Vin Diesel: Η κατηγορία για σεξουαλική επίθεση του σταρ του «Fast & Furious» δίχασε το κοινό

Τζένη Ντεμιράι
Vin Diesel: Η κατηγορία για σεξουαλική επίθεση του σταρ του «Fast & Furious» δίχασε το κοινό

O Vin Diesel κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε μία πρώην βοηθό του τον Σεπτέμβριο του 2010. 

Σοκαρισμένοι φαίνεται να είναι κάποιοι από τους fans του «Fast & Furious» και του Vin Diesel μετά την δημοσιοποίηση της κατηγορίας για σεξουαλική επίθεση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο ηθοποιός.

Πιο αναλυτικά, αρκετοί είναι εκείνοι που θέλησαν να σχολιάσουν τις κατηγορίες της πρώην βοηθού του Vin Diesel, Asta Jonasson, και να εκφράσουν είτε την αγανάκτησή τους για αυτή την πράξη, είτε την υποστήριξη τους προς τον ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, χρήστες του Χ (πρώην Twitter) έκαναν λόγω για «εκμετάλλευση» και «διεστραμμένη συμπεριφορά». Ένας από αυτούς έγραψε χαρακτηριστικά: «Οπότε, όλοι οι διάσημοι απλά εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους;! Ο Vin Diesel;», ενώ κάποιος ακόμα τόνισε απογοητευμένος πως «Δεν περίμενα αυτή τη διεστραμμένη συμπεριφορά από τον Vin Diesel».

Τα περισσότερα από τα αρνητικά σχόλια έχουν ήδη «καταδικάσει» τον ηθοποιό, επιβεβαιώνοντας ότι στον δημόσιο διάλογο μία καταγγελία κάνει αυτομάτως ένοχο έναν κατηγορούμενο.

Ωστόσο, ένας χρήστης της πλατφόρμας του Χ θέλησε να σχολιάσει με πιο διπλωματικό τρόπο την είδηση, λέγοντας πως «Πραγματικά αναρωτιέμαι τι είδους προσωπικότητα έχει ο Vin Diesel. Γιατί μέχρι στιγμής σε όλες τις συνεντεύξεις του, που έχω δει, φαίνεται πάντα πολύ παράξενος. Σαν να υπάρχει κάτι ύποπτο πάνω του».

Screenshot-2023-12-22-114446.png

«Τον γνωρίζεις προσωπικά»;

Υπήρξαν, όμως, και εκείνοι που υποστήριξαν τον ηθοποιό, μιλώντας για «ψέματα». Τα σχόλια της τελευταίας του ανάρτησης στο Instagram έχουν γεμίσει από fans που τον υποστηρίζουν θερμά.

Ένας από αυτούς γράφει χαρακτηριστικά «Σοκαρίστηκα όταν άκουσα αυτή την πρόσφατη είδηση!! Αλλά δεν το πιστεύω. Τα πράγματα που λέει και κάνει και υποστηρίζει δεν συνηγορούν σε σεξουαλική επίθεση. Αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του! Δεν έχει σημασία τι λέει ο καθένας».

insta-sxolia.png

Στο σχόλιο αυτό, όμως, θέλησε να απαντήσει ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος αναρωτήθηκε «Τον γνωρίζεις προσωπικά; Πολλοί άνθρωποι λένε ωραία πράγματα και κάνουν τα αντίθετα από αυτά όταν ο κόσμος δεν κοιτάει».

Screenshot-2023-12-22-123502.png

Γιατί κατηγορείται ο Vin Diesel - Το χρονικό της υπόθεσης και οι ισχυρισμοί των δύο πλευρών

Μία γυναίκα, η οποία υπήρξε βοηθός του Vin Diesel το 2010, τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση, η οποία φαίνεται να έγινε 13 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για το «Fast Five».

Στην αγωγή, που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες, η ενάγουσα Asta Jonasson αναφέρει ότι προσλήφθηκε από την εταιρεία του Diesel, One Race, για να εργαστεί για τον ηθοποιό σε γυρίσματα στην Ατλάντα, όπου γινόταν η παραγωγή του «Fast Five».

Vin Diesel

Η Jonasson, που είχε μόλις αποφοιτήσει από μία σχολή Κινηματογράφου, έπρεπε μεταξύ άλλων να οργανώνει πάρτι και να συνοδεύει τον Diesel σε διάφορες εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η πρώην βοηθός του ηθοποιού, τον Σεπτέμβριο του 2010 της ζητήθηκε να περιμένει τον Diesel στη σουίτα του ξενοδοχείου St. Regis, στο οποίο διέμενε, όσο εκείνος διασκέδαζε με κάποιες κοπέλες που είχε γνωρίσει σε ένα κλάμπ.

Brazil Fast Five

Όταν εκείνες έφυγαν, ο Diesel φέρεται να άρπαξε την Jonasson από τους καρπούς και να την τράβηξε στο κρεβάτι. Εκείνη του ζήτησε να σταματήσει και προσπάθησε να φύγει χωρίς να τα καταφέρνει. Ο ηθοποιός κατηγορείται ότι άρχισε να αγγίζει το στήθος της και να τη φιλά, παρά το γεγονός ότι εκείνη είχε εκφράσει ότι δεν το επιθυμούσε.

Τελικά, ο Diesel φέρεται να αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της, ενώ εκείνη τρομοκρατημένη έκλεισε τα μάτια της , προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί από τη σεξουαλική επίθεση.

Μετά από μερικές ώρες, η πρόεδρος της One Race και αδερφή του Diesel, Samantha Vincent, κάλεσε την Jonasson και της ανακοίνωσε την απόλυσή της, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες εργασίας.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού, που έχει συνδέσει το όνομα του με ταινίες δράσεις και ιδιαίτερα τη σειρά ταινιών «Fast & Furious» σχολίασε τις κατηγορίες στο Vanity Fair’s λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής: ο Vin Diesel αρνείται κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό στο σύνολό του. Είναι η πρώτη φορά που ακούει γι' αυτόν τον ισχυρισμό από έναν δήθεν 9ήμερο υπάλληλο. Υπάρχουν σαφή στοιχεία που καταρρίπτουν πλήρως αυτούς τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς».

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP