Στην ορκωμοσία του Χάρη Δούκα την παράσταση έκλεψε η 28χρονη σύντροφός του Γεωργία Πολυτάνου

Τζένη Ντεμιράι
Στην ορκωμοσία του Χάρη Δούκα την παράσταση έκλεψε η 28χρονη σύντροφός του Γεωργία Πολυτάνου
7920902 PANAGOPOULOS

Ποια είναι η σύντροφος του Χάρη Δούκα, Γεωργία Πολυτάνου;

Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, το πρωί της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο Χάρης Δούκας «κρατά» τα ηνία της πρωτεύουσας για την επόμενη πενταετία και κάλεσε τους Αθηναίους να ξεκινήσουν μαζί στο Σύνταγμα αυτή τη «νέα εποχή» δημαρχίας λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, όπου θα βρίσκεται για να υποδεχτεί το νέο έτος.

Το παρών στην ορκωμοσία του νέου δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων έδωσαν σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, όπως ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Γκαγκάκη αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ήταν φυσικά και ο Κώστας Μπακογιάννης, για την παράδοση-παραλαβή.

Η παρουσία, όμως, που ξεχώρισε ήταν η σύντροφος του νέου δημάρχου, Γεωργία Πολυτάνου, η οποία στάθηκε για ακόμα μία φορά διακριτικά στο πλευρό του, σε αυτή τη σημαντική στιγμή.

politanou.jpg

Ιδιαίτερα ευδιάθετη και κομψή, η 28χρονη διεθνολόγος τράβηξε τα βλέμματα.

Φορώντας κόκκινο σύνολο και μαύρο πανωφόρι, η Πολυτάνου, έλαμπε στο πλευρό του αγαπημένου της, με τον οποίο πρόκειται να παντρευτεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real Life, μέσα στο 2024. Το ζευγάρι έχει ήδη αρραβωνιαστεί και το μεγαλύτερο διάστημα ζει μαζί.

Ο 43χρονος δήμαρχος έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και για αυτόν τον λόγο υπάρχουν λίγες πληροφορίες που είναι γνωστές για την σύντροφό του.

image00015.jpg

Ποια είναι η σύντροφος του Χάρη Δούκα, Γεωργία Πολυτάνου

Η Γεωργία Πολυτάνου γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1995 και είναι 28 ετών. Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και έχει κάνει ήδη δύο μεταπτυχιακά. Το ένα εξ αυτών έχει τίτλο «Energy: Strategy, Law & Economics» και αποτελεί ένα από τα προγράμματα με τα οποία συνεργάζεται ο Χάρης Δούκας.

Το ζευγάρι πιθανότατα να γνωρίστηκε εκεί και στη συνέχεια να αναπτύχθηκε μεταξύ τους ένα ειδύλλιο που θα τους οδηγήσει σύντομα στα σκαλιά της εκκλησίας.

Το δεύτερο μεταπτυχιακό της, έχει τίτλο «Climate Crisis & ICT». Στο bio του προφίλ της στα social media, η νεαρή κοπέλα δηλώνει ότι εργάζεται ως CDE Manager, καθώς επίσης και ότι είναι αρθρογράφος.

Από τις σπουδές της γίνεται αντιληπτό ότι η Γεωργία Πολυτάνου έχει αρκετά κοινά με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, καθώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τίθενται ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας. Είναι ακόμα γνωστό ότι η 28χρονη μιλά εκτός από ελληνικά και αγγλικά, ακόμα τρεις γλώσσες, γερμανικά, πορτογαλικά και ιταλικά.

Η στήριξη της ήταν φανερή καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού δεν έλειψε από το πλευρό του Χάρη Δούκα και τον ακολούθησε σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Πηγή κεντρικής εικόνας: eurokinissi