Μουτάφη και Τρικαλιώτη έγιναν viral με την ανακωχή τους στο Προξενιό της Ιουλίας: Ο νέος πόλεμος

Κατερίνα Μπούσιου
Μουτάφη και Τρικαλιώτη έγιναν viral με την ανακωχή τους στο Προξενιό της Ιουλίας: Ο νέος πόλεμος

«Ηθοποιάρες» χαρακτήρισε το κοινό τις δύο χήρες και αντίζηλες στο Προξενιό της Ιουλίας στη σπάνια στιγμή της συμφιλίωσής τους.  

Την τηλεοπτική Κυριακούλα και τη Στάσα στο Προξενιό της Ιουλίας, όσα τους ενώνουν, άλλα τόσα τους χωρίζουν. Και ενώ όλοι περίμεναν στη δεύτερη συνάντησή τους να ζήσουν σκηνή από τη Δυναστεία, τύπου Αλέξις - Κρύσταλ, είδαν ακριβώς το αντίθετο. Μόνο που και οι δύο έκαναν το ίδιο λάθος και θα το πληρώσουν στη συνέχεια. Μουτάφη και Τρικαλιώτη «κέντησαν» με τις ερμηνείες τους.

https://www.instagram.com/p/C55ihEjosjR/

Λίγο πριν τη μεγάλη καταιγίδα

Μπορεί αυτή η σχέση Κυριακούλας και Στάσας να μην έχει τόσο μεγάλη υπόσταση στο ομότιτλο βιβλίο του Προξενιού της Ιουλίας, αλλά ο σεναριογράφος της σειράς, Νίκος Απειρανθίτης κατάφερε να δημιουργήσει ένα αχτύπητο τηλεοπτικό δίδυμο το οποίο υποδύονται υπέροχα τόσο η Πέγκυ Τρικαλιώτη όσο και η Ελισάβετ Μουτάφη.

Ο μεγάλος έρωτας στο Προξενιό της Ιουλίας που προκαλεί αντιδράσεις κι ένας μοιραίος θάνατος

Και τις δύο γυναίκες τις ενώνει ο πόνος. Ο Στράτος και σύζυγος της Κυριακούλας σκότωσε τον σύζυγο της Στάσας για ένα συμβόλαιο κτημάτων, ο γιος της Στάσας Ρήγας, σκότωσε τον Στράτο. Κάπως να ισοφάρισαν στον πόνο και στην απώλεια, στην εκδίκηση και στο μίσος. Χθες είχαν μία κοινή στιγμή στο νεκροταφείο, αλλά αντί να βρεθούν αντίπαλες και να ανταλλάξουν απειλές, έκαναν μία μικρή ανακωχή.

Βέβαια έκαναν το ίδιο λάθος. Έκρυψαν η κάθε μία από ένα μυστικό για να μην πυροδοτήσουν στη συνέχεια την κατάσταση. Το κοινό εξεπλάγην με την όλη σκηνή, αλλά αποθέωσε τις δύο ηθοποιούς με χιούμορ για αυτή τη συνάντηση κορυφής.

Η ανακωχή δεν θα κρατήσει για πολύ. Μη ξεχνάς πως ο Ρήγας είναι το παιδί του Στράτου (αλλά κανείς ακόμη δεν το ξέρει) και ο Γρηγόρης και γιος Κυριακούλας δεν ξέρει ακόμη πως με την κόρη της Στάσας, την Ιουλία, έχουν ένα παιδί. Το τελευταίο από μόνο του, οδηγεί σε μία αλληλουχία καταστάσεων και στο τέλος στο διπλό φονικό με τον θάνατο του Γιωργίκη, αλλά και της κόρης της Ιουλίας. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Γρηγόρης είναι υπεύθυνος για αυτό.

Οι υπεύθυνοι της σειράς, όταν μας δείχνουν απομονωμένα καρέ από το φινάλε, φροντίζουν να δείχνουν πως πολλοί έχουν κίνητρο για να σκοτώσουν και όχι μόνο όσοι ανήκουν στην οικογένεια του Γρηγόρη.

«Είδωλο»: Το κοινό λάτρεψε τον Δημήτρη Αλεξανδρή στο Προξενιό της Ιουλίας λίγο πριν όλα διαλυθούν

Ο Ρήγας και η μικρή Ευγενία πάντως, είναι τα πιο τραγικά πρόσωπα της όλης ιστορίας για αυτό και η ανακωχή δεν θα κρατήσει για πολύ. Θα υπάρξει και μελλοντική σκηνή που οι δυο χήρες θα έρθουν ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά με πολύ θυμό. Λίγο πριν η Κυριακούλα χάσει οριστικά τη ζωή της.

Ίσως εκείνη, να φταίει λιγότερο από όλους σε αυτή την ιστορία.