Τότε και τώρα: Meg Ryan, πλαστική λολίτα και ρομαντικές κομεντί

Τότε και τώρα: Meg Ryan, πλαστική λολίτα και ρομαντικές κομεντί

Η πιο... ποπ ηθοποιός που πέρασε ποτέ από τη μεγάλη οθόνη.

Η Meg Ryan έγινε φέτος 50 χρονών. Σαν χθες ωστόσο τη θυμόμαστε να υποκρίνεται έναν μεγαλειώδη οργασμό στο επικό «When Harry Met Sally», ταινία ορόσημο για μια σειρά από ρομαντικές κομεντί που σφράγισαν το όνομά της στο σκληραγωγημένο Hollywood.

H Meg αποτέλεσε το απόλυτο αμερικανικό είδωλο τη δεκαετία του ’90. Ξανθά μαλλιά, μεγάλα γαλαζοπράσινα μάτια, λεπτό προσωπάκι και ένα λεπτοκαμωμένο σώμα θύμιζαν αρχικά ένα μοντέλο τύπου Twiggy. H εμφάνισή της θεωρήθηκε ιδανική για ταινίες με καρδούλες χαρτομάντιλα και happy end. Η ίδια το εκμεταλλεύτηκε και αναδείχθηκε, όχι άδικα, ως βασίλισσα των ρομαντικών κομεντί. Δεν πειραματίστηκε ιδιαίτερα με το look της.. πάντα στις αποχρώσεις του ξανθού (από ανοιχτό ως πιο σκούρο) και σε μήκος συνήθως κοντό (που για μια σύντομη περίοδο έγινε και μακρύ ίσιο) φάνηκε πως αρκέστηκε στην τυποποιημένη της φιγούρα. Εκείνο ωστόσο που άλλαξε πάνω της ήταν οι πλαστικές… υποτάχθηκε στις βασανιστικές σειρήνες της δόξας και τα τελευταία δέκα χρόνια εμφανίζεται με όλο και περισσότερο αλλοιωμένο πρόσωπο, αποτέλεσμα πλαστικών, ενέσεων, botox και άλλων ιατρικών τελετουργιών.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η καριέρα της να έχει πάρει την κατιούσα και το πρόσωπό της να μη θυμίζει τίποτε σε εκείνο το αγγελικό πλασματάκι, εμείς όμως συνεχίζουμε να της έχουμε τρελή αδυναμία και πολύ θα θέλαμε να κλάψουμε ξανά μαζί της, σε μια ακόμα cheesy αισθηματική ταινία.