Έφη Μουρίκη - Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε παιδί και δεν έγινε»

Έφη Μουρίκη - Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε παιδί και δεν έγινε»
NDP Photo Agency

«Η Έφη δεν είναι στήριγμα, είναι ο στυλοβάτης της ζωής και της τέχνης μου», είχε πει για τη γυναίκα της ζωής του, Έφη Μουρίκη, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε παλαιότερη συνέντευξη.

Καλεσμένοι στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκαν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η σύζυγός του, Έφη Μουρίκη, στο επεισόδιο που προβλήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου.

Οι δυο αγαπημένοι ηθοποιοί, που είναι 35 χρόνια μαζί, μίλησαν για τη σχέση τους αλλά και για την πορεία τους στην υποκριτική.

Ερωτώμενος για τον ανταγωνισμό, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης επεσήμανε πως «δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Είμαι παρορμητικός και η Έφη κάνει πολλή σκέψη».

Ενώ στη συνέχεια η Έφη Μουρίκη πρόσθεσε: «Ο Βλαδίμηρος βιάζεται πιο πολύ, εγώ θέλω χρόνο».

Η ανάγκη για ένα παιδί δεν ήρθε ποτέ αλλά ο έρωτας έμεινε 35 χρόνια

«Βεβαίως κάποια στιγμή προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε παιδί, πέρασαν κάποια χρόνια και δεν έγινε. Από εκεί και πέρα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε παρακάτω, γιατί η ζωή προχωράει και υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα στη ζωή μας οπότε τα ακολουθήσαμε», τόνισε η Έφη Μουρίκη στην ερώτηση περί παιδιών, που δέχθηκαν από τον οικοδεσπότη της εκπομπής, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη να σχολιάζει με χαμόγελο πως «κάθε έξι μήνες γεννάμε ένα καινούργιο παιδί».

«Και αγαπάμε τα παιδιά ακόμα περισσότερο. Παιδιά των συγγενών μας και παιδιά που είναι γύρω μας» υπογράμμισε η δημοφιλής ηθοποιός.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο «The 2night Show» ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είχε εξηγήσει λεπτομερώς τους λόγους που δεν έγιναν γονείς. Συγκεκριμένα είχε πει: «Δεν ήθελα και τώρα δεν θέλω. Ανακάλυψα ότι είμαι αρκετά εγωιστής και αυτό είναι άσχημο για το παιδί. Κάνω πράγματα μέσα στην ημέρα μου, μέσα στην καθημερινότητα μου, που δεν χωράει ένα παιδί για να τα κάνω. Δηλαδή η μελέτη μου μπορεί να κρατήσει 5 ώρες την ημέρα, αλλά εκεί δεν μπορεί κανείς ούτε να πλύνει μια κατσαρόλα. Θέλω ησυχία. Αυτό είναι δύσκολο».



O ίδιος συμπλήρωσε λέγοντας:

«Ξέρω ότι επειδή είμαι εγωιστής και θα θέλω να περάσει το δικό μου…δεν. Κι από την άλλη να σου πω κάτι; Περνάω τόσο όμορφα χωρίς παιδί. Κάνω ό,τι θέλω. Δεν έχω λεφτά, δεν έχω. Έχω λεφτά, έχω. Δεν με νοιάζει. Άλλωστε να σου πω και το άλλο, εμείς γεννάμε κάθε 6 μήνες. Κάθε 6 μήνες έχουμε μια καινούρια γέννα, ένα καινούριο έργο».

Η Έφη Μουρίκη έχει μεγαλύτερη λατρεία για το θέατρο, για αυτό και οι τηλεοπτικές της εμφανίσεις είναι μετρημένες. Μία χαρακτηριστική είναι από το Κωνσταντίνου και Ελένης που έκανε τη Βίλμα στο επεισόδιο Μαντάμ Ζαΐρα.

Όταν η νυν του κυρ Ηλία πόζαρε με την αληθινή Μουρμούρα: Τα 35 χρόνια γάμου και το κόκκινο νυφικό

«Η Έφη δεν είναι στήριγμα, είναι ο στυλοβάτης της ζωής και της τέχνης μου»

Μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε το ζευγάρι στην εκπομπή Στούντιο 4, πέρυσι τα Χριστούγεννα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είχε πει για την σύζυγό του ότι είναι τα πάντα για εκείνον. «Έρωτας μεγάλος. Παλαιότερα, ως αφελής νέος μπορεί να έλεγα ότι είναι το στήριγμά μου. Ό,τι χειρότερο μπορείς να ακούσεις για μία γυναίκα. Δεν είναι στήριγμα, είναι ο στυλοβάτης της ζωής και της τέχνης μου. Μαθαίνω καθημερινά. Είναι ο πυρήνας μου. Οι συζητήσεις μας είναι απείρου κάλλους, κυρίως στο κομμάτι της δουλειάς μας».

Με τη σειρά της, η Έφη Μουρίκη είχε πει «δεν μπορώ να περιγράψω τι είναι ο Βλαδίμηρος για εμένα. Είναι τα πάντα. Με τον Βλαδίμηρο έγινα καλύτερος άνθρωπος».

Πώς γνωρίστηκαν

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Έφη Μουρίκη γνωρίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο Κρατικό Θέατρο. Ο έρωτας του δεν ήρθε με τον καιρό, αλλά και οι δύο αισθάνθηκαν από την αρχή πως κάτι σπουδαίο άρχιζε να χτίζεται μεταξύ τους.

«Ήταν ο Βλαδίμηρος στη Θεσσαλονίκη, εγώ στο Εθνικό θέατρο και εκείνος στο Κρατικό θέατρο. Ανέβηκα να παίξω με τον “Γλάρο” στο Κρατικό Θέατρο και γνωριστήκαμε. Ήταν μαγικό αυτό που συνέβη, έρωτας με την πρώτη ματιά και από τις δύο πλευρές. Αφού το έχουμε ξαναπει, δεν γνωριζόμασταν σχεδόν καθόλου και κατεβήκαμε χεράκι – χεράκι τρεις ορόφους. Είναι αυτό που λες… με την πρώτη ματιά. Είναι θείο δώρο ο έρωτα», είπε η Έφη Μουρίκη μιλώντας για τη γνωριμία τους.

«Μετά εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ καθόλου. Είχε φύγει στην Αθήνα, εγώ βρήκα το τηλέφωνο της και επικοινώνησα μαζί της. “Θα έρθεις στη Θεσσαλονίκη ξανά;” της είπα και εκείνη με ρώτησε για ποιο λόγο. Από τότε είμαστε όμως συνέχεια μαζί, 35 χρόνια», πρόσθεσε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

Πηγή κεντρικής εικόνας: NDP