Ο πραγματικός All Star του φετινού Survivor ήταν ο Γιώργος Λιανός

Πατούλια Κατερίνα
Ο πραγματικός All Star του φετινού Survivor ήταν ο Γιώργος Λιανός
NDP photo agency

O Γιώργος Λιανός υπήρξε κάποτε δεύτερος παρουσιαστής του Survivor και πέντε χρόνια μετά καταλαβαίνουμε όλοι γιατί είναι μόνος και αναντικατάστατος. 

«Το Survivor είναι ένα σύνολο πραγμάτων και οι τέσσερις φιναλίστς ήταν άξιοι» Αυτές ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Λιανός για να περιγράψει την τελική τετράδα των παικτών που έφτασαν στο Γαλάτσι και στους τελικούς του Survivor All Star.

Σε ένα project όπως το All Star, με 38 παίκτες, γνώστες του ριάλιτι, της επιβίωσης και του Survivor μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ο παρουσιαστής του κατάφερε να τον παραδέχονται όχι μόνο οι παίκτες αλλά και οι τηλεθεατές.

Οι έξι μήνες στους οποίους ο Γιώργος αφήνει το σπίτι του και ξενιτεύεται στον Άγιο Δομίνικο, δεν κυλούν εύκολα, ειδικά όταν ξέρεις πως δεν θα έχεις όλα τα παιδιά σου κοντά και ακόμα ειδικότερα όταν θα πρέπει να είσαι στον ήλιο, στη βροχή, ατέλειωτες ώρες εκεί, για να περιγράφεις τους αγώνες του Survivor.

Για να μην μιλήσουμε για τα συμβούλια του νησιού, που αν μας πόνεσαν εμάς, ως τηλεθεατές, δεν ξέρω πραγματικά πόση αντοχή είχε ο Λιανός για να ακούει τον στρατηλάτη Μαρτίκα να «πλέκει» σενάρια, να έχει να διαχειριστεί αποχωρήσεις, αποβολές, να τα βάζει καθημερινά με το «εγώ» 38 ανθρώπων που μπήκαν στο παιχνίδι για να παίξουν σκληρό ριάλιτι.

Στο live ο Λιανός είναι άπαιχτος. Τελεία.

Αν έχεις βρεθεί στο Γαλάτσι, σε ημτελικό και τελικό, το ξέρεις καλά. Και φέτος ο Λιανός υπήρξε All Star, με αιχμηρό σχόλιο που οι μισοί και πλέον παίκτες δεν κατάλάβαν καν, με παιχνίδι με τον κόσμο, με σεβασμό για τους συγγενείς των finalists - οι ατάκες στη μαμά της Μαριαλένας στον ημιτελικό για το πόσο την θέλει μαζί του σε ένα συμβούλιο του νησιού φανέρωσαν εξαιρετική τηλεοπτική μαεστρία- και με χιούμορ, από αυτό που μόνο ο Man Can Λιανός μπορεί να παίξει στα δάχτυλα σε ένα ζωντανό πρόγραμμα.

Όταν μπορείς να ανέβεις στις κερκίδες του Άλσους και να μιλήσεις με τον κόσμο - τουλάχιστον 200 Μπαρτζικούς και Κατσουλικούς δίπλα ο ένας στον άλλο - και παράλληλα να δίνεις και πάσα για να συνεχιστεί η ψηφοφορία ενώ κατεβαίνεις τα σκαλιά και όλα αυτά χωρίς σαρδάμ με άπταιστα Ελληνικά, είσαι παρουσιαστής αξιώσεων, από εκείνους που χρειάζεται η τηλεόρασή μας.

Ο Λιανός είναι και δίκαιος

Δεν μπορώ να φανταστώ παρουσιαστή που θα κατάφερνε φέτος να χειριστεί αυτές τις προσωπικότητες των παικτών καλύτερα από τον παρουσιαστή του project που ονομάζεται Survivor.

