Ζωοφιλική οργάνωση κατά της Reese Witherspoon

Ζωοφιλική οργάνωση κατά της Reese Witherspoon

Η αγαπημένη μας ξανθιά του Hollywood μάλλον δεν αγαπά και τόσο τα ζώα και αυτό βγαίνει στις τσάντες της.

Στο «Legally Blonde» η Reese Witherspoon ως Elle Woods υποστήριζε τα δικαιώματα των ζώων και πάλευε για τη σωτηρία τους. Στη πραγματική ζωή, ωστόσο, η διάσημη ηθοποιός κυκλοφορεί με τσάντες από δέρμα πύθωνα αξίας 4.000 δολαρίων, οι οποίες μάλιστα θεωρούνται παράνομες στην Αμερική.

Η Witherspoon δέχτηκε πρόσφατα επίθεση από την PETA, τη γνωστή οργάνωση που παλεύει για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, έπειτα από δημόσια εμφάνισή της όπου κρατούσε μια Chloe Paraty, την πανάκριβη τσάντα του οίκου Chloe φτιαγμένη από δέρμα πύθωνα.

Η ειρωνεία σε αυτή την είδηση είναι διπλή. Αφενός, η Witherspoon δεν υπάρχει περίπτωση να αγόρασε αυτή την τσάντα από την Αμερική, καθώς το εμπόριο του δέρματος πύθωνα έχει απαγορευτεί από το 1970. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι παράνομο να εισάγεις προϊόντα από αυτό από άλλες χώρες(!). Αφετέρου, η Reese είχε ψηφιστεί πριν λίγο καιρό από την PETA ως η πιο σέξι χορτοφάγος. Ρόδα είναι και γυρίζει, όμως, και τώρα η Witherspoon πρέπει να δικαιολογήσει την πράξη της.

Ευτυχώς γι' αυτήν, η PETA δήλωσε πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ηθοποιός αγόρασε την τσάντα ξέροντας το υλικό κατασκευής της και άρα συναινεί στον βασανισμό και τη θανάτωση πυθώνων για χάρη της μόδας, ειδικά όταν είναι γνωστό πως οι μεγάλοι οίκοι κυκλοφορούν αξεσουάρ από απομιμήσεις δερμάτων ζώων που έχουν το ίδιο αισθητικό και ποιοτικό αποτέλεσμα χωρίς να χύνεται αίμα.

Οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει η Reese είναι να δηλώσει άγνοια και να ζητήσει δημοσίως συγνώμη, γιατί όσοι τα έβαλαν με την PETA δεν κέρδισαν ποτέ τη μάχη.