Αγένεια στην αγένεια ή όρια; Η ατάκα της Σάττι σε θεατή στη συναυλία της που κατάφερε να μας διχάσει

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αγένεια στην αγένεια ή όρια; Η ατάκα της Σάττι σε θεατή στη συναυλία της που κατάφερε να μας διχάσει

«Δεν ψήνεσαι ε; Γιατί δεν φεύγεις», είπε η Μαρίνα Σάττι σε άτομο από το κοινό σε πρόσφατη συναυλία της και όλοι ψάχνουμε να δούμε τι ακριβώς συνέβη και γιατί αυτό το στιγμιότυπο έπρεπε να κυκλοφορεί στο feed μας στο TikTok.

Το Σαββατοκύριακο η Μαρίνα Σάττι, όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες βρέθηκαν στο «FIESTA Voio», ένα μουσικό κατασκηνωτικό φεστιβάλ που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρόνια στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα. Παρόλα αυτά ένα άβολο σκηνικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της δικής της εμφάνισης, τόσο για όσους παρακολούθησαν από κοντά τη συναυλία της, όσο και για όσους το είδαν από το feed τους στο TikTok, αφού η στιγμή αυτή έγινε γρήγορα viral.

16000 άτομα αποθέωσαν τη Σάττι στην Πλατεία Νερού: Οι 5 guests και η έκπληξη με τις καρδιές

«Γιατί δεν φεύγεις;»

Την ώρα λοιπόν, που τραγουδούσε τη «Μάντισσα», η Μαρίνα Σάττι έκλεψε λίγο από τον χρόνο του κομματιού για να κάνει παρατήρηση σε έναν από τους θεατές που βρέθηκαν εκεί για να την ακούσουν, λέγοντας:

«Δεν ψήνεσαι ε; Γιατί δεν φεύγεις; Περιμένεις να έρθει ο επόμενος ε; Α! Τέλεια».

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν κατάλαβε τι το φοβερό έκανε ο συγκεκριμένος -ή συγκεκριμένη- θεατής που όχι μόνο τράβηξε την προσοχή της Μαρίνας Σάττι, αλλά την έκανε να απευθυνθεί σε εκείνον με αυτόν τον τρόπο, σπαταλώντας 10 δευτερόλεπτα από τη «Μάντισσα» και χαλώντας εν μέρει το vibe της συναυλίας.

Οι θεωρίες πολλές - από το ότι μπορεί να χασμουρήθηκε και ότι το ύφος του μπορεί να ήταν μπλαζέ, μέχρι το ότι της έλεγε να κατέβει εκείνη για να ανέβει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη που θα έπαιρνε τη σκυτάλη ακριβώς μετά.

Αγένεια στην αγένεια ή Όρια;

Ό,τι απ' όλα και να έγινε -που λογικά δεν θα μάθουμε άμεσα- το viral αυτό βίντεο της Μαρίνας Σάττι κατάφερε να διχάσει και τον κόσμο στα social media, αλλά και την εκπομπή «Καλοκαιρινό Ραντεβού», αφού ναι μεν η Άννα Ζηρδέλη είπε πως και για έναν καλλιτέχνη είναι δύσκολο να εμφανίζεται βιώνοντας αγενείς καταστάσεις, από την άλλη όμως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας έθεσε και ένα σοβαρό ερώτημα - ναι στην αγένεια ως απάντηση στην αγένεια ή όχι;

«Μου φάνηκε εξαιρετικά αγενές, από τον καλλιτέχνη, που είναι από πάνω με το μικρόφωνο, ο οποίος είναι ο ισχυρός της περίπτωσης και ειρωνεύεται κάτω έναν άνθρωπο. Δεν ξέρω τι κάνει ο άνθρωπος αυτός και αν είναι αγενής προς την τραγουδίστρια, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο στην αγένεια απαντάς με την αγένεια. «Τι θα πει “γιατί δεν φεύγεις”; Έχει πληρώσει εισιτήριο για να σε δει. Αντί να ασχολείται με έναν που χασμουριέται, να κάνει αυτό που κάνει καλά στη σκηνή», είπε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας

Η αλήθεια είναι πως η Μαρίνα Σάττι αφενώς μάς έχει συνηθίσει στις αυθόρμητες αντιδράσεις της -είναι μάλιστα, το στοιχείο που ξεχωρίζουν σε εκείνη οι fanw της- αφετέρου δεν είναι η μόνη που έχει πει σε κάποιο άτομο που βρίσκεται στο κοινό να φύγει. Πρόσφατα είχαμε δει τον Γιώργο Μαζωνάκη να γίνεται viral όταν εξαιτίας κάποιων θαμώνων που τσακώνονταν αποχώρησε από τη συναυλία που έδινε.

Και στα μπουζούκια έχουμε δει τραγουδιστές να δέχονται όχι μόνο «πυρά» από πανέρια με λουλούδια στο πρόσωπο -ακόμα και μαχαιροπίρουνα- ενώ και στο θέατρο έχει συμβεί οι ηθοποιοί να σταματούν την παράσταση εξαιτίας κάποιου θεατή που είτε έχει ανοιχτό το κινητό του, είτε μιλάει, είτε κάνει κάτι άλλο που τους αποσπά την προσοχή.

Σαφώς κανένας καλλιτέχνης δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζει την τέχνη του σε ένα κοινό που δεν τον σέβεται.

Ωστόσο, το φάουλ της Μαρίνας Σάττι - χωρίς και πάλι να γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη - είναι ότι δεν βρισκόταν σε αποκλειστικά δική της συναυλία, αλλά σε ένα φεστιβάλ και ναι, πολλοί έχουμε βρεθεί κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ να περιμένουμε υπομονετικά ή ακόμα και με χασμουρητά να ολοκληρώσει ένας καλλιτέχνης που δεν είναι του γούστου μας την εμφάνισή του για να εμφανιστεί εκείνος που περιμένουμε όλη τη βραδιά.

Μήπως λοιπόν, και η ίδια δεν έπρεπε να δώσει σημασία σε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό, αλλά στους εκατοντάδες άλλους θεατές που βρέθηκαν εκεί για να την αποθεώσουν; Μήπως κάποιες φορές δεν χρειάζεται να τους πηγαίνουμε όλους «τάπα» κι αυτό είναι η πιο μεγάλη «τάπα»;