Η στιγμή εκείνη που ο παρουσιαστής ενός τέτοιου σόου μπορεί και μένει πίσω χωρίς να παίρνει θέση στα τεκτενόμενα αλλά ταυτόχρονα μπορεί να κάνει τις ερωτήσεις εκείνες που θα βγάλουν τηλεοτπικό ζουμί, είναι μαγική, είτε μιλάμε για ένα παιχνίδι που γυρίζεται στον Άγιο Δομίνικο, είτε στην Αγία Παρασκευή.

Ακόμα και στις φορές που πήρε θέση και υπερασπίστηκε το project Survivor, παραπάνω από εκείνο που έπρεπε ή ήθελε, δεν μετάνιωσε:

«Όταν είχα γυρίσει κάποια στιγμή, είχα πάρει θέση για να υπερασπιστώ την παραγωγή και τη δουλειά μου. Έφαγα λίγο ξύλο τότε, αλλά πιστεύω ότι είχα δίκιο τότε.

Στεναχωρήθηκα λίγο, αλλά επειδή έχω κάνει κι εγώ πάνελ, η εντολή του αρχισυντάκτη ήταν να ακούγονται διαφορετικές απόψεις. Είχα στεναχωρηθεί με τα βιντεάκια που είχαν βγει, με παίκτες να τρώνε από τα σκουπίδια. Εγώ, αν ήμουν παίκτης, θα τους είχα κυνηγήσει δικαστικά όλους, γιατί υπογράφω για να υπάρχει η εικόνα μου σε ένα πρότζεκτ που λέγεται Survivor. Όχι για να με δείχνετε που πηγαίνω πίσω από τους θάμνους για να κάνω την ανάγκη μου.

Κακώς βγήκα και μίλησα τότε. Βγήκα σαν εκπρόσωπος της παραγωγής ενώ δεν είμαι εκπρόσωπος της παραγωγής. Απλά θεωρώ ότι όταν δουλεύεις σε ένα πρόγραμμα θα πρέπει να το στηρίζεις κι επειδή δεν υπάρχει ποτέ αντίλογος θεώρησα ότι πρέπει να πάρω αυτόν τον ρόλο.

Το ψιλομετάνιωσα γιατί, ό,τι και να πεις, μπαίνεις σε μια διαδικασία να λέω εγώ κάτι και να απαντάει κάποιος κάτι άλλο – δεν υπάρχει διάλογος. Εγώ μίλησα για προσπάθεια συγκεκριμένη, όλα τα στοιχεία εκεί κατέληγαν. Όταν μπαίνει κανείς στη διαδικασία να βρει υλικό το οποίο τι είναι; Δύο παίκτες που έτρωγαν στα σκουπίδια; Κι είναι αυτό απόδειξη ότι οι παίκτες δεν πεινάνε στο Survivor ή ότι πεινάνε», είπε ο Λιανός και μας θύμισε όλους εκείνους τους παρουσιαστές που δεν υπερασπίστηκαν ποτέ τα projects που παρουσίασαν.

Λιανός for the win; Δεν ξέρω γιατί οι σταθμοί που προηγήθηκαν δεν εμπιστεύτηκαν την υπεροχή του Λιανού στην παρουσίαση. Αυτό που ξέρω βλέποντας Survivor από την εποχή του Mega είναι πως ο παρουσιαστής του είναι ένας και αυτός πρέπει να παραμείνει.

«Δεν έχω ιδέα αν θα δούμε νέο κύκλο. Αυτές είναι αποφάσεις που παίρνει το κανάλι, συνήθως προς Αύγουστο μεριά. Είναι μια δουλειά που την αγαπάω πάρα πολύ και είναι φυσικό, αν γίνει νέος κύκλος, να θέλω να είμαι εκεί. Βέβαια, η απόφαση δεν είναι δικιά μου. Έχει να κάνει με το κανάλι και την εταιρία παραγωγής».