Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια Χιονάτη θα σπάσει τα ταμεία;

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια Χιονάτη θα σπάσει τα ταμεία;

Δύο ταινίες για την Χιονάτη, δύο εντελώς διαφορετικές ιστορίες. Ποια θα ενθουσιάσει περισσότερο το κοινό;

snow-white-and-the-huntsman-poster
SWSS0066R_a_l

Όταν πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε πως υπάρχουν σχέδια για την δημιουργία δύο ταινιών βασισμένα στην παραμυθένια ιστορία της Χιονάτης και των Επτά Νάνων, το ένα με πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart και το άλλο την Lily Cole, ένα ήταν το σίγουρο. Κανείς μας δεν περίμενε πως και οι δύο ταινίες θα έπαιρναν σεναριακά την τροπή που έχουμε πλέον μάθει σήμερα.



Από τη μία έχουμε το «Snow White and the Huntsman»: Η σκοτεινή πλευρά της Χιονάτης έχει πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart και το μόνο που δανείζεται από το κλασικό παραμύθι, είναι μάλλον τα ονόματα των ηρώων. Σε αυτή την εκδοχή της ιστορίας, ο Κυνηγός (Chris Hemsworth)αναλαμβάνει σαν αποστολή από την Κακιά Βασίλισσα (η Charlize Theron δίνει νέο νόημα στη λέξη «σατανικός») να σκοτώσει την Χιονάτη και να της πάει την καρδιά της, ώστε αυτή να μείνει νέα και όμορφη για πάντα. Όταν όμως την βρίσκει, δεν καταφέρνει να φέρει την αποστολή εις πέρας, ορκίζεται πίστη στην Χιονάτη, την μετατρέπει σε πολεμίστρια και οι δυο τους ξεκινάνε μαζί μια νέα αποστολή. Να σκοτώσουν την Βασίλισσα.



Από την άλλη έχουμε το «Mirror, Mirror»: Οι λέξεις αλέγρο, κωμωδία και καρικατούρα χαρακτηρίζουν αυτή την εκδοχή της ταινίας, στην οποία το βασικό θέμα του σεναρίου μάλλον είναι να μην παίρνει κανένας τον εαυτό του στα σοβαρά. Η Χιονάτη της Lily Cole είναι εμφανώς πιο κοντά στο πρωτότυπο στόρι, καθώς και όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες, το υπόλοιπο σενάριο όμως είναι αρκετά πιο μοντέρνο και σαφώς πιο χιουμοριστικό. Το βασίλειο της Χιονάτης βρίσκεται σε οικονομική κρίση και πάει για «κλείσιμο» υπό την κυριαρχία της Κακιάς Βασίλισσας (Julia Roberts), η οποία προσπαθεί να γοητεύσει τον Πρίγκιπα (Armie Hammer) για να την παντρευτεί και να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα. Η εξόριστη Χιονάτη, ενώνει τις δυνάμεις της με τους επτά νάνους, που ωστόσο δεν θυμίζουν σε τίποτα τα γλυκά πλάσματα του παραμυθιού αλλά φέρνουν περισσότερο σε συμμορία από το Μπρονξ, και μαζί θα προσπαθήσουν να πάρουν πίσω το βασίλειο.

Εμείς, παρότι γελάσαμε αρκετά με το trailer του «Mirror, Mirror» κυρίως λόγω της απολαυστικής Julia Roberts που πραγματικά φαίνεται να το διασκεδάζει, μάλλον προτιμούμε μέχρι στιγμής το trailer του «Snow White and the Huntsman», καθώς η μεταμόρφωση της Theron σε έναν από τους πιο κακούς χαρακτήρες όλων των εποχών και το ανατρεπτικό twist του σεναρίου μας φαίνονται περισσότερο υποσχόμενα για ένα απολαυστικό θέαμα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο του 2012 για την πρώτη και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς για την δεύτερη, για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

Δείτε τα δύο trailer και πείτε μας τη δική σας γνώμη:

Snow White and the Huntsman

Mirror, Mirror