάρχει μία επιφύλαξη για τα πρόσωπα που έρχονται από έναν άλλο χώρο και δεν είναι παραδοσιακά από τον χώρο της πολιτικής. Σίγουρα υπάρχει και η δυσπιστία στους ανθρώπους που προέρχονται από τα καλλιτεχνικά. Έχει πάψει να με απασχολεί το γεγονός να αποδείξω την αξία μου, με την έννοια ότι με απασχολεί η γνώμη αυτών που αγαπώ και εκτιμώ πάρα πολύ».

Σχετικά με τη διαδρομή της στην πολιτική είπε: «Η πορεία που έχω κάνει αυτά τα 4 χρόνια θεωρώ ότι είναι παρά πολύ καλή. Έχω κάνει αυτό που έχω κάνει με αξιοπρέπεια, συνέπεια και με πειθαρχία. Δεν έχω μπει ποτέ στην διαδικασία να πληγωθώ, να αφήσω κάτι αρνητικό να με πειράξει. Οι γυναίκες κρινόμαστε για τα πάντα, για αυτό που θα πούμε, αλλά και δεν θα πούμε, για αυτό που θα φορέσουμε και πώς το φορέσαμε, κρινόμαστε συνεχώς από παντού».

«Ακόμα και σήμερα μπορεί να με παρουσιάσουν απλά ως μία όμορφη γυναίκα»

«Ακόμα και σήμερα μπορεί να με παρουσιάσουν απλά ως μία όμορφη γυναίκα. Αυτό όμως δεν θα το αφήσω να με επηρεάσει στην υπόλοιπη ημέρα μου, ξέρω τι είμαι, δεν χρειάζομαι τον άλλον να μου πει τι είμαι. Ωστόσο είναι ενοχλητικό αν μείνει κάποιος μόνο στην εξωτερική εμφάνιση», είπε η πολιτικός και πρόσθεσε, «Αυτές τις δέκα μέρες που περνάμε έχω κλάψει πολύ. Είναι πολλά αυτά που έχουν συμβεί τα τέσσερα χρόνια. Έχω κάνει εγχείρηση καρδιάς, έχω μπει στην εμμηνόπαυση, έχω αλλάξει ιδιότητα και πρέπει να αποδείξω την αξία μου σε κάτι καινούργιο, έχουν υπάρξει φιλίες που δεν ήταν πραγματικές, αλλά μένω στα θετικά».

«Πολλές φορές έχω πει ότι τα παρατάω και την άλλη μέρα θα σηκωθώ και θα πω ”πάμε δυναμικά”. Δεν εγκαταλείπω για αυτούς που με έχουν βοηθήσει. Ποτέ δεν έχω παρατήσει τίποτα στην ζωή μου, πάντα δίνω τον αγώνα μου με συνέπεια».

«Αλλάζει ο τρόπος σκέψης σου όταν αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα υγείας»

Αναφορικά με τα προβλήματα υγείας δήλωσε: «Τα ανούσια φεύγουν όλα την πρώτη φορά που γίνεσαι μητέρα. Το κομμάτι υγεία είναι το επόμενο που αν σου συμβεί κάτι κι αρχίσεις να σκέφτεσαι τι αξίζει τελικά και τι έχει πραγματική ουσία και να μείνεις σε αυτά. Ναι, είναι ένας τρόπος να δεις τα πράγματα διαφορετικά, το να είσαι κοντά σε ένα χειρουργείο που λες ”κι αν δεν πάει κάτι καλά”;».

«Γενικά τα θέματα υγείας τα αντιμετωπίζω με απίστευτη ψυχραιμία, δεν θέλω να περνάω στα παιδιά μου τον φόβο, ώστε μεγαλώνοντας να είναι κι αυτά ψύχραιμα γύρω από αυτά τα θέματα. Οι άλλοι με βλέπουν ως άτρωτη, αλλά δεν είμαι. Είμαι φοβερά ευαίσθητος άνθρωπος, με ευαίσθητες στιγμές κι ανασφάλειες».

Η οικογενειακή ζωή της Νόνης Δούνια

Γεννημένη στον Πειραιά στις 12 Ιανουαρίου του 1972, η γνωστή πολιτικός υπήρξε ηθοποιός, παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο.

Η μελαχρινή δυναμική γυναίκα, πριν από 20 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το 2002, γνώρισε τον δημοσιογράφο και στέλεχος της δισκογραφικής εταιρείας "Cobalt", Κυριάκο Μουρατίδη και δύο χρόνια μετά, την 1η Ιουλίου 2004 παντρεύτηκαν. Το ερωτευμένο ζευγάρι, έχει αποκτήσει μαζί δύο παιδιά: τον 17χρονο Στάθη και τη 16χρονη Ρία.

Μοντελικό reunion από τα 90s: Νόνη Δούνια και άλλα supermodels με χαμόγελα στο Ναύπλιο

Παρά τις αυξημένες της υποχρεώσεις, η περήφανη μαμά και σύζυγος, παραμένει ενεργή στα social media, στα οποία μεταξύ άλλων, μοιράζεται φωτογραφίες που συνθέτουν το παζλ της οικογενειακής της ευτυχίας. Ανάμεσα στα κομμάτια που αποτελούν την πηγή της ζωής της, και τα παιδιά της για τα οποία έχει μιλήσει με υπέροχα λόγια και δημοσίως.

Για τη μητρότητα και το γεγονός πως άφησε την καριέρα της στον χώρο της μόδας, είχε πει σε συνέντευξή της στο περιοδικό People. «Είμαι τελειομανής και πιστεύω πως πρέπει να αφιερώνε­σαι σε ό,τι κάνεις. Τότε επέλεξα πως θα αφοσιωθώ στα παιδιά μου. Είχα κάνει τον κύκλο μου και ήμουν στο πικ. Τότε πρέπει να αποσύρεται κάποιος. Όταν έχει ακόμη ζήτηση. Ως άνθρωπος ήμουν καλυμμένη, είχα ολοκληρώσει την καριέρα μου και αποφάσισα να αφι­ερωθώ στη μητρότητα, που είναι ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή μιας γυναίκας».

Σχετικά με τον άντρα της ζωής της και τον έρωτά τους είχε πει στη συνέντευξη: «Απλά βρήκα τον άνθρωπο που ερωτεύτηκα και το ένιωσα. Είμαι παραδοσιακή και δεν θα έκανα ποτέ ένα γάμο για το θε­αθήναι. Ο άντρας μου με έλκυε σαν εικόνα και σαν προσωπικότητα από την πρώτη στιγμή».

Η Νόνη Δούνια και ο Κυριάκος Μουρατίδης μένουν σε ένα πολύ «ψαγμένο» σπίτι στο Νέο Φάληρο

Η δεμένη οικογένεια, η ευτυχία της οποίας αποτυπώνεται σε κάθε τους φωτογραφία, ζει σε ένα σπίτι στο Νέο Φάληρο το οποίο είναι διακοσμημένο με καλλιτεχνικές αναφορές, όπως ταιριάζει στη φιλοσοφία τους. Τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο και το κίτρινο είναι εκείνα που κάνουν εντύπωση στους επισκέπτες ενώ όπως φαίνεται από τα πλάνα που έχει ανεβάσει η πολιτικός στο Instagram της, υπάρχει μία μεγάλη αγάπη για τα Χριστούγεννα. Ακόμη, funky μαξιλάρια, ψαγμένα φωτιστικά, κάδρα και βιβλία αποτελούν βασικές deco αξίες.

Δες κάποιες εικόνες στην gallery που ακολουθεί.

Θυμίζουμε, πως στο βιογραφικό της πολιτικής καριέρας της Νόνης Δούνια, φαίνεται πως υπήρξε μέλος Δ.Σ. στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Όπως είναι γνωστό, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής». Θυμίζουμε επίσης πως τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, ούσα η πρώτη γυναίκα Βουλευτής της ΝΔ στον Πειραιά.

Ανάμεσα σε άλλα, είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, καθώς και της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής.