Η Μαρία Σολωμού δημοσίευσε το δικό της «yearbook» με αληθινές φωτογραφίες της κι όχι AI επεξεργασία

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Μαρία Σολωμού δημοσίευσε το δικό της «yearbook» με αληθινές φωτογραφίες της κι όχι AI επεξεργασία

Αντίθετα με όλους τους celebrities που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή ΑΙ, η Μαρία Σολωμού έκανε το δικό της ελληνικό «yearbook», με πραγματικές παλιές της φωτογραφίες.

Η Μαρία Σολωμού πέρασε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο πατρικό της, σε ένα διάλειμμα από τα μαθήματα του Fame Story, στα οποία την παρακολουθούμε κάνει το μάθημα της θεατρικής έκφρασης στους διαγωνιζόμενους. Μέσα σε όλα τα άλλα, λοιπόν που βρίσκει και θυμάται καθένας μας όταν επισκέπτεται το σπίτι των γονιών του - το σπίτι που μεγάλωσε - η ηθοποιός βρήκε πολλές φωτογραφίες της από διάφορες φάσεις της ζωής της.

To αληθινό «year/lifebook» της Μαρίας Σολωμού

Έτσι, η ηθοποιός αποφάσισε να μοιραστεί στο προφίλ της στο Instagram αρκετούς από τους «θησαυρούς» που βρήκε, θυμίζοντάς μας το trend των τελευταίων ημερών με πολλούς celebrities να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους, οι οποίες μέσω μιας εφαρμογής που χρησιμοποιούσε τεχνητή νοημοσύνη (AI) έδειχναν πώς θα ήταν οι ίδιοι σαν απόφοιτοι κολλεγίου της δεκαετίας του '90. H συγκεκριμένη εφαρμογή τους έδειχνε ουσιαστικά πώς θα ήταν οι φωτογραφίες τους από όλη τη χρονιά ως «απόφοιτοι κολλεγίου», πώς θα ήταν δηλαδή το δικό τους «yearbook».

Στην gallery έχει κάποιες φωτογραφίες γνωστών Ελλήνων και Ελληνίδων για να καταλάβεις σε ποιο trend αναφερόμαστε:

Βέβαια, η Μαρία Σολωμού με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε δεν έκανε απλά το δικό της «yearbook challenge» αλλά μάλλον το «lifebook» (=το λεύκωμα της ζωής της), αφού αν προσέξεις καλά θα δεις ότι τα στιγμιότυπα που επέλεξε να ανεβάσει στα social media, αφορούν από την παιδική της ηλικία, μέχρι την περίοδο που έγινε μαμά αλλά και πιο πρόσφατα.

Μάλιστα, η ίδια έδειξε στους διαδικτυακούς της φίλους και πώς ήταν το παιδικό της δωμάτιο.

393351243_232009626271727_5112148325131075012_n.jpg

Η Μαρία Σολωμού και το age shaming

Με αφορμή τον χρόνο που περνάει η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο Vice έχει μιλήσει και για το κακόβουλα σχόλια για την ηλικία μιας γυναίκας που διάφοροι χρησιμοποιούν για να την θίξουν, ένα φαινόμενο πλέον αρκετά συχνό και κάτι που έχει συμβεί και στην ίδια - ιδιαίτερα όταν άρχισαν να υπάρχουν φήμες ότι βρίσκεται σε σχέση με τον νεαρό τράπερ Mente Fuerte, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

«Βέβαια, μάθαμε την ηλικία μου από τότε που βγήκαν οι φήμες για υποτιθέμενη σχέση μου με γνωστό ράπερ. Τότε μάθαμε και την ηλικία μου, γιατί πριν κανείς δεν την ήξερε. Από πέρσι γραφόταν «Η 47χρονη ηθοποιός με τον 30χρονο ράπερ»! Yπάρχει σοβαρό age-shaming, πράγμα που δεν καταλάβαινα όταν ήμουν μικρότερη, όπως και κανείς. Άκουγα μεγαλύτερες συναδέλφους να λένε ότι δεν υπάρχουν ρόλοι όταν μια γυναίκα μεγαλώνει κ.λπ. Τι λέτε παιδιά; Αυτό δεν υπάρχει!» ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Η φωτογραφία της γιαγιάς μου ή της μάνας μου στα 50 δεν έχει καμία σχέση με το πώς είναι οι γυναίκες σήμερα. Μεγαλώνουμε, δεν γερνάμε. Δεν είναι οι ρυτίδες αυτές που μας δείχνουν μεγάλες. Έχω δει τριαντάχρονες με πιο πολλές ρυτίδες από μένα. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Είναι το μέσα, η libido, η διάθεση για ζωή, για να κάνεις πράγματα. Αυτό που μεγαλώνουμε και βαραίνουμε, εγώ δεν θα το κάνω.