Το σπάνιο video και η ξενάγηση του Βασίλη Καρρά στο κτήμα του με την απίθανη συλλογή του

Κατερίνα Μπούσιου
Το σπάνιο video και η ξενάγηση του Βασίλη Καρρά στο κτήμα του με την απίθανη συλλογή του

Συλλέκτης, ελαιοπαραγωγός και οινοπαραγωγός ήταν τα τελευταία χρόνια ο τραγουδιστής και αυτό το ξεχωριστό video δείχνει τον Βασίλη Καρρά ως οικοδεσπότη. Όλη του η καθημερινότητα πριν από δύο χρόνια και λίγο πριν ξεκινήσει η μάχη για τη ζωή του. 

Εδώ και δύο μέρες το Κοκκινοχώρι Καβάλας έγινε το πιο γνωστό χωριό της ευρύτερης περιοχής του Παγγαίου με τους 120 κατοίκους του, να αποχαιρετούν χθες μαζί με εκατοντάδες επισκέπτες, τον αγαπημένο τους συγχωριανό Βασίλη Καρρά. Το περίφημο κτήμα Καρρά σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα στο βουνό, ήταν το μόνιμο σπίτι του τραγουδιστή τα τελευταία χρόνια. Και υπάρχει ένα σπάνιο video που τον δείχνει στην καθημερινότητά του, δύο χρόνια πριν. Πριν δηλαδή ξεκινήσει και η δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του την οποία και αντιμετώπισε με περισσή αξιοπρέπεια και δύναμη.

Έλατα, ελιές, μία μικρή λίμνη, ένα παλιό χωριό και μία συλλογή αυτοκινήτων

Η χθεσινή ημέρα ήταν η δυσκολότερη στην ιστορία του χωριού, στο οποίο γεννήθηκε ο Βασίλης Καρράς πριν από 70 χρόνια. Για εκείνους δεν χάθηκε ο κορυφαίος λαϊκός τραγουδιστής της τελευταίας 20ετίας στην Ελλάδα, αλλά ο δικός τους άνθρωπος.

Ο συγχωριανός τους, εκείνος που ποτέ δεν ξέχασε το χωριό τους και επέστρεψε πριν από 15 χρόνια αγοράζοντας μία μεγάλη έκταση που έγινε στη συνέχεια η Φάρμα Καρρά. Όχι μακριά από το φτωχικό πατρικό του στο οποίο γεννήθηκε μαζί με τα 2 αδέλφια του και έμεινε μέχρι τα 10 του χρόνια. Οι γονείς του για να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους, μετακόμισαν στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Το κτήμα Καρρά είναι ένας επίγειος παράδεισος που παράγει όλα τα αγαθά της Μακεδονίας. Ελιές, σταφύλια, σύκα, πιπεριές, μελιτζάνες, ντομάτες, ξηρούς καρπούς, φρούτα, και εσπεριδοειδή.

karrasktima9.jpg

Αλλά και παράγωγα αυτών με χειροποίητα γλυκά του κουταλιού για παράδειγμα.

karrasktima7.jpg

Όλα είχαν τη δική του φροντίδα σε καθημερινή βάση μαζί με τους συνεργάτες του. Είχε αφοσιωθεί πλήρως σε αυτό το project και στις βιολογικές καλλιέργειες. Όπως παλαιότερα είχε δημιουργήσει το χωριό της Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη το οποίο πλέον διαχειρίζεται η κόρη του Ειρήνη, έτσι ήθελε να φτιάξει ένα δεύτερο στον τόπο καταγωγής του.

1703759531243-342647016-karras.jpg

Μάλιστα μέσα στο κτήμα είχε δημιουργήσει και ένα μικρότερο χωριό, όπως το θυμόταν από τα παιδικά του χρόνια. Με παραδοσιακό φούρνο και μικρά ομοιώματα μαγαζιών.

xoriokarra.jpg

Ο Βασίλης Καρράς πριν από δύο χρόνια περηφανευόταν για το premium παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής του, το οποίο είχε βγει στην αγορά, ενώ οι περισσότερες από τις ποσότητες των προιόντων του, διοχετεύονταν σε φίλους του σε όλη την Ελλάδα.

Θα το δεις και σε αυτό το σπάνιο video των Unboxcholics. Η ομάδα του site που ειδικεύεται στο gaming και στις νέες τεχνολογίες, επισκέφτηκε το κτήμα του τραγουδισή και εκείνος όχι απλά τους έβαλε να μαζέψουν ελιές, αλλά άρχισε να τους διηγείται ιστορίες για την παραγωγή του.

Εκείνο όμως που θα εκπλήξει σε αυτό το video βλέποντας την καθημερινότητα του τραγουδιστή, είναι ο τεράστιος χώρος στον οποίο φιλοξενούσε τη συλλογή του από παλαιότερα μοντέλα αυτοκινήτων και μηχανών. Ο ίδιος άλλωστε στα 18 του χρόνια δούλευε ως μηχανικός αυτοκινήτων το πρωί και παράλληλα το βράδυ ως τραγουδιστής. Είχε λατρεία σε οτιδήποτε σπάνιο και το αποκτούσε με κάθε τρόπο.

Ο Βασίλης όπως είδες ήταν ο καλύτερος οικοδεσπότης. Ήθελε να δίνει μόνο χαρά στους γύρω του. Ίσως για αυτό τον λόγο αγαπήθηκε και τόσο πολύ από όλους μας.