Οδυσσέας Σταμούλης: Από την απόλυτη δόξα στην απόλυτη τραγωδία που μπορεί να βιώσει ένας γονιός

Οδυσσέας Σταμούλης: Από την απόλυτη δόξα στην απόλυτη τραγωδία που μπορεί να βιώσει ένας γονιός
thomas daskalakis ndp photo agency thomasdask@yahoo.com

Τα τρυφερά λόγια για τον αδικοχαμένο 11χρονο γιο του πριν από 1,5 χρόνο, το πτυχίο που πήρε στα 53 για εκείνον, και όσα έλεγε για τον μονάκριβό του σε κάθε του συνέντευξη. 

 

 

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η τραγωδία που σημειώθηκε στους Φούρνους Ικαρίας το απόγευμα της Πέμπτης (10/8). Θύμα ένα παιδάκι που πνίγηκε όταν πλέχτηκε σε δίχτυα και δεν μπορούσε να ανέβει στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ο άτυχος 11χρονος ήταν γιος του γνωστού ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη. Το παιδί ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Πλάκας Φούρνων και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πώς έγινε η τραγωδία στους Φούρνους

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το λιμενικό, το παιδί είχε φύγει γύρω στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης από το σπίτι του για να πάει για μπάνιο. Η μητέρα του, η οποία διατηρεί ξενοδοχείο στο νησί, τον αναζητούσε από νωρίς το απόγευμα, ενημερώνοντας ανήσυχη το λιμενικό.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του αγοριού και, σύμφωνα με πληροφορίες, δύτες βούτηξαν στο νερό και τον είδαν να είναι μπλεγμένος σε δίχτυα, δύο μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το 11χρονο παιδί, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο αγροτικό ιατρείο του νησιού όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ αναμένεται σήμερα να μεταφερθεί στη Σάμο για νεκροψία – νεκροτομή.

«Καταλάβαμε ότι κάτι κακό συνέβη»

Ο δήμαρχος Φούρνων Ικαρίας, Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος είναι ξάδελφος της μητέρας του 11χρονου επιβεβαίωσε την τραγική είδηση και μιλώντας σε ΜΜΕ περιέγραψε τα γεγονότα, λέγοντας πως το απόγευμα τον ειδοποίησε η μητέρα του παιδιού ότι «είχε χάσει τον Χρήστο από τις 14.00 το μεσημέρι».

Αμέσως, όπως λέει κινητοποιήθηκε η αστυνομία και το λιμενικό αλλά οι έρευνες ήταν άκαρπες. όπως αναφέρει, με μεγάφωνο πληροφόρησε τον κόσμο για την εξαφάνιση του μικρού Χρήστου με την παράκληση αν κάποιος έχει δει το παιδί να ενημερώσει το Λιμεναρχείο.

«Καταλάβαμε ότι κάτι κακό συνέβη και δυστυχώς το βρήκαμε πνιγμένο το παιδί. Η μητέρα του είναι από το νησί, είχαν έρθει να κάνουν τις διακοπές τους», όπως είπε ο δήμαρχος.

Τον μικρό Χρήστο εντόπισε ομάδα που βούτηξαν στη θάλασσα μπλεγμένο σε δίχτυα, πιθανόν λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε.

Ο κόσμος που συμμετείχε στην αναζήτηση του Χρήστου, μαζί με τη μητέρα του, η οποία κρατώντας φωτογραφία του προσπαθούσε να τον βρει, ξέσπασε σε κλάματα και καλούσε σε βοήθεια. Στο σημείο μετέβη γιατρός, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να επαναφέρει το παιδί, που διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο αγροτικό ιατρείο Φούρνων όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα τρυφερά λόγια του Οδυσσέα Σταμούλη για τον γιο του πριν από 1,5 χρόνο

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και μεταξύ άλλων, είχε αναφερθεί στην πατρότητα.

