Yπάρχει απάντηση στο «γιατί είσαι ακόμα single» αλλά δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι

Γεωργία Βλαχοπούλου
Yπάρχει απάντηση στο «γιατί είσαι ακόμα single» αλλά δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι

Δεν υπάρχει στρατηγική στον έρωτα. Υπάρχει μόνο τύχη και συγκυρία.

«Κρύο καιρός για δύο» έλεγε ένα τραγούδι, αλλά τι γίνεται αν είσαι ακόμα single, παρότι έχεις βγει ένα σωρό ραντεβού; Τότε η κρύα και συννεφιασμένη μέρα μπορεί να σου φανεί έξτρα μελαγχολική. Αντί να «σπας» το κεφάλι σου με το να σκέφτεσαι τι κάνεις λάθος κι είσαι ακόμα single, πάρε μια βαθιά ανάσα γιατί έχω να σου πω ένα μυστικό.

Δεν υπάρχει κάποια στρατηγική που αν την ακολουθήσεις θα βρεις εγγυημένα έναν σύντροφο. Ο έρωτας είναι σαν τη ρώσικη ρουλέτα. Μπορεί να σε πετύχει η «σφαίρα» και να τον βρεις, μπορεί και να πετύχεις «άσφαιρο». Το σημαντικό είναι να μην κατηγορείς τον εαυτό σου ότι κάτι κάνεις λάθος.

Είναι απλά τα πράγματα. Το ότι ζούμε στην εποχή που μπορείς να γνωρίσεις εύκολα κάποιον - κυρίως μέσω των online εφαρμογών - δεν σημαίνει πως θα ταιριάξετε αν βρεθείτε από κοντά. Σαφώς αυξάνεται η πιθανότητα της επιτυχίας, όπως όμως και της αποτυχίας, κι αυτό πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου για να μην απογοητεύεσαι.

pexels-cottonbro-studio-4691206.jpg

Επίσης, δεν χρειάζεται να συγκρίνεσαι με τον περίγυρό σου. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι δηλαδή πως επειδή όλες σου οι φίλες για παράδειγμα έχουν κάποιον σύντροφο, το ότι εσύ - τη δεδομένη στιγμή δεν έχεις - σε βάζει σε κατώτερη θέση απ' αυτές. Γενικά το να είναι κάποιος σε σχέση δεν τον κάνει αυτόματα καλύτερο από εσένα που δεν είσαι. Επομένως, δεν πρέπει να πηγαίνεις στα διάφορα ραντεβού σου έχοντας στο μυαλό σου πως πρέπει να βρεις ένα ταίρι άμεσα για να «μοιάσεις» στις φίλες σου ή τα άτομα της ηλικίας σου.

Πρέπει να πηγαίνεις στα ραντεβού σου έχοντας ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που ψάχνεις αλλά και το πιο βασικό - ότι νιώθεις πραγματικά έτοιμη να μπεις σε μια σχέση κι όχι επειδή πιέζεσαι από κοινωνικά στερεότυπα. Κάθε ένας είναι μοναδικός και για κάθε έναν υπάρχει το κατάλληλο timing, η κατάλληλη συγκυρία για να βρει τον άνθρωπο με τον οποίο θα ταιριάξει και θα ερωτευθούν. Θέλει και λίγη τύχη βέβαια.

Όπως και να 'χει, το ότι μπορεί να έχεις βγει πραγματικά πολλά πρώτα ή και δεύτερα και τρίτα ραντεβού δεν σημαίνει πως πρέπει να μην ξαναβγείς. Ο Thomas Edison άλλωστε, ο εφευρέτης του ηλεκτρικού ρεύματος λέγεται πως είχε πει: «Δεν έχω αποτύχει 10.000 φορές — έχω βρει με επιτυχία 10.000 τρόπους που δεν θα λειτουργήσουν».

Και έτσι πρέπει να αντιλαμβάνεσαι κι εσύ τα ραντεβού σου που δεν οδήγησαν σε κάτι πιο σταθερό, αφού χάρη σε αυτά έμαθες καλύτερα τον εαυτό σου, τι σε ελκύει στο άλλο φύλο και ποια είναι τα όριά σου.

Προσπάθησε λοιπόν, να μην αγχώνεσαι για το πότε θα σταματήσεις να είσαι single. Ζήσε τις στιγμές σου ως «ελεύθερη κι ωραία» στο έπακρο και συνέχισε να απολαμβάνεις αυθόρμητα την κάθε στιγμή δίνοντας ευκαιρία στα ραντεβού και στο να συνεχίσεις να γνωρίζεις νέα άτομα.