Η Helena Bonham Carter έχει την δική της άποψη για τη μόδα

Η Helena Bonham Carter έχει την δική της άποψη για τη μόδα

Η «επαναστάτρια του κόκκινου χαλιού» εξηγεί τους λόγους για τους οποίους όλα τα βλέμματα πέφτουν κάθε φορά πάνω της –και όχι πάντα για καλό λόγο.

Η Helena Bonham Carter, που παρεμπιπτόντως είναι φέτος υποψήφια για το Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου στον «Λόγο του Βασιλιά», δεν φοβάται να παραδεχτεί δημόσια πως έχει υποπέσει σε αρκετά στυλιστικά ατοπήματα κατά καιρούς, χωρίς όμως αυτό να την αποτρέπει από το να συνεχίζει να ντύνεται με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Η ίδια δήλωσε: «Μερικές φορές τα κάνω σωστά, μερικές λάθος. Αλλά η μόδα αφορά στο να διασκεδάζεις. Πιστεύω πως η μόδα έχει δεχτεί επίθεση από την βιομηχανία της μόδας, η οποία θέτει κανόνες σχετικά με το τι πρέπει να φοράμε, και νιώθω σαν να σπάω το καλούπι και να συνειδητοποιώ ότι ο κόσμος δεν θα θρυμματιστεί».

Η τελευταία της εμφάνιση στο χαλί των Χρυσών Σφαιρών, όπου επέλεξε να φορέσει ένα φόρεμα από ταφτά της Vivienne Westwood και παπούτσια διαφορετικού χρώματος (ένα πράσινο κι ένα κόκκινο) απέσπασε αρνητική κριτική αλλά η ίδια λέει «Γιατί να μην φορέσω αταίριαστα παπούτσια; Ποιος λέει πως δεν μπορούμε; Απλώς το διασκέδαζα. Για μένα η μόδα είναι αποκλειστικά το να χρησιμοποιείς την φαντασία σου και να συνδυάζεις φαινομενικά αταίριαστα πράγματα. Αυτό μου αρέσει να κάνω».

Επίσης δήλωσε πως θαυμάζει την Lady Gaga για τις θαρραλέες ενδυματολογικές της επιλογές και πως την θεωρεί «ένα έργο τέχνης». Παρ' όλα αυτά, όταν την ρώτησαν πως νιώθει όταν την συγκρίνουν με την διάσημη ποπ σταρ, αυτή απάντησε: «Είναι τιμή μου να με συγκρίνουν μαζί της αλλά πιθανότατα εγώ θα ονομαζόμουν Lady Haha».

Μια βαθιά υπόκλιση στην κυρία Carter, από όλους μας.