Ο Μαρκουλάκης ως #giatros έκανε το Twitter να πανηγυρίσει ειδικά για έναν λόγο

Πατούλια Κατερίνα
Ο Μαρκουλάκης ως #giatros έκανε το Twitter να πανηγυρίσει ειδικά για έναν λόγο

Είδαμε τον «Γιατρό» στον Alpha και καταλάβαμε γιατί η νέα σειρά του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη έγινε trend στο Twitter από το πρώτο λεπτό.

Μετά τους Προδότες της περσινής σεζόν στον ΑΝΤ1, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επέστρεψε σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλα, στη μυθοπλασία.

Το τρέιλερ για τον Γιατρό στον Alpha προβλήθηκε μέσα στο καλοκαίρι και είχε δίκαια προκαλέσει αναμονή κοινού. Και μπορεί να έφτασε Οκτώβριος για να δούμε το πρώτο επεισόδιο αλλά η πλοκή μας δικαίωσε.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είναι ο Αντρέας Βρεττός, γιατρός που μπορεί να κάνει διαγνώσεις με τρομερή επιτυχία. Ψυχρός, αρκετά αλαζονικός, ο Μαρκουλάκης είδε τη ζωή του να αλλάζει σε μερικά δευτερόλεπτα, τη στιγμή που δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι από τον πατέρα ενός ασθενή που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους. Ύστερα από μια απόπειρα δολοφονίας ο Ανδρέας ξυπνάει στο χειρουργείο ζωντανός, αλλά έχοντας χάσει από τη μνήμη του τα τελευταία 12 χρόνια.

Ο συγκλονιστικός Κυριακίδης:

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης κατάφερε στα δύο λεπτά παρουσίας στον Γιατρό, να δοξαστεί στο Twitter, δίκαια, μιας και η συγκλονιστική αναμέτρηση του γιατρού με τον πατέρα που ζητά εκδίκηση για τον θάνατο του παιδιού του, άφησε το κοινό μετέωρο στο ποιος είναι ο κακός στην υπόθεση. Αν αναλογιστεί κανείς πως λίγα λεπτά πριν είχαμε μάθει πως ο πραγματικός υπεύθυνος για τον θάνατο του γιου του Κυριακίδη ήταν άλλος γιατρός, καταλαβαίνουμε την τραγική ειρωνία της κρίσιμης αυτής στιγμής, εξαιτίας της οποίας ο Μαρκουλάκης θα χάσει άδικα 12 χρόνια από τη ζωή του.

Αυτό που μπορούμε με σιγουριά να παραδεχτούμε είναι πως η μανιέρα στην οποία έχει πέσει ο Κυριακίδης στη Μουρμούρα, τον αδικεί και δεν αφήνει να φανεί η υποκριτική του δεινότητα.

Χαμένα χρόνια ή δεύτερη ευκαιρία;

Στη μετά πυροβολισμόν εποχή, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δεν αναμετράται μόνο με τον χρόνο που έχει περάσει αλλά μετρά και απώλειες. Μπορεί να κατάφερε να γίνει διευθυντής της κλινικής στα δώδεκα αυτά χρόνια που δεν θυμάται αλλά η δυσκολία του να αποδεχτεί τον χωρισμό του από την μητέρα των παιδιών του, γιατρό Άννα Γρηγοριάδη και την απώλεια του γιου του, ρίχνει τον γιατρό σε ένα βαθύ σκοτάδι θλίψης.

https://www.instagram.com/reel/Cx3taaXK25C/

Η Δήμητρα Σιγάλα, που υποδύεται την Άννα Γρηγοριάδη, την πρώην σύζυγο του «Γιατρού» και διευθύντρια του νοσοκομείου βιώνει μαζί με τον Μαρκουλάκη το τραύμα των χρόνων που πέρασαν για δεύτερη φορά μέσα από τον χωρισμό και την απώλεια του γιου τους.

Την δική της αγωνία βιώνει και η Βασιλική Τρουφάκου η οποία υποδύεται τη Σοφία Αλεξανδρή, τη νέα σύντροφό του Γιατρού, τη σχέση με την οποία δεν γνωρίζει κανείς στο νοσοκομείο.

giatros3.jpg

Η Τρουφάκου βιώνει τη δική της απώλεια μιας σχέσης που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες και παλεύει με νύχια και με δόντια για να κάνει τον γιατρό να θυμηθεί ξανά.

Grey's Anatomy από τα παλιά και λίγος House!

Οι ομοιότητες της σειράς του Alpha με τις πρώτες σεζόν του Grey's Anatomy και ο τρόπος που ο Μαρκουλάκης θυμίζει τον Mc Dreamy, κατά κόσμος Patrick Dempsey (ακόμα και η σκηνή του πυροβολισμού από πατέρα ασθενή) ήταν εμφανής.

Aκόμα και το funny ποστ της Τζωρτζίνας Λιώση από το backstage των γυρισμάτων, μας θύμισε τους ειδικευόμενους της πρώτης σεζόν του Grey's Anatomy.

https://www.instagram.com/reel/Cx3WfLlMIyG/

Το ίδιο και η έφεση που έχει στις δύσκολες διαγνώσεις ο Γιατρός και μας έδωσε vibes Dr. House. Ωστόσο, η ερμηνευτική ικανότητα του Μαρκουλάκη, ειδικά στο δράμα, είναι τέτοια που καταφέρνει να μας βάλει στο σύμπαν του γιατρού Αντρέα Βρεττού με τον δικό του τρόπο.

giatros1.jpg
giatros2.jpg

Η συγκίνηση που προκαλεί ο τρόπος που ο γιατρός (πριν και μετά τον πυροβολισμό) διαχειρίζεται την απώλεια του παιδιού του, είναι αξεπέραστη και μας θυμίζει πόσο πολύ έχουμε ανάγκη μια σειρά στο σήμερα.

Αυτό το σήμερα - 2007 και 2019- που καμία σχέση δεν έχει με όλες τις υπόλοιπες σειρές εποχής που παρακολουθούμε φέτος- εξαίρεση αποτελεί μόνο το Κάνε ότι κοιμάσαι- το έχουμε πολύ ανάγκη και ο Γιατρός στη σύγχρονη πραγαμτικότητα, δίκαια αποθεώθηκε χθες από τους τουιτεράδες και δίκαια μας έφερε δάκρυα συγκίνησης στα μάτια. Kαι ακόμα πιο δίκαια, ο Γιατρός κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης κόντρα στις Ψυχοκόρες, τον Σασμό και το Ναυάγιο.

Ο Γιατρός έφτασε το 17,5% στο δυναμικό κοινό (19% στο σύνολο) ενώ το Ναυάγιο έφτασε 15,5% (17,3% στο σύνολο), ο Σασμός 13,7%( 17,1% στο σύνολο) και οι Ψυχοκόρες 12,3% (11,5% στο σύνολο)