Διαλύεται ο γάμος της Αθηνάς στη Γη της ελιάς: Ο κωδικός «5400 μέρες» και η σύλληψη της Άννας

Κατερίνα Μπούσιου
Διαλύεται ο γάμος της Αθηνάς στη Γη της ελιάς: Ο κωδικός «5400 μέρες» και η σύλληψη της Άννας

Η Μάρω Κοντού θα γίνει το πρόσωπο των ημερών στη Γη της ελιάς και αυτό θα έχει επιπτώσεις στον γάμο της Αθηνάς. 

Αυτός ο γρίφος είναι για δυνατούς λύτες και για την ακρίβεια για όσους παρακολουθούν τη Γη της ελιάς από το πρώτο επεισόδιο της πρώτης της χρονιάς. Και γρίφος είναι το νέο βιβλίο της Μαρίας που υποδύεται η Μάρω Κοντού και μητέρα της Αθηνάς, το οποίο κυκλοφορεί και αναστατώνει ολόκληρη τη Μάνη. Κυρίως αναστατώνει την κόρη της, λίγο πριν τον γάμο της με τον Τζον. Σε δεύτερο στάδιο αναστατώνει όλη την οικογένεια των Βρετάκων.

Η Μάρω Κοντού δεν έχει κανένα δίλημμα

Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει προς το παρόν την αναστάτωση που θα φέρει το νέο βιβλίο της Μαρίας και μητέρας της Αθηνάς στη Γη της ελιάς, το οποίο θα ονομάζεται «Κανένα δίλημμα, 5.400 μέρες». Προς το παρόν ας αναλύσουμε τον τίτλο.

Ζήλια, φθόνος και ένας νέος έρωτας στη Γη της ελιάς: Αλλάζει η ζωή του Κωνσταντίνου και του Γιώργη

Οι 5.400 μέρες αν κάνεις την απαραίτητη διαίρεση αφορά σε 14,5 χρόνια. Αυτά τα χρόνια αν θυμάσαι σε κάποιες αναφορές της δεύτερης σεζόν, αφορούν στα χρόνια που η Μαρία Αναγνώστου έμεινε στη φυλακή, αφήνοντας μόνη την κόρη της. Μας έχει εξηγηθεί, πριν ένα χρόνο, πως αναγκάστηκε να σκοτώσει τον εραστή της, όταν παρενόχλησε την κόρη της. Άρα καταρχάς, το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι θα αναφέρεται σε αυτό το διάστημα της παραμονής της στη φυλακή.

Το βιβλίο σύντομα θα κυκλοφορήσει και στην Αρεόπολη με τον Λυκούργο να ξεκινά το διάβασμα, για να καταλάβει αν η Μαρία αναφέρεται και σε όλους εκείνους που ζουν στη Μάνη. Ποιο είναι όμως το θέμα που θα αποκαλύψει και θα ταράξει την ηρεμία όλων των οικογενειών;

Καταρχάς όπως ήδη ξέρεις αν βλέπεις τη σειρά, η Μαρία γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, μόνο μέσω εκείνων των πληροφοριών που μάθαινε από την κόρη της Αθηνά, αλλά και από την Μαργαρίτα και τη Χάιδω που συχνά την επισκέπτονταν μαζί της στο Σούνιο. Η Μαρία θα αναφερθεί στη ζωή της κόρης της, από την στιγμή που παντρεύτηκε τον Ιπποκράτη Βρετάκο, το διάστημα που εκείνη έβγαινε από τη φυλακή. Θα έχει αναφορές όμως σε όλη την οικογένεια των ισχυρών Βρετάκων της Μάνης, αλλά και στο παράνομο ειδύλλιο της κόρης της με τον Δημήτρη, τον οποίο είχε παρουσιάσει ως γιο της.

Όμως θα έχει αναλυτικά τα όσα έχουν συμβεί στην οικογένεια τα τελευταία χρόνια, στα μυστικά της Ιουλίας από το παρελθόν της και όλα αυτά θα εξοργίσουν τον Ισίδωρο. Προς υπεράσπισή της, είναι όμως πράγματα που οι περισσότεροι γνωρίζουν.

Η Αθηνά βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση με τις αποκαλύψεις του βιβλίου, κυρίως γιατί όλη η Μάνη θα μάθει τη δική της ζωή και τη ζωή της μητέρας της. Φτάνει στο σημείο να σκεφτεί ακόμη και την αναβολή του γάμου της με τον Τζον. Αλλά εκείνος τελικά θα επιμείνει για την πραγματοποίησή του. Η μόνη που τελικά μπορεί να μην παραβρεθεί, θα είναι η μητέρα της. Δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει όλους τους υπόλοιπους.

Τα πλάνα του γάμου Γκερέκου - Γκλέτσου στη Γη της ελιάς και τα παράπονα του κοινού για μία σκηνή

Αυτός ο γάμος τελικά, ενώ φαινόταν ότι θα είναι ήρεμος, θα έχει αρκετά απρόοπτα. Περιμένουμε και από την Αμαλία μία μεγάλη έκπληξη. Γιατί θέλει να εκδικηθεί την Αθηνά, καθώς τη θεωρεί υπεύθυνη για το διαζύγιό της από τον Ισίδωρο.

Θα έχουμε όμως και μία ακόμη μεγάλη έκπληξη σε αυτόν τον γάμο. Ο αστυνόμος Κουράκος θα θυμηθεί (αυτό είναι το κατάλληλο ρήμα) ετεροχρονισμένα, πως η Άννα ήταν συνεργός στη συγκάλυψη του φόνου του Ανέστη μαζί με την Ευτυχία και θα τη συλλάβει την ώρα του γάμου της Αθηνάς, λένε τα τελευταία spoilers.

Αν έχεις παρατηρήσει, πάντα το τελευταίο επεισόδιο στη Γη της ελιάς σε κάθε σεζόν έχει ένα μεγάλο απρόοπτο. Έτσι για να υπάρχει σασπένς για την επόμενη χρονιά. Αλλά αυτή η εξέλιξη θα είναι σοβαρή και για τον ίδιο τον Κουράκο καθώς ο αστυνόμος, έστω και στο τέλος γνώριζε τι είχε κάνει η Ευτυχία. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, το φινάλε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.