Η Λήδα Μανθοπούλου μετά το χάλκινο μίλησε ανοιχτά για τη σκλήρυνση κι έστειλε το δικό της μήνυμα
Η Λήδα Μανθοπούλου δεν το έβαλε κάτω όταν διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, παρότι «πάγωσε» όταν το άκουσε. Η αγάπη της για τον στίβο που κάνει από 5 χρονών είναι πολύ μεγαλύτερη κι αυτό ήταν που την ώθησε να συνεχίσει με τον αθλητισμό.
Η Λήδα Μανθοπούλου, η 20χρονη κόρη του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου που «έφυγε» το 2023, επιστρέφοντας από το Νέο Δελχί -όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. της κατηγορίας Τ38 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παραστίβου- μίλησε στην εκπομπή «Νωρίς Νωρίς» για το πώς είναι να αθλείσαι σε τέτοιο επίπεδο έχοντας διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας.
«Ο Αίας θα είναι περήφανος»: Η μαμά της Μανθοπούλου τα είπε όλα για το χάλκινο μετάλλιο της Λήδας
«Υπάρχουν πόνοι, αλλά εντάξει»
Η Λήδα Μανθοπούλου μπορεί ακούγοντας τη διάγνωσή της να «πάγωσε», ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε από το να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει - να ασχολείται δηλαδή με τον στίβο και πιο συγκεκριμένα με τον «βασιλιά» του.
«Πάγωσα όταν διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας», είπε η Λήδα Μανθοπούλου, περιγράφοντας τη στιγμή που έμαθε για την ασθένειά της.
«Υπήρχε ένα εξάμηνο μέσα στο νερό, που δεν έκανα καθόλου στίβο, καθόλου πρωταθλητισμό, καθόλου αθλητισμό, γιