Επιστροφή: Η Ρέα είναι ωραία...

Επιστροφή: Η Ρέα είναι ωραία...

Τι Σταρ Ελλάς υπήρξε, τι γάτα της μόδας, τι πρωταγωνίστρια σε σειρές και ταινίες, τόσο που και βετεράνος καλλονή θεωρείται πια! Η Ρέα Τουτουντζή, λοιπόν, επιστρέφει με 16 επεισόδια που αφορούν στα ζώα, στις ανάγκες τους, στους τρυφερούς ανθρώπους που τα φροντίζουν και τα περιθάλπουν, στα ειδικά κέντρα που υπάρχουν για να φροντίζουν κακοποιημένα ζώα ή είδη της Ελλάδας που εκλείπουν. Μη βιαστείτε να πείτε εδώ έχουμε ανάγκη οι άνθρωποι, με τα ζώα θα ασχολούμαστε διότι ο αφορισμός είναι ένας: όποιος δεν αγαπά τα ζώα, δεν μπορεί να αγαπήσει ούτε τους ανθρώπους! Πάνω τους, Ρέα ωραία, που σε πείσμα των καιρών, επιμένεις στα δύσκολα!

Γενικά, το να αγαπάς τα ζώα στην Ελλάδα, μοιάζει με ηρωισμό. Συχνά οι άνθρωποι αυτοί γίνονται αντικείμενο αστεϊσμού, ή και χλευασμού, όπως ο Βασίλειος Κωστέτσος, που αγαπούσε το σκυλί του, ως πλάσμα – σύντροφο καρδιάς. Άλλες φορές για την θλίψη τους για ένα χαμένο ζώο τους, πρέπει ακόμη και να απολογηθούν, όπως η Νανά Παλαιτσάκη που δικαιολογιόταν γιατί ένιωθε ορφάνια μέσα της, με το που χτυπήσανε με αυτοκίνητο και την εγκαταλείψανε την ιδία και το σκυλάκι της, να ψυχορραγεί στην αγκαλιά της, αδιαφορώντας. Ακόμη και στο νομικό πλαίσιο, η σκληρότητα απέναντι στα ζώα, οι δολοφονίες τους, οι κακοποιήσεις τους, δεν επιφέρουν καμιά τιμωρία. Πέρα απ' την τρυφερότητα, την πίστη, την ζεστασιά, το ατόφιο συναίσθημα που ένα ζώο έχει να προσφέρει, προσωπικά έχω δει αλόγα – ψυχοθεραπευτές, κουνελάκι να ηρεμεί παιδιά με βαριά προβλήματα υγείας, σκυλιά να προσέχουν κανονικά με βάρδια ηλικιωμένους σε γηροκομείο, σκυλιά να βλέπουν για χάρη τυφλών ατόμων, πλάσματα δηλαδή, απείρως πιο χρήσιμα και ικανά από πολλούς συνανθρώπους μου.

Ελπίζουμε λοιπόν, αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη εκπομπή του κρατικού καναλιού, να αφυπνίσει, να ευαισθητοποιήσει συναισθήματα και φυσικά να ενημερώσει.

Να δεις μωρέ κιόλας, ποιος το λέγε; Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα! Μα να μη θυμάμαι με τίποτα!