Η Λαζαρίνα και μαμά της Κυπριανής, κάνει την ανατροπή στη Μάγισσα και οδηγεί στο μυστήριο του φινάλε

Κατερίνα Μπούσιου
Η Λαζαρίνα και μαμά της Κυπριανής, κάνει την ανατροπή στη Μάγισσα και οδηγεί στο μυστήριο του φινάλε

Ένα μικρό ταξίδι (και πολύ σημαντικό)  στο χρόνο θα κάνουμε στη Μάγισσα για να οδηγηθούμε ακριβώς όπως πρέπει στο grande finale.

Από εδώ και στο εξής δίνουμε βάση στις λεπτομέρειες, στον κάθε διάλογο και στο κάθε πλάνο της Μάγισσας. Αν σου αρέσουν τα τηλεοπτικά μυστήρια και θέλεις πάντα να εικάζεις το τέλος, αυτή είναι η πιο ασφαλής διαδρομή. Τα δύο επόμενα επεισόδια στη Μάγισσα, είναι τα πιο κρίσιμα, ενός μας μένουν ακόμη 3 για το τέλος. Έχουμε και την εμφάνιση νέων προσώπων από το παρελθόν της Κυπριανής και του Σπήλιου και ξεκίνα να μετράς ανατροπές και εκπλήξεις από εδώ και πέρα.

Ένα ταξίδι στον χρόνο και στα μυστικά της Λαζαρίνας

Μας έχει πλέον αποκαλυφθεί πως η Κυπριανή στη Μάγισσα έχει και αυτή το ίδιο χάρισμα με τη Θεοφανώ. Στην πιο dark εκδοχή της ωστόσο, όπως είδαμε. Εν μέρει έχουμε κατανοήσει τον λόγο που έχει αντιπάθεια προς τη μητέρα της και την ίδια. Και σου έδωσα πρόσφατα και ένα ακόμη στοιχείο. Δες παρακάτω.

Μετά το «έπος» Μπαζάκα - Τρίγγου στη Μάγισσα, ένα πλάνο αποκάλυψε πώς ο Σπήλιος αλλάζει το φινάλε

Τώρα ήρθε και η στιγμή για να δούμε πώς έφτασε η Κυπριανή έως εκεί. Γιατί το παρελθόν καθορίζει και το μέλλον σε αυτές τις ειδικού τύπου σειρές που έχουν άλυτα μυστήρια. Η Θέμις Μπαζάκα και στην αποκλειστική της συνέντευξή στο Queen.gr μας είχε μιλήσει για το φινάλε, μας το είχε περιγράψει, για αυτό και πρέπει να παρατηρούμε όσα θα συμβούν. Πώς αλλιώς θα φτάσουμε σε αυτή την έκπληξη όπως λέει και εκείνη;

Θέμις Μπαζάκα: «Υπάρχει ρατσισμός για τους άνω των 50, αλλά έτσι είχα τη χαρά να κάνω την Κυπριανή»

Έτσι ταξιδεύουμε πολλά χρόνια πίσω όταν η Κυπριανή ήταν μικρό κορίτσι και από αρχοντική οικογένεια της Μάνης. Η μητέρα της Λαζαρίνα πριν πεθάνει ζητά να μιλήσει με τον πατέρα της. Και εκεί αποκαλύπτεται πως ήταν και εκείνη μάγισσα και ο σύζυγός της έδωσε αγώνα για να την φέρει από το σκοτάδι στο φως. Εκείνη του ζητά μετά τον θάνατό της να εξαφανίσει ένα μπαούλο με όλα τα μυστικά και τις σημειώσεις της.

Μόνο που η Κυπριανή που κρυφακούει όχι μόνο βρίσκει μόνη της το μπαούλο αλλά ταξιδεύει ήδη προς το σκοτάδι, παρά τις προσπάθειες του πατέρα της. Κάπως έτσι τη βλέπουμε να ερωτεύεται τον Θράσο και πατέρα του Σπήλιου και να δημιουργεί τη δική της οικογένεια, επαναστατώντας μάλιστα και στη θέληση του πατέρα της που είναι εντελώς αντίθετος να παντρευτεί έναν πειρατή.

Η σκοτεινή μάγισσα όχι μόνο τηρεί κατά γράμμα τις σημειώσεις της μητέρας της αλλά μαθαίνει πως και εκείνη έκρυβε από τον άντρα της πως εξασκεί το χάρισμά της και όχι απλά πως το έχει. Έτσι θα δούμε και όλη τη γνωριμία του άντρα της με τη μαμά της Θεοφανώς, την Αναχίτ και τον δικό της θάνατο.

https://www.instagram.com/reel/C4-jlDzIUVi/

Το highlight στα προσεχώς, είναι φυσικά πως ο Σπήλιος εμβρόντητος μαθαίνει πως η Θεοφανώ είναι αδελφή του και μάλιστα από την ίδια. Και μαθαίνει και το τι ακριβώς είναι η μητέρα του, πόσα έχει κάνει και πόσα έχει κρύψει.

Τώρα θα αναρωτιέσαι (και εγώ επίσης) γιατί να μάθουμε ετεροχρονισμένα αυτό το παρελθόν και σε τι μας εξυπηρετεί. Γιατί εκεί κρύβεται το τέλος της Κυπριανής. Η εκδίκηση κάποιων για τα κρίματά της. Ως όραμα ή ως πραγματικότητα; Αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί δεν θα είναι το φινάλε τόσο ουτοπικό και παραμυθένιο. Ελπίζουμε τουλάχιστον.

Πάντως οι φανς της σειράς αναμένουν να ξαναβρεί ο Αντρέι την αγαπημένη του Θεοφανώ. Αυτό όμως ούτε αυτή την εβδομάδα θα το δούμε να συμβαίνει. Θα είμαστε κοντά ωστόσο με όσα συμβούν, καθώς ο Σπήλιος δεν θα αφήσει στο Ταίναρο την αδελφή του και θα την πάρει μαζί του στον πύργο του.

Τελικά και στους δύο πύργους θα γίνονται παράλληλες δράσεις.