Εσύ ξέρεις ποια είναι τα καλύτερα μέρη στην πόλη για να φλερτάρεις;

Γεωργία Βλαχοπούλου
Εσύ ξέρεις ποια είναι τα καλύτερα μέρη στην πόλη για να φλερτάρεις;

Ξέχνα πως τα dating apps ή τα bars είναι ο μοναδικός τρόπος για να φλερτάρεις εν έτει 2023. Η ζωή είναι «εκεί έξω» και υπάρχουν μέρη στην πόλη που μπορείς να γνωρίσεις πολύ πιο εύκολα κι ευχάριστα έναν άντρα.

Η αλήθεια είναι πως ειδικά από την περίοδο της καραντίνας κι έπειτα οι online εφαρμογές γνωριμιών - τα λεγόμενα dating apps - έχουν γνωρίσει μεγάλη άνθιση και με τους ρυθμούς της ζωής μας να έχουν επιστρέψει πάλι στο fast mode, δεν πιστεύω και πως θα εκλείψουν σύντομα.

Αν παρ' όλα αυτά, έχεις εγγραφεί σε τέτοιου είδους εφαρμογές και δεν έχει τύχει να βρεις ακόμα το άλλο σου μισό ή αν πάλι δεν είσαι τύπος που θα γνώριζε κάποιον από το Internet και τα μέρη που συχνάζεις δεν σε έχουν βοηθήσει να κάνεις κάποια γνωριμία, ένα έχω να σου πω. Μήπως δεν ψάχνεις στο σωστό μέρος;

Γιατί ναι οι online εφαρμογές γνωριμιών είναι μια αρκετά εύκολη και γρήγορη λύση για να γνωρίσεις κάποιον αλλά «χάνει» σε κάποια σημεία. Πού είναι εκείνη η σπίθα, εκείνα τα βλέμματα που θα αντάλλασσες με κάποιον ή το παιχνίδι του φλερτ, όταν απλά στέλνεις μηνύματα σε κάποιον άγνωστο μέσα από μια οθόνη;

Από την άλλη, τα bars και τα clubs δεν είναι πλέον λύση για να γνωρίσεις ένα άτομο. Μπορεί να ήταν παλιά το «σιγουράκι» αλλά τώρα πια είναι είτε τόσο ασφυκτικά γεμάτα - με αποτέλεσμα να μην βλέπεις πιο πέρα από σένα - είτε οι περισσότεροι ασχολούνται μόνο με το πώς θα βγάλουν διάφορα stories για τα social τους, παρά με το τι συμβαίνει γύρω τους.

flure-bunny-cMoHp_uOmDM-unsplash.jpg

Επομένως άλλαξε στρατηγική και δες κι αυτές τις επιλογές αν ζεις στην πόλη.

Mέρη στην πόλη που μπορείς να φλερτάρεις

Μπορεί στα bars και τα clubs να μην έχεις πια μεγάλη τύχη, έχεις δει όμως τι κόσμος μαζεύεται σε μια καντίνα; Ναι καλά διάβασες. Η καντίνα είναι το νέο hot spot αν θες να γνωρίσεις νέα άτομα. Είτε έχεις «παρτάρει» πιο πριν σε κάποιο bar είτε σε έπιασε μια λιγούρα μετά τη βραδινή έξοδο με μια φίλη σου η καντίνα είναι η ιδανική επιλογή. Όλοι είναι χαλαροί κι ευδιάθετοι, αφού έχουν πάει για έναν σκοπό: το τέλειο σάντουιτς ή τις τέλειες κοτομπουκιές. Άνετα, μπορείς να ανοίξεις συζήτηση περιμένοντας στην ουρά για να παραλάβεις το φαγητό σου, αφού συγκριτικά με ένα club και φως υπάρχει και λιγότερος θόρυβος. Σκέψου για παράδειγμα, την καντίνα στην Πλατεία Μαβίλη ή τη Μιχαλακοπούλου και πορεύσου ανάλογα.

Άλλο μέρος που ίσως δεν περιμένεις να γνωρίσεις κάποιον είναι το τετράγωνο του σπιτιού σου ή το πάρκο της γειτονιάς σου. Προτού με κρίνεις γι' αυτήν την πρόταση, να αιτιολογηθώ. Αν έχεις ένα σκυλάκι είναι η τέλεια αφορμή για να κάνεις μια νέα γνωριμία. Οι τετράποδοι αυτοί, φίλοι μας χρειάζονται συχνά να βγαίνουν βόλτες. Και πού πας συνήθως για να κάνει αυτή τη βόλτα, ειδικότερα όταν βρίσκεσαι στην πόλη; Είτε σε κάποιο κοντινό πάρκο, όπου μπορεί να τρέξει ανέμελο είτε γύρω από τα τετράγωνα του σπιτιού σου. Σαν κι εσένα, ειδικά στα πάρκα, υπάρχουν και πάρα πολλά άτομα που κάνουν την ίδια «δουλειά» ή που απλά γυμνάζονται. Κι επειδή οι τετράποδοι φίλοι μας είναι πολύ κοινωνικοί μπορεί να «τύχει» να έρθουν σε επαφή με κάποιο άλλο σκυλάκι ή με κάποιον που εκείνη την ώρα κάνει τη γυμναστική του. Κάπως έτσι μπορεί να κάνεις μια νέα γνωριμία. Κι αυτό να μην γίνει όμως, μπορείς να ανοίξεις εσύ την κουβέντα πολύ πιο εύκολα, συζητώντας, ας πούμε για αρχή για τα πλάσματα αυτά, «σπάζοντας» πιο εύκολα τον πάγο.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις ένα άθλημα ή χορό. Ειδικά οι παραδοσιακοί χοροί που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει θα λέγαμε ακόμα πιο μεγάλο trend - θυμίσου μόνο φέτος το καλοκαίρι πόσους είδαμε να βρίσκονται σε κάποιο πανηγύρι - είναι μια ευκαιρία για να γνωρίσεις νέο κόσμο, μαθαίνοντας και κάτι καινούργιο. Αντίστοιχα αν επιλέξεις κάποιο άθλημα, προτίμησε καλύτερα ένα ομαδικό, γιατί μπορεί να είσαι μεν στην γυναικεία ομάδα, όμως σίγουρα είτε πριν την δική σου προπόνηση είτε μετά θα δεις και κάποια αντρική ομάδα να κάνει την προπόνησή της ή ίσως βρίσκονται στην κερκίδα φίλαθλοι από προηγούμενο ματς. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μπορεί να γνωρίσεις κάποιον έτσι απλά και τυχαία.

Στα επίσης πολύ δυνατά spots στην πόλη για να γνωρίσεις κάποιον είναι οι συναυλίες, τα διάφορα festivals αλλά και τα ήσυχα μεζεδοπωλεία στην καρδιά της Αθήνας. Θες Εξάρχεια, θες Μεταξουργείο, παντού υπάρχουν μαγαζιά και με πολύ καλό και οικονομικό φαγητό αλλά και με πολύ κόσμο, ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιών 25-35. Αντίστοιχα και στις συναυλίες υπάρχει κόσμος όλων των ηλικιών και ειδικά αν επιλέγεις να βρίσκεσαι στην αρένα, ο παλμός της συναυλίας μπορεί να σε οδηγήσει σε κάποια νέα γνωριμία την ώρα για παράδειγμα που όλοι τραγουδάτε μια μεγάλη επιτυχία. Ακόμα πιο ευνοημένη σε νέες γνωριμίες και στο φλερτ θα είσαι αν πας και μόνη σου σε κάποια συναυλία.

Φυσικά να σου υπενθυμίσω πως ο έρωτας δεν έρχεται ποτέ όταν τον περιμένουμε ή όταν τον κυνηγάμε. Γι' αυτό μπορεί εσύ να έχεις ακολουθήσει όλες τις παραπάνω εναλλακτικές για να γνωρίσεις κάποιον - πιο εσκεμμένα - εκείνος όμως μπορεί να σε βρει την ώρα που διαλέγεις ζαρζαβατικά στη λαϊκή με φόρμα και κότσο στα μαλλιά. Αυτή όμως, είναι και η μαγεία αυτού του συναισθήματος.

pexels-maksim-goncharenok-5971184-(1).jpg