Η απροσδόκητη εξέλιξη στο Ναυάγιο με την εξαφάνιση του Πέτρου και η σύμπτωση με ένα νέο ντοκουμέντο

Κατερίνα Μπούσιου
Η απροσδόκητη εξέλιξη στο Ναυάγιο με την εξαφάνιση του Πέτρου και η σύμπτωση με ένα νέο ντοκουμέντο

Η πρόσφατη ανακάλυψη για το πλοίο «Ηράκλειον» και η ανατροπή που ίσως επηρεάσει και τη σειρά «Το Ναυάγιο».  

Όπως όλες οι σειρές μυθοπλασίας, έτσι και το Ναυάγιο, οδηγείται στο τέλος του στα μέσα Ιουνίου. Και αυτό το φινάλε χαρακτηρίζεται από τη δικαίωση. Πριν φτάσουμε όμως εκεί θα πρέπει να ζήσουμε τις ανατροπές της μεγάλης δίκης των θυμάτων του ναυαγίου.

Σε αυτό το σημείο, υπάρχει και μία σύμπτωση τις τελευταίες ημέρες, καθώς νέα στοιχεία για τη βύθιση του πλοίου «Ηράκλειον» ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Αυτό το ναυάγιο, γνωστό και ως το ναυάγιο της Φαλκονέρας το 1966, είναι η πραγματική ιστορία που αφορά στο τηλεοπτικό μας σενάριο.

https://www.instagram.com/reel/C7gZe8hhhto/

Η εξαφάνιση του Πέτρου και η ανατροπή στη δίκη

Η σειρά το Ναυάγιο, βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη, ο οποίος όπως έχει δηλώσει, με τη σειρά του μετέφερε συγγραφικά κατά ένα μεγάλο μέρος της, την ιστορία του ναυαγίου του πλοίου «Ηράκλειον» - το γνωστό και ως ναυάγιο της Φαλκονέρας - το 1966. Στο σενάριο άλλαξε το όνομα του πλοίου σε «Φοίνιξ» για ευνόητους λόγους, καθώς το θέμα είναι αρκετά ευαίσθητο ακόμη και σήμερα, για τους απόγονους των 280 θυμάτων, στην Κρήτη.

Έρχεται η πιο συγκινητική στιγμή στο Ναυάγιο με την Ειρήνη να ανακαλύπτει τον χαμένο της γιο

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό πως ένα μέρος του βυθισμένου πλοίου το οποίο δεν ανασύρθηκε ποτέ όλα αυτά τα χρόνια, εντοπίστηκε ανοιχτά της Αντιμήλου και δυτικά της Μήλου. Από τις πρώτες έρευνες που έγιναν για τους λόγους της βύθισης του πλοίου, το συμπέρασμα είναι πως το πλοίο δεν βυθίστηκε λόγω μετατόπισης φορτίου από τα υπεράριθμα φορτηγά που ήταν στο αμπάρι του, αλλά από πρόσκρουση σε βραχονησίδα. Αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.

Αυτή η μετατόπιση φορτίου, ήταν το κεντρικό θέμα στη δίκη που έγινε για τη βύθιση το 1967 και όσα θα δεις και σε λίγα επεισόδια από σήμερα και στη σειρά.

Στην τηλεοπτική δίκη θα ζήσουμε και ακραίες καταστάσεις, ενώ όσοι επέζησαν από τα θύματα, αγωνίζονται για να δικαιωθούν. Θα δούμε την κόντρα Καλλέργη και Παντελίδη και τα δόλια μέσα που θα χρησιμοποιήσει ο δεύτερος για να απαλλάξει τον πλοιοκτήτη του πλοίου.

https://www.instagram.com/p/C2-0D2CKwtY/

Υπάρχει και η αγωνία για τον Μιχάλη που ήταν αξιωματικός του πλοίου και την παγίδα που εδώ και καιρό του έχει στήσει ο Παντελίδης. Ενώ ο Πέτρος είναι βασικός μάρτυρας σε αυτή τη δίκη, (αν και θα παρουσιαστεί ως Αντώνης), θα αναγκαστεί να εξαφανιστεί λίγο πριν καταθέσει. Η μητέρα του Λαμπρινή, η οποία επίσης έχει ανέβει από την Κρήτη στην Αθήνα για τη δίκη, τον ειδοποιεί πως η Σοφούλα θα παραστεί στο ακροατήριο και πως υπάρχει ο κίνδυνος να τον ανακαλύψει.

Έτσι προτιμά τη διαφυγή, από το αποκαλυφθεί. Ο Μιχάλης πανικοβάλλεται προς στιγμήν, αλλά όλοι οι υπόλοιποι, μεταξύ των οποίων ο Μάκης, ο Άγγελος και κυρίως η Ειρήνη ενώνονται με τις μαρτυρίες τους για να τον βοηθήσουν.

Το μέγα ερώτημα ωστόσο παραμένει για το αν τελικά ο Πετραντώνης (όπως τον αποκαλούν στο Twitter/X συνδυάζοντας τη διπλή του ταυτότητα) αναλάβει κάποια στιγμή τις ευθύνες του και αποκαλυφθεί σε όλους. Θα έχει συνέπειες η κίνησή του, αλλά είναι μονόδρομος.