«Ο πιο σημαντικός ρόλος μου ήταν του πατέρα. Ήθελα πολύ πρόβα για να τον παίξω. Είναι 10 ετών. Τον γιο μου τον παίρνω τα σαββατοκύριακα αλλά δεν μου φτάνουν μόνο δυο ημέρες που τον έχω».

«Με την πρώην σύζυγο μου τα βρήκαμε εκτός νομού».

Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη είχε αποκαλύψει ότι αποφάσισε και τελείωσε τη φιλοσοφική στα 53 του και κομβικό ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε ο γιος του. «Είπα τι θα του αφήσεις εσύ; Άσε του τουλάχιστον κάποιους ολοκληρωμένους κύκλους ζωής. Γι’ αυτό το πήρα το πτυχίο».

Η σχέση λατρείας με τον γιο του ήταν το highlight σε κάθε συνέντευξη:

«Είναι πράγματι κάτι συγκλονιστικό. Ειδικά οι άντρες πριν αποκτήσουν παιδί, δεν το συνειδητοποιούν το πόσο συγκλονιστικό είναι. Μπροστά στο παιδί μου, όλα τ’ άλλα μικραίνουν. Ούτε οι ρόλοι, ούτε οι επιτυχίες, ούτε το χρήμα, ούτε οι έρωτες το φτάνουν. Ευλογημένη ιδιότητα» είχε δηλώσει δυο περίπου χρόνια πριν ο Οδυσσέας Σταμούλης στο περιοδικό Λοιπόν, σχετικά με τη σχέση του με τον γιο του.

Ο γνωστός ηθοποιός, που έχει χωρίσει εδώ και επτά χρόνια με τη μητέρα του γιου του, σε άλλη του συνέντευξη στο ίδιο περιοδικό πριν από τρία χρόνια είχε πει:

«Λένε να έχεις κάποιον δίπλα σου που να μοιράζεσαι όνειρα κι αγάπη. Εγώ έχω το παιδί μου, που είναι μικρό και μοιράζομαι πάρα πολύ όμορφα συναισθήματα μαζί, όσο μεγαλώνει. Ο γιος μου τώρα είναι 8 ετών κι εγώ αισθάνομαι μαζί του γύρω στα 25 με 30 χρονών, με ανανεώνει. Έκανα κάτι αργά, αλλά από την άλλη μεριά, είναι σαν να παίρνω τη ζωή από την αρχή».

«Η σχέση πατέρα-γιου χτίζεται κάθε μέρα, κάθε φορά. Τον έχω πάρα πολύ συχνά, κι είναι υπέροχο να βλέπεις ένα παιδί να μεγαλώνει, αυτή είναι η σχέση μας. Πηγαίνει στο σχολείο, τον παίρνω τρείς ημέρες την εβδομάδα, κι είναι όλα ωραία και ισορροπημένα».

«Όχι εντάξει δεν σκέφτομαι άλλον γάμο ή να αποκτήσω άλλο παιδί. περνάνε και τα χρόνια, δεν τα σκέφτομαι, δεν γίνεται...».

Ποιος είναι ο Οδυσσέας Σταμούλης

Ο Οδυσσέας Σταμούλης γεννήθηκε το 1958 και είναι 65 ετών. Η φήμη του ηθοποιού εκτοξεύτηκε όταν συμμετείχε στην πετυχημένη σειρά του Mega, «Δύο Ξένοι», ως Πέτρος ή αλλιώς βοηθός του καθηγητή Κωνσταντίνου Μαρκορά. Στην καλλιτεχνική του πορεία έχει συμμετάσχει σε πάρα πολύ αξιόλογες δουλειές σε θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο.

Ο Οδυσσέας Σταμούλης υπήρξε παντρεμένος δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος, ήταν με την ηθοποιό Κάτια Νικολαΐδου. Από τον δεύτερο γάμο του, απέκτησε τον γιο του, ωστόσο η πρώην σύζυγός του δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιότητα.

Αδερφός του είναι ο επίσης ηθοποιός, Ισίδωρος Σταμούλης.

201310111215360.2131_ODISEAS_KAI_ISIDOROS_STAMOYLIS_10102013.jpg