Απορρίφτηκε η αγωγή σεξουαλικής επίθεσης κατά του Gerard Depardieu στη Γαλλία λόγω παραγραφής

Τζένη Ντεμιράι
Απορρίφτηκε η αγωγή σεξουαλικής επίθεσης κατά του Gerard Depardieu στη Γαλλία λόγω παραγραφής
AP

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Complément d'Enquête η Hélène Darras ανέφερε ότι ήταν 26 ετών όταν εργαζόταν με τον Gerard Depardieu και τον θυμάται ως «ανεξέλεγκτο».

Η γαλλική Εισαγγελία απέρριψε την αγωγή της Γαλλίδας ηθοποιού Hélène Darras σχετικά με σεξουαλική επίθεση που ισχυρίζεται ότι δέχτηκε από τον Gerard Depardieu κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Disco» το 2007.

Σύμφωνα με το Variety και την επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Παρισιού, η καταγγελία, που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2023, πρόκειται να απορριφθεί λόγω παραγραφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Darras πήρε την απόφαση να κινηθεί νομικά μετά την παρουσία της ως μάρτυρας στην έρευνα που σχετίζεται με τη μήνυση της Charlotte Arnould.

Germany Berlin Film Festival 2016

Πηγή: AP

Η Charlotte Arnould, από την πλευρά της, κατηγορεί τον Gerard Depardieu για βιασμό σε έπαυλη στο Παρίσι και με την καταγγελία της άνοιξε τον δρόμο σε 13 γυναίκες να μιλήσουν για ανάρμοστες και ασελγείς συμπεριφορές του Γάλλου star που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του 2004 και του 2022.

Παρά τις πολλές γυναίκες που διηγήθηκαν τα γεγονότα στο ντοκιμαντέρ της Mediapart τον Απρίλιο του 2023, η Hélène Darras ήταν η μόνη που έθεσε στα δικαστήρια την υπόθεση, αφού καμία από τις υπόλοιπες 12 δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία.

«Με κοιτούσε σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Complément d'Enquête η Hélène Darras ανέφερε ότι ήταν 26 ετών όταν εργαζόταν με τον Depardieu και τον θυμάται ως «ανεξέλεγκτο».

Όπως τόνισε τότε χαρακτηριστικά:

«Με κοιτούσε σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας. Φορούσα ένα πολύ στενό φόρεμα. Ήρθε προς το μέρος μου και άγγιξε τους γοφούς και τους γλουτούς μου».

Η ηθοποιός, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, φοβήθηκε να μιλήσει για το περιστατικό και για αυτόν τον λόγο καθυστέρησε να προχωρήσει στην καταγγελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα Mediapart είχε μιλήσει και η Ισπανίδα δημοσιογράφος Ruth Baza, η οποία είχε εξομολογηθεί ότι είχε καταγγείλει τον ηθοποιό στην Ισπανία, αφού, όπως, ισχυρίζεται, της επιτέθηκε κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης το 1995.

Russia Depardieu

Πηγή: AP

«Ήμουν προκλητικός αλλά όχι βιαστής»

Από τη δική του πλευρά ο Gerard Depardieu δεν αποδέχεται καμία από τις κατηγορίες και κανέναν ισχυρισμό που τον ενοχοποιεί. Με ανοιχτή επιστολή του στη Le Figaro είχε ισχυριστεί τον Οκτώβριο του 2023:

«Σε όλη μου τη ζωή ήμουν προκλητικός, υπερβολικός, ενίοτε χοντροκομμένος. Συχνά έκανα αυτό που άλλοι δεν τολμούσαν να κάνουν: δοκίμαζα τα όρια, αναστάτωνα την αποδεκτή σοφία... Αλλά δεν είμαι βιαστής ή αρπακτικό».

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP