Περαστικά να ευχηθούμε στον Δημήτρη Σταρόβα - Έχει πολλές ακόμα ώρες στον αέρα ο ροκ καλλιτέχνης

Περαστικά να ευχηθούμε στον Δημήτρη Σταρόβα - Έχει πολλές ακόμα ώρες στον αέρα ο ροκ καλλιτέχνης
thomas daskalakis ndp photo agency thomasdask@yahoo.com

Από το «Είμαστε στον Αέρα» μέχρι τους «Άγαμους Θύται» και από τη ροκ μουσική με τον σατιρικό στίχο, ο γνωστός καλλιτέχνης έχει πολλή χιούμορ, δύναμη, και πάρα πολλά ακόμα να δώσει. Η είδηση για την κατάσταση της υγείας του ανησύχησε όμως όλα θα πάνε καλά. 

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Δημήτρης Σταρόβας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται στο Τζάνειο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5), ο καλλιτέχνης βρίσκεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου όπου οι γιατροί περιμένουν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάστασή του.

Ο ροκ Δημήτρης Σταρόβας

Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα και περάσει πολλές ώρες πτήσης on-air ο ηθοποιός, κιθαρίστας και παρουσιαστής υπήρξε μέλος και της iconic σειράς του Mega «Είμαστε στον Αέρα» όπου υποδύθηκε τον Νάσο Καρακώστα. Σειρά του Θοδωρή Μανίκα στην οποία πρωταγωνίστησαν επίσης, Άκης Σακελλαρίου, Στέλιος Μάινας, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θοδωρής Αθερίδης, Αφροδίτη Σημίτη, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Ελένη Ζιώγα, Δήμητρα Ματσούκα, Δημήτρης Πουλικάκος κ.α.

Έχοντας μια δυναμική παρουσία σε τηλεόραση και μουσική, ο καλλιτέχνης διατηρεί το δικό του κανάλι στο YouTube ενώ παραδίδει και μαθήματα κιθάρας.

Ο Δημήτρης Σταρόβας έχει συμμετάσχει ως guest star και σε πολλές άλλες τηλεοπτικές σειρές ενώ για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι, είναι από τα βασικά μέλη της μουσικο-κωμικής μπάντας «Άγαμοι Θύται» μαζί με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Ρούλα Μανισάνου και Θοδωρή Αθερίδη.

Ανάμεσα σε άλλα, έχει παρουσιάσει με τον Στάθη Παναγιωτόπουλο την εκπομπή μαγειρικής «Νηστικό αρκούδι» στη ΝΕΤ ενώ έχει μια μακρά συνεργασία με τον Γρηγόρη Αρναούγλου τόσο στο «The 2Night Show» όσο και σε παλαιότερα projects όπως τα «Καρντάσιανς».

Πολυσχιδής και ταυτόχρονα βαρετά προβλέψιμος κατά τα λεγόμενα των δικών του ανθρώπων, έχει δηλώσει πως εκτός από την ενασχόλησή του με τη μουσική στις επόμενες κινήσεις που θέλει να κάνει στο χώρο συμπεριλαμβάνεται και η συγγραφή ταινιών.

«Δεν είπα ποτέ ότι είμαι επαναστάτης - Είμαι συντηρητικός»

Τον Ιούνιο του 2023, βρέθηκε καλεσμένος στο «Καλύτερα Αργά» και μίλησε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα, τον τρόπου που το κοινό νομίζει ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται τα πράγματα και για το... σύνδρομο «ποιότητας» που υπάρχει.

O χιουμορίστας «απο-χειρηματίας» Δημήτρης Σταρόβας

Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, ο Δημήτρης Σταρόβας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ όπου μίλησε στο δίδυμο των παρουσιαστών για την αποτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητά του.

«Το 2001 είχα ανοίξει ένα μαγαζί με μουσικά όργανα και εξελίχθηκα σε ...απο-χειρηματία. Βρέθηκα εγκλωβισμένος με κάτι χρέη, μη σας πω. Το μαγαζί ήταν στην Αθήνα. Με έπιασε μια απέχθεια για τα καλλιτεχνικά εκείνη την εποχή. Είναι όλα ρευστά είτε είναι στίχος είτε τραγούδι είτε ενορχήστρωση… μπορεί να γίνει καλό με πέντε, δέκα διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να σε μπλοκάρει αυτό. Ένιωθα ότι πνίγομαι και έτσι αποφάσισα να ανοίξω ένα μαγαζί Με διέλυσε ψυχικά. Ήταν και ένα σχολείο, είδα διαφορετικά τα πράγματα. Μου πήρε 20 χρόνια να ξεχρεώσω την επιχείρησή μου. Μέχρι να ξεχρεώσω, δημιούργησα άλλα».

Ο κιθαρίστας, που πολλές φορές έχει μιλήσει για συνθήκες φτώχειας με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος από πολύ νωρίς στη ζωή του, στην ίδια εκπομπή αποκάλυψε πως έχει φωτογραφηθεί για το Playboy δημιουργώντας ερωτηματικά στους παρουσιαστές σχετικά με τον αν λέει αλήθεια. «Όποιος μπορεί να το βρει, θα του δώσω κάτι. Έχω κάνει φωτογράφιση στο Playboy, πριν πολλά χρόνια, με ένα κίτρινο μαγιό, σε μια πισίνα κάπου στην Παιανία, όταν είχαμε πρωτοέρθει στην Αθήνα. Και δεν υπάρχει πουθενά. Μόνος μου, ως εν δυνάμει celebrity».

Οι γυναίκες της ζωής του

Ο γνωστός καλλιτέχνης έχει παντρευτεί δύο φορές ενώ και έχει αποκτήσει μια κόρη, την Εβελίνα, που γεννήθηκε το 2004.

https://www.instagram.com/p/BwCWu6IhOTR/

Εκτός από τεράστια αδυναμία σε εκείνη, είχε και στην αγαπημένη του μητέρα την οποία έχασε πριν από κάποιο διάστημα. Ως μοναχοπαίδι, το πέρασε δύσκολα, κάτι για το οποίο μίλησε ανοιχτά σε συνέντευξη στον Θέμη Γεωργαντά:

«Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Και όσοι έχουν βιώσει αντίστοιχα πράγματα ξέρουν τι σημαίνει. Πόσο μάλλον για μένα που ήμουν μοναχοπαίδι και με μεγάλωσε η μητέρα μου και μόνη της. Γιατί ο πατέρας μου είχε σκοτωθεί όταν ήμουν ενός χρόνου. Στάθηκε επάξια μαμά και μπαμπάς μαζί. Δεν ξέρω αν θα ακουστεί εγωιστικό που το λέω αλλά, μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, θέλω να πω κάτι που ίσως βοηθήσει κάποιον άλλον που θα του συμβεί. Το ότι ήταν η μητέρα μου σε άσχημη κατάσταση έχοντας προχωρημένη άνοια είναι, ρε παιδί μου, αυτό που λέμε ησύχασε αυτή και ησυχάσαμε και εμείς. Το λέω γιατί είμαστε εγωιστές και προσπαθούμε μέχρι τέλους να γίνει κάτι που δεν έχει νόημα τελικά άμα το σκεφτείς ρεαλιστικά και ψύχραιμα. Ένας άνθρωπος που, ξέρεις, δεν υπάρχει επιστροφή και δεν μπορείς να τους προσφέρεις καμία ποιότητα ζωής. Είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Δηλαδή είμαστε στο όριο να μου πει, ποιος είσαι».

«Δεν το έζησα αυτό, αλλά έχω φίλους που το έζησαν και είναι φοβερό. Ήταν όμως πολύ. Ούτε στον εχθρό μου αυτό το πράγμα. Δεν παλεύεται. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό να πω, που μου το έλεγαν και πολλοί που συμβουλευόμουν, πως η ίδια δεν έχει πρόβλημα. Σήμερα δεν με επηρεάζει να ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη, είναι και η κόρη μου εκεί οπότε έχω λόγους. Καλό είναι, γιατί όλοι είμαστε λίγο φυγόπονοι υποσυνείδητα αλλά πρέπει. Και αυτό με βοήθησε εμένα επειδή δεν ήταν κάτι ξαφνικό, να αρχίσουμε να το δουλεύουμε στο κεφάλι μας. Ήταν ορατή πια η απώλεια και αυτό βοηθάει στο να το διαχειριστείς καλύτερα».

Όπως είναι γνωστό, από το 2016 έχει σχέση με την Άννα Σταθάκη

«Γνωριστήκαμε τον Απρίλιο του 2016 και δεν ήταν κεραυνοβόλος έρωτας. Η Άννα είναι κανονική γυμνάστρια στο σχολείο, είναι όμορφη. Πήρε 15 κιλά από τότε που με γνώρισε. Η Άννα είναι κάτι σπάνιο, είναι εντάξει παιδί, αυτό που λέμε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Άνθρωπος δοτικός. Με συμπληρώνει άψογα στα αρνητικά μου, με έχει ισορροπήσει πάρα πολύ. Καθημερινά βέβαια σκοτωνόμαστε γιατί δεν ταιριάζουμε καθόλου σε διάφορα πράγματα αλλά έτσι είναι οι σχέσεις», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στον Θέμη Γεωργαντά.

201912261210560.2713_DIMITRIS_STAROVAS_ANA_STATHAKI_7122019.jpg

Τον Ιανουάριο του 2024, ο Δημήτρης Σταρόβας βρέθηκε ως καλεσμένος αυτή τη φορά στην εκπομπή «The 2Night Show» όπου αναφέρθηκε στη σύντροφό του:

«Όταν με ρωτάνε τι κάνει η Άννα λέω "έχει δίκιο". Με μαζεύει, δεν οργανώνω τίποτα, τα κάνει όλα εκείνη, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο».

«Όταν περνάει μια ωραία κοπέλα, δεν κοιτάω πια ούτε ενστικτωδώς, δεν το έχω αυτό το συναίσθημα όσον καιρό είμαι με την Άννα, δεν με απασχολεί».

https://www.instagram.com/p/Cl8TYXRNVc9/

Αναφορικά με το political correctness είπε: «Ζούμε την εποχή του bullying της αντίθετης άποψης. Οποιοσδήποτε πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης, δεν έχουμε μάθει να ακούμε τη γνώμη του άλλου όταν δεν συνάδει με τη δική μας».

«Κακώς ο κόσμος μας κατατάσσει σε μία θέση και περιμένει ότι αυτά που θα πούμε ότι είναι σημαντικά σώνει και καλά».

«Τώρα που μπήκα στα 60 έχω σκοπό να αλλάξω τρόπο ζωής. Δεν μπορώ να φέρομαι σαν 20χρονος»

Τον Απρίλιο του 2023, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στη 1» και μεταξύ άλλων μίλησε για την υγεία του, τις τηλεοπτικές του συμμετοχές και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Κακό δεν έχω κάνει ποτέ, κοιμάμαι ήσυχος. Τώρα που μπήκα στα 60 έχω σκοπό να αλλάξω τρόπο ζωής. Δεν μπορώ να φέρομαι σαν 20χρονος. Πρέπει να γίνω στυλάτος και να έρθω να σε διεκδικήσω!».

«Όταν είσαι στην πρώτη γραμμή, όταν είσαι Μενεγάκη και Αρναούτογλου δημιουργείται γύρω σου μια αυλή που σου λέει πάντοτε ναι και εσύ έχεις πει τη μεγαλύτερη χαζομάρα. Βέβαια για να είμαστε ακριβείς έχουν και την ευθύνη του προς τα έξω.

«Θα πω για πολλοστή φορά ότι κάποια στιγμή πρέπει να βραβευτώ που έκανα 5 σεζόν με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Και μετά που έφυγα τον έβλεπα και τον έπαιρνα και τον έβριζα. Τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί πολύ».

Τα περαστικά μας στον ροκ Δημήτρη Σταρόβα

Γνωστός για το χιούμορ, τον αυτοσαρκασμό και την ειλικρίνειά του, πολλοί στίχοι του καλλιτέχνη σατιρίζουν, πρόσωπα, καταστάσεις, τον ίδιο του τον εαυτό.