H Carla Bruni αποκάλυψε τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού & η εμπειρία της έγινε «όπλο» πρόληψης

H Carla Bruni αποκάλυψε τη μάχη της με τον καρκίνο του μαστού & η εμπειρία της έγινε «όπλο» πρόληψης
2022 Invision

Τέσσερα χρόνια μετά την μάχη της με τον καρκίνο η Carla Bruni θέλησε να αποκαλύψει την εμπειρία της και να βοηθήσει ενεργά στην ενημέρωση και πρόληψη. 

Σε μία αποκάλυψη προχώρησε η Carla Bruni την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα social media.

Συγκεκριμένα, με μία ανάρτηση στο Instagram, το πρώην μοντέλο δήλωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο το 2019 και πέρασε μία διαδικασία χειρουργείου και θεραπειών, οι οποίες τη βοήθησαν να το ξεπεράσει.

Η σύζυγος του Nicolas Sarkozy κάθισε μπροστά από έναν τοίχο με φωτογραφίες, οι οποίες απεικόνιζαν σημαντικές στιγμές της ζωής της. Άρχισε να ξεφυλλίζει πλακάτ στα οποία περιέγραφε λεπτομερώς αυτήν τη δύσκολη περιπέτεια που πέρασε, υπό τους ήχους του Quand c’est? του Stromae.

https://www.instagram.com/p/Cx97xGrIEtq/

«Κάντε τις εξετάσεις σας κάθε χρόνο»

«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού πριν τέσσερα χρόνια. Χειρουργείο, ραδιοθεραπεία, θεραπεία με ορμόνες, πέρασα τη συνήθη διαδικασία για αυτόν τον τύπο καρκίνου. Αλλά ήμουν τυχερή, ο καρκίνος μου δεν ήταν επιθετικός. Γιατί δεν ήταν επιθετικός; Γιατί δεν πρόλαβε να γίνει. Κάθε χρόνο, την ίδια ημερομηνία κάνω την απαραίτητη εξέταση. Εάν δεν το έκανα κάθε χρόνο, δεν θα είχα αριστερό στήθος τώρα.

Δεν γράφω αυτή την ανάρτηση για να σας πω τις λεπτομέρειες της υγείας μου. Αυτό είναι ενάντια σε μένα και δίσταζα για πολύ καιρό πριν μιλήσω για αυτό. Όχι, ο λόγος που το λέω αυτό σήμερα είναι για να μεταδώσω ένα μήνυμα. Κάντε τις εξετάσεις σας κάθε χρόνο. Οι ζωές σας εξαρτώνται από αυτό» έγραφε χαρακτηριστικά η Carla Bruni στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η σύζυγος του πρώην προέδρου της Γαλλίας επέλεξε αυτόν τον μήνα για να αποκαλύψει ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού, θέλοντας να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια πρόληψης και ενημέρωσης για τον συγκεκριμένου τύπο καρκίνου που γίνεται σε διεθνές επίπεδο κάθε Οκτώβριο.

Carla Bruni

Δύο ακόμα celebrities που διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού και έκαναν την εμπειρία τους «όπλο» ενημέρωσης

Η Carla Bruni, όμως, δεν είναι η μόνη διάσημη που «χρησιμοποίησε» την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού για να ευαισθητοποιήσει και να βοηθήσει άλλες γυναίκες που βρίσκονται αντιμέτωπες με την ίδια διάγνωση.

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon

Η ηθοποιός Cynthia Nixon, γνωστή από τον ρόλο της ως Miranda στο Sex and the City, αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού αφότου είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο. Μετά τη περιπέτειά της δήλωσε στο Good Morning America ότι διαγνώστηκε το 2006 και στη έκανε ακτινοθεραπείες για εξήμισι εβδομάδες.

Η Nixon, της οποίας η μητέρα είχε επίσης διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, δήλωσε ότι έχοντας βιώσει έμμεσα τον κίνδυνο «με έκανε πιο συνειδητοποιημένη και πιο δυνατή όταν αντιμετώπισα τη δική μου διάγνωση». Στη συνέχεια, η Cynthia Nixon εντάχθηκε στην οργάνωση Susan G. Komen για να βοηθήσει στην ενημέρωση των γυναικών σε όλο τον κόσμο σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Julia Louis-Dreyfus

Julia Louis-Dreyfus

Το πρωί αφότου κέρδισε το έκτο της Emmy για την τηλεοπτική σειρά Veep, η Louis-Dreyfus ενημερώθηκε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Η ηθοποιός έκανε χημειοθεραπείες και ένα χρόνο αργότερα, οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο καρκίνος της είχε εξαφανιστεί. Η Louis-Dreyfus χρησιμοποίησε την εμπειρία και τη φήμη της για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για υγειονομική περίθαλψη και για να βοηθήσει οικονομικά τις γυναίκες που βρίσκονταν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού.

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP