Καινούργιου, Χρηστίδου και Μαγγίρα έχουν την ίδια γνώμη για το λάθος της Μαρίας Κορινθίου

Κατερίνα Μπούσιου
Καινούργιου, Χρηστίδου και Μαγγίρα έχουν την ίδια γνώμη για το λάθος της Μαρίας Κορινθίου

Η διακοπή συνεργασίας της Μαρίας Κορινθίου από το Πρωινό του ΑΝΤ1 ο θυμός, τα εμπορικά και η Κατερίνα Στικούδη. 

Η αποχώρηση της Μαρίας Κορινθίου από το Πρωινό του ΑΝΤ1 δύο εβδομάδες πριν την λήξη της τηλεοπτικής σεζόν, ήταν ξαφνική. Αλλά ανάμεσα στην λιτή ανακοίνωση του καναλιού και στην ουδετερότητα του Γιώργου Λιάγκα, 3 παρουσιάστριες της TV έδωσαν την ίδια σχεδόν συμβουλή στην Μαρία Κορινθίου.

Το λάθος της Μαρίας Κορινθίου και το σεξιστικό σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα

Το Πρωινό του ΑΝΤ1, βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων της τηλεθέασης, είχε μία πολύ καλή χρονιά. Είχε όμως δύο γυναικείες αποχωρήσεις, αρκετά ξαφνικές και όχι κάτω από τις καλύτερες συνθήκες που συζητήθηκαν αρκετά. Μετά τη Δούκισσα Νομικού και η Μαρία Κορινθίου βρίσκεται από σήμερα εκτός εκπομπής, σύμφωνα και με τη σημερινή λιτή ανακοίνωση του ΑΝΤ1. Και αυτό κάτι σημαίνει.

Η συνεργασία της με την εκπομπή, είχε καταστεί προβληματική το τελευταίο διάστημα (με κάποια εμπορικά θέματα να μην τα παρουσιάζει εκείνη) ενώ ο δικός της δημόσιος εκνευρισμός, πυροδότησε την ρήξη.

Η Μαρία Κορινθίου, όπως όλοι την γνωρίζουμε δεν «φιλτράρει» τις απόψεις της, λέει αυτό που σκέφτεται, αλλά αυτή η αμεσότητα και ειλικρίνεια, δεν είναι πάντα ατού για την τηλεόραση όπως όλοι γνωρίζουμε.

Το να εμπλακεί σε δηλώσεις για το αν της έχει γίνει πρόταση για το Breakfast@star και το να δείχνει τον εκνευρισμό της δημόσια τις τελευταίες ημέρες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην εκπομπή, δεν λειτούργησαν υπέρ της. Η τελευταία δήλωση στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη στο Οpen πως: «Έχω χάσει την υπομονή μου με το Πρωινό. Η κατάσταση της υπομονής μου είναι amber alert», ήταν χαρακτηριστική.

Η στενή της φίλη Σίσσυ Χρηστίδου της είχε δώσει μία χρυσή συμβουλή (δυστυχώς δεν την άκουσε) πριν από μερικές μέρες λέγοντας της: «Της το έχω πει χίλιες φορές: Σταμάτα Μαρία να μιλάς και να λες πράγματα που θα μετανιώσεις στη συνέχεια».

https://www.instagram.com/p/Cs-zff0onoj/

Το ίδιο όμως την συμβούλεψε σήμερα και η Κατερίνα Καινούργιου, μόλις έγινε γνωστή η αποχώρησή της: «Μπορεί να έχει τα χίλια δίκια και δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά θα μάθουμε. Σε όλους μας έχει συμβεί και το έχουμε πει κι εδώ άπειρες φορές: «Φεύγω δεν μπορώ, δεν αντέχω», αυτό συμβαίνει σε όλες τις δουλειές του κόσμου. Η δήλωση όμως στις τηλεοπτικές κάμερες, έξω από το στούντιο της εκπομπής, ήταν εν βρασμώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το πρώτο σχόλιο της Μπέττυς Μαγγίρα για τον αυθορμητισμό της Μαρίας: «Προφανώς είναι εκτός ορίων και εκτός εαυτού και φάνηκε ξεκάθαρα στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα. Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα εμπορικό που ήταν να παρουσιάσει και δεν το παρουσίασε η ίδια. Δεν θεωρώ βέβαια ότι αυτό είναι η αιτία να βγεις και να κάνεις αυτές τις δηλώσεις πριν ακόμη τελειώσει η εκπομπή. Για μένα θα έπρεπε να κάνει λίγο υπομονή, που προφανώς δεν έχει».

Ο Γιώργος Λιάγκας πάντως σήμερα - αν και φίλος της Μαρίας - κράτησε μία ουδετερότητα (αναμενόμενη) λέγοντας πως την εκτιμά και τονίζοντας πως: «Μπορεί η Μαρία να αισθάνθηκε ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε, μπορεί ο ΑΝΤ1 να αισθάνθηκε ότι η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Προφανώς αντιλαμβάνομαι ότι ο ΑΝΤ1 πειράχτηκε από δηλώσεις της Μαρίας».

https://www.instagram.com/reel/CszM60ROIE_/

Ανεξάρτητα πάντως από το λάθος της με την υπερβολική της εξωστρέφεια, είναι εξίσου υπερβολικό αυτό που συμβαίνει με τη θέση της γυναίκας - υπεύθυνης για τη στήλη των εμπορικών και της μαγειρικής του Πρωινού.

Ο Γιώργος Λιάγκας μας τόνισε την περασμένη εβδομάδα πως δεν είναι θέση συμπαρουσιάστριάς του, αυτή η θέση. Προφανώς για να μην υπάρχουν φιλοδοξίες στο μέλλον, από ορισμένες κυρίες της TV.

Και ακροβατώντας ανάμεσα σε ένα σχόλιο που δεν μοιάζει απλά υποτιμητικό, αλλά καθαρά σεξιστικό: «Γιατί εγώ δεν μπορώ να παρουσιάσω σερβιέτες ή βαφές μαλλιών», μας έκανε να αναρωτηθούμε για το ποια κυρία της TV μετά από τέτοια προϊστορία και προλόγους, θα δεχόταν αυτή τη θέση. Η οποία είναι σημαντική για το εμπορικό τμήμα του καναλιού, αλλά μάλλον ασήμαντη για όλους τους υπόλοιπους.

Και με ποιους όρους για να τηρήσει την αυτονομία της και να αποτινάξει τον χαρακτηρισμό της «γλάστρας».

Η Κατερίνα Στικούδη συνεχίζει να πολιορκείται από το κανάλι για αυτή τη θέση, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη την απάντησή της.