Η Νένα Μεντή και ο Σταύρος Μερμήγκης ζουν την πιο ρεαλιστική ιστορία αγάπης

Η Νένα Μεντή και ο Σταύρος Μερμήγκης ζουν την πιο ρεαλιστική ιστορία αγάπης

«Θέλει η ζωή να στα έφερε έτσι, και κακά και δύσκολα πράγματα και θανάτους και μοναξιές αφόρητες, που να σε έχει δυναμώσει και να ξέρεις πως δεν είσια το παν αλλά συγχρόνως να ξέρεις και την ελευθερία σου και την ελευθερία του άλλου», είπε χαρακτηριστικά η Νένα Μεντή. 

Η Νένα Μεντή, η τηλεοπτική Μαρία από τις Τρεις Χάριτες, βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ και στα 27 λεπτά που κράτησε η συνέντευξή της, η 77χρονη πάντα «προχώ» ηθοποιός εξήγησε με τις δικές της λέξεις τι πραγματικά σημαίνει αγάπη, γάμος, couple goals μετά από 46 χρόνια σχέσης.

Η Νένα Μεντή τα παράτησε όλα για τον άνθρωπό της

Τις τελεταίες δεκαετίες η Μεντή είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Σταύρο Μερμήγκη. Πριν δύο χρόνια, μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, η Νένα είχε εξηγήσει το παράδοξο του γάμου της, με το ξεχωριστό σπίτι, το οποίο έχει φροντίσει να έχει από τον αγαπημένο της τα τελευταία 15 χρόνια τονίζοντας:

«Δεν μένουμε στο ίδιο σπίτι εδώ και 15 χρόνια. Μείναμε μαζί για 25 χρόνια, κάναμε το παιδί. Είμαστε μαζί και αγαπημένοι. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Ήταν επιθυμία και των δυο μας. 20 λεπτά με τα πόδια είναι η απόσταση. Δεν υπάρχει, είναι the best!», είχε πει η Νένα που μόλις χτες, εξήγησε πως τους τελευταίους 17 μήνες, παράτησε ό,τι έκανε, κάθε δουλειά για να στηρίξει τον σύζυγό της στο σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

«Είχα θέμα σοβαρό, υπάρχουν προτεραιότητες, προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος, για τον άντρα μου και για πέντε ανθρώπους, δεν μετράει τίποτα άλλο, δεν ξαναγίνονται οι άνθρωποι», είπε η Μεντή, η οποία περιέγραψε τον αγώνα που δίνει ο σύζυγός της, τα νοσοκομεία που έπρεπε να περάσουν, το ταξίδι στο Ρίο κάθε μήνα για την απαραίτητη θεραπεία του καλού της και κατέληξε».

«Διεκδικήσαμε την ερωτική μας ελευθερία και το πετύχαμε, με κόστος»

Και κάπου εκεί, η Μεντή αφηγήθηκε τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε αυτό το Love story με τον σύζυγό της, που στις δεκαετίες που πέρασαν μαζί, μπορεί να είχαν τις δυσκολίες τους, τη σεξουαλική απελευθέρωση την οποία διεκδίκησαν χωρίς να είναι όλα πάντα ρόδινα, αλλά πάντα η αγάπη ήταν αυτή που κέρδιζε και η δική τους αγάπη, είναι δυνατή ακόμα:

«Υπήρξε μία εποχή που δεν ήταν όλα ρόδινα για εμάς. Διεκδικήσαμε την ερωτική μας ελευθερία και το πετύχαμε, με κόστος. Στη σχέση αυτήν την ελεύθερη, που δεν έχουμε παντρευτεί ποτέ -δεν θέλαμε, συνέπεσε να μη θέλουμε- διεκδικήσαμε με τα χρόνια -τα 46 που είμαστε μαζί- το να είμαστε ελεύθεροι. Δηλαδή, Αν σε συγκινήσει κάτι άλλο, ζηστο. Είμαι μπροστά από την εποχή μου αλλά περισσότερο είναι εκείνος, εγώ εκείνον ακολούθησα.

Εγώ υπέφερα πολύ την πρώτη φορά, γιατί υπήρχε και δεύτερη φορά. Δεν έτρωγα, δεν έπινα νερό, με πήγαιναν στο νοσοκομείο με ορούς. Όλα αυτά από ανασφάλεια και ζήλια. Από την άλλη λειτουργεί και το μυαλό και λες Βρε κοπέλα μου, έλα στα συγκαλά σου. Δεν πέθανε, πάει να ζήσει. Είστε 15 χρόνια μαζί, σύνελθε. Με έπεισα και εγώ εκείνον. Εκείνος δεν χρειάστηκε να πειστεί, ήταν πεπεισμένος γι' αυτό, ότι ο έρωτας και οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι μονογαμικές. Η αγάπη είναι άλλο θέμα. Λειτούργησε σε εμάς, δεν είναι κανόνας για όλα τα ζευγάρια».

Για την σχέση με τον κατά 9 χρόνια νεότερο σύζυγό της, η ηθοποιός έχει πει για τη γνωριμία τους:

«Είναι 9 χρόνια μικρότερός μου, όταν τον γνώρισα ήταν τεκνό. Εγώ 32, ήδη παντρεμένη, ήδη έχω χάσει τον άντρα μου, παίζω στο θέατρο χρόνια, είμαι ώριμη. Είναι πολύ σπουδαίος άνθρωπος. Ήταν μικρός αλλά γεμάτος, γίνεται αυτό. Δεν αντιστάθηκα όταν γνώρισα.

Σε άλλα πράγματα πρέπει να έχουμε αντιστάσεις, στον έρωτα; Όχι! Ενέδωσα αμέσως! Εκείνος αντιστάθηκε, ήταν πιο μετρημένος, πιο μυαλομένος από εμένα. Εγώ είμαι λίγο λυσσάρα, όχι μόνο σε σχέση με την έρωτα, γενικά».

Η μοναχοκόρη του ζευγαριού: Η χορεύτρια Μαρία Μεντή Μερμήγκη

Καρπός της μεγάλης αυτής αγάπης, της Μεντή με τον Μερμύγκη ήταν ο ερχομός της κόρης τους Μαρίας, χορεύτριας στο επάγγελμα.

«Λιώνω για το εγγόνι μου. Δεν κλαίω αλλά τρέχουν τα σάλια μου. Το λατρεύω. Πεθαίνω. Τα παρατάω όλα για αυτόν. Με την κόρη μου δεν ήμουν έτσι. Υπήρχε μια αντικειμενική δυσκολία ότι δούλευα πολύ ποτέ. Έκανα τις 3 Χάριτες και μετά είχα παράσταση. Ο πατέρας της τη μεγάλωσε ουσιαστικά. Γενικά μπορώ να πω ότι βαριόμουν κιόλας. Τα ξέρει η κόρη μου. Τα λέω. Έπληττα. Έπαιρνα μια φίλη μου και της έλεγα έλα να παίξουμε με τη Μαρία γιατί εγώ βαρέθηκα; Πέρασαν τα χρόνια. Πρέπει να πούμε αλήθειες. Εγώ τις λέω πάντα, από μικρή. Την λατρεύω. Αν μου πει τώρα πήδα από εδώ, πηδάω. Για την κόρη μου, τον άντρα μου και το εγγόνι μου», είχε πει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

mariamenti.jpg

To mini bio της Μαρίας Μεντή Μερμήγκη:

Η Μαρία γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και αφού αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το τμήμα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ταξίδεψε στο εξωτερικό (Βαρκελώνη, Ολλανδία, Βερολίνο), παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας. Η Μαρία έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο θέατρο Rabbithole στο πλαίσιο του φεστιβάλ σύγχρονου χορού με θέμα τη ζωγραφική. Με αφορμή έναν τραυματισμό, γύρω στο 2012 ήρθε σε επαφή με τη Iyengar yoga και την πρακτική της, την οποία εκτίμησε απεριόριστα κι έβαλε στη ζωή της καθημερινά.

menti5.jpg