Ο 8ος τελικός του MasterChef είχε μία συμφιλίωση, ένα comeback και τον υπέροχο σεφ Aduriz

Κατερίνα Μπούσιου
Ο 8ος τελικός του MasterChef είχε μία συμφιλίωση, ένα comeback και τον υπέροχο σεφ Aduriz

Ο Ισπανός καλεσμένος σεφ ξετρέλανε το κοινό με τον λόγο του και ο 8ος κύκλος του MasterChef, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο.  

Ο 8ος τελικός του MasterChef μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες χρονιές του μαγειρικού διαγωνισμού, είχε αρκετά άξια σχολιασμού στοιχεία και αρκετή ηρεμία. Εκτός από τον νικητή Λευτέρη Ζαφειρόπουλο που άξιζε τη νίκη και με δυνατή αντίπαλο τη Χριστίνα Χριστοφή, είχε για το κοινό και έναν ακόμη νικητή: Τον διεθνούς φήμης Ισπανό σεφ Andoni Luis Aduriz, που ξετρέλανε το κοινό στα social media με τον λόγο και την προσωπικότητά του.

Είχε όμως και άλλες μικρές χαριτωμένες λεπτομέρειες αυτός ο τελικός.

https://www.instagram.com/reel/C8K-OlSs8rI/

«Grazias Aduriz»

Ο Λευτέρης και η Χριστίνα δοκιμάστηκαν στον τελικό στις 3 κλασσικές μαγειρικές δοκιμασίες του MasterChef, το Mystery Box, το τεστ Δημιουργικότητας και το πιάτο αντιγραφής. Τόσο στην πρώτη που έγινε στο Costa Navarino, όσο και στη δεύτερη που έγινε στο κεντρικό στούντιο, έδειξαν να δυσκολεύονται, να αγχώνονται, να παλεύουν με τον χρόνο.

Ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος ήξερε από την πρώτη μέρα στο MasterChef πως θα πάει τελικό

Στην χθεσινή τελική αναμέτρηση με το πιάτο αντιγραφής του διάσημου Ισπανού σεφ Andoni Luis Aduriz, αν και ένιωσαν το βάρος της ευθύνης του τόσο δύσκολου πιάτου ενός σεφ παγκόσμιας φήμης με δύο αστέρια Michelin στο ενεργητικό του, τελικά τους είδαμε να μαγειρεύουν με άνεση, με ελάχιστο άγχος και σε κάποιες στιγμές φάνηκε σα να έκαναν διάλειμμα και μιλούσαν χαλαρά με τον εξώστη ή μεταξύ τους.

Σκέψου αντίστοιχα παλαιότερους τελικούς. Του 2021 για παράδειγμα με την Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη ο οποίος έγινε και εν μέσω πανδημίας. Οι δύο φιναλίστ τότε επί ένα 3ωρο έτρεχαν ασταμάτητα στην κουζίνα. Στον χθεσινό τελικό, χρειαζόταν απλά κάποιες προσεκτικές κινήσεις και συγκέντρωση.

Ο διάσημος Ισπανός σεφ και ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη σύμφωνα με το Forbes, ξετρέλανε το ελληνικό κοινό στα social media με τον λόγο του. Ταπεινός, με σχεδόν καλλιτεχνικό λόγο, έδειξε πως οι πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι είναι απλοί και ουσιαστικοί. Η μαγειρική φιλοσοφία του δεν έχει να κάνει μόνο με τη γεύση, αλλά και τον πολιτισμό. Είναι ένας ποιητής της διεθνούς κουζίνας. Το «Λουλούδι της ζωής» λεγόταν και το πιάτο που κλήθηκαν να κάνουν οι φιναλίστ.

https://www.instagram.com/p/C8K8J1CNaE1/

Το Twitter/X έδωσε τα εύσημα για τον διάσημο καλεσμένο που έκλεψε και λίγο από την λάμψη του νικητή.

Η κοκκινομάλα Γεωργία τα ελληνικά του Λευτέρη και η παρεξήγηση που (δεν) λύθηκε μεταξύ Μάριου και Ηλία

Ο Λευτέρης είχε την άνεση του φιναλίστ στην τελική δοκιμασία, φάνηκε ότι ήθελε την πρωτιά και συγκίνησε όταν ανακηρύχτηκε νικητής αφιερώνοντας το έπαθλο στο θείο του Πάκη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν τον μεγάλο τελικό. Η φωνή του έσπασε από την ένταση της στιγμής.

Για να ελαφρύνω το κλίμα, νωρίτερα πάνω στον ενθουσιασμό του στις ενδιάμεσες συνεντεύξεις του, έκανε μερικά από τα συνηθισμένα φέτος γλωσσικά και συντακτικά λάθη. Το κοινό τον αντιμετώπισε και πάλι με χιούμορ.

Πρόσωπο του τελικού που εντόπισαν οι τηλεθεατές ήταν και η Γεωργία η οποία εμφανίστηκε μετά από καιρό στον διαγωνισμό και μάλιστα με αλλαγή στην κουπ και στο χρώμα μαλλιών.

1718315634408-946754974-georgia.jpg

Στα παραλειπόμενα του εξώστη ενώ Λευτέρης και Χριστίνα διαγωνίζονταν, ήταν προσπάθεια του Μάριου να λύσει την παρεξήγηση με τον Ηλία για εκείνη την άδικη ψηφοφορία εναντίον του, ενώ του είχε υποσχεθεί πως δεν θα τον ψηφίσει. Δε λύθηκε μεν, γιατί ο καθένας υποστήριζε τα δικά του, αλλά τουλάχιστον έδειξαν ότι είχαν φιλική διάθεση ο ένας απέναντι στον άλλον.

Μεγάλοι νικητές ξανά σε αυτόν τον διαγωνισμό, ήταν οι τρεις κριτές του, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Είναι οι 3 καλύτεροι παρουσιαστές, γενικώς και ειδικώς σε τέτοιου είδους δύσκολα projects.

https://www.instagram.com/p/C8KzVpMudC7/

Μία μικρή αποτίμηση για τη φετινή επιτυχία του MasterChef:

Αφήνοντας πίσω τα έντονα στοιχεία reality ο φετινός 8ος κύκλος του MasterChef επικεντρώθηκε στην ουσία της μαγειρικής. Υπήρξαν εξαιρέσεις με τον Γιάννη Κούρτογλου και τη Γεωργία Μπετχαβά, αλλά δε λειτούργησαν καταλυτικά. Εκνεύρισαν τόσο - όσο συμπαίκτες και κοινό. Οι ριζικές σε κάποιες περιπτώσεις αλλαγές σε κανονισμούς, νέες δοκιμασίες και τις μπριγάδες, λειτούργησαν άψογα.

Επειδή το μέτρο δεν χάθηκε στο τηλεοπτικό προϊόν ο φετινός μαγειρικός διαγωνισμός, φλέρταρε με την πρωτιά στην τηλεθέαση αρκετές φορές με δυνατούς αντιπάλους στη μυθοπλασία στα γειτονικά κανάλια και διατήρησε την πρωτοκαθεδρία στα social media. Η επιτυχία στην τηλεόραση δεν είναι ποτέ μονοσήμαντη.