Χορέψαμε πάνω σε στύλο και κάναμε τη φαντασίωσή μας πραγματικότητα

Χορέψαμε πάνω σε στύλο και κάναμε τη φαντασίωσή μας πραγματικότητα

Η σχολή "Venus Prive Athens Pole Dance" άνοιξε τις πόρτες της και μας φιλοξένησε για μία μέρα.

Η ταινία «Striptease» και το συγκλονιστικό «pole dance» της Demi Moore γύρω από ένα στύλο ανήκουν επάξια στις πιο αισθησιακές σκηνές του σύγχρονου εμπορικού κινηματογράφου. Ένα άρτια γυμνασμένο κορμί, μία celebrity που έχει περάσει τα τριάντα και χορεύει σαν εικοσάρα, λάγνα βλέμματα, αισθησιασμός και λίγη ζήλια από όλες εμάς που δε μπορούμε να κρεμαστούμε όχι από στύλο στριπτίζ, αλλά ούτε από παιδικό μονόζυγο στις κούνιες της γειτονιάς.


Το περιβόητο «pole dancing» από παρεξηγημένο προνόμιο των κοριτσιών που δουλεύουν σε μαγαζιά για ενήλικους, τρύπωσε στη βιομηχανία του θεάματος, σκαρφάλωσε στο λόφο του Hollywood και κάπως έτσι, μετά τη Shakira, τη Heidi Klum και τη Miley Cyrus που πίνουν νερό στο όνομά του και στις ευεργετικές του ικανότητες, προσγειώθηκε με φόρα στην Αθήνα, στη σχολή «Venus Prive- Athens Pole Dance».


Η Αντιγόνη που ανέλαβε να μας μυήσει στα μυστικά του απαιτητικού αυτού χορού δεν είναι άλλη μία γυμνάστρια, χορεύτρια ή όπως αλλιώς θα την είχε κανείς στο μυαλό του. Το κορίτσι με το καυτό σορτσάκι και το σμιλεμένο κορμί που δαμάζει το στύλο με την ίδια ευκολία που μετράει κανείς μέχρι το δέκα, έχει σπουδάσει ψυχολογία και έχει δουλέψει χρόνια ως κλινικός ψυχολόγος. Κάποιες περιπτώσεις όμως ασθενών που χρειάζονταν βοήθεια με την αυτοπεποίθησή τους και ένα τυχαίο δημοσίευμα για το «pole dance» στάθηκαν η αφορμή για μία στροφή στην καριέρα της και ένα υπερατλαντικό ταξίδι προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της και να αποδείξει πως ο χορός μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και θεραπευτικά.


Μπαίνοντας στη σχολή του «Venus Prive- Athens Pole Dance» η ατμόσφαιρα σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα του μαθήματος. Ροζ λεπτομέρειες, τοίχοι καλυμμένοι από τεράστιους καθρέφτες και μεταλλικοί στύλοι που περιμένουν τα επιδέξια χέρια των κοριτσιών για να αποκτήσουν πνοή. Η Αντιγόνη δίνει τις οδηγίες και η Μαρία, η Αμαλία, η Έβελυν και ο Μάρκος αναλαμβάνουν να μας δείξουν πώς έχουν επιλέξει εκείνοι να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους συνδυάζοντας την άθληση, με τη διασκέδαση και την ισορροπία της σωματικής με την ψυχική τους υγεία. Κορμιά θανατηφόρα με κοιλιακούς που κόβουν την ανάσα, καλλίγραμα πόδια που αγκαλιάζουν με δύναμη τους στύλους και χορογραφίες υπό τις μελωδίες της Adele μας συνεπαίρνουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Άλματα, επικίνδυνα ακροβατικά, συντονισμένα ντουέτα και συνθηματικά όπως «spiderman» και «σκορπιός» είναι μόνο μερικά από αυτά που μπορούμε να εκλογικεύσουμε καθώς παρακολουθούμε την ομάδα της Αντιγόνης να σκαρφαλώνει και να κρεμιέται από τα μεταλλικά δοκάρια σα να κάνει το πιο απλό πράγμα του κόσμου.


Δοκιμάζοντας να νιώσουμε κι εμείς λίγη από την ανδρεναλίνη των παιδιών, ακολουθήσαμε το υποχρεωτικό «ζέσταμα», κάναμε κατά γράμμα ό, τι μας έδειξε η καινούργια μας δασκάλα και όχι μόνο καταφέραμε να επιδοθούμε σε πιρουέτες, αλλά βρεθήκαμε στον αέρα νιώθοντας ίσως λιγότερο αδέξιες και περισσότερο σίγουρες για το σώμα μας και τη θηλυκότητά μας. Εάν από το πρώτο μας μάθημα αποκτήσαμε λίγο από τον αέρα της αγριόγατας, σκεφτείτε τι θα γίνει τις επόμενες φορές!


Δοκιμάστε κάποιο από τα διαφορετικά μαθήματα που προσφέρει η εξειδικευμένη σχολή όπως Pole Dancing και Aerial hoop – Lyra και γίνετε και εσείς μία γυναίκα σαν εκείνες που θαυμάζετε στη μεγάλη οθόνη. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπλουζάκι, ένα σορτσάκι και την καλύτερή σας διάθεση. Απολαύστε το και θα μας θυμηθείτε!

Venus Prive- Athens Pole Dance

Αγ. Δημητρίου 284, Αγ. Δημήτριος - Καλαμάκι
Email: antigone@athenspoledance.com
Phone: 212.100.8424
6948.369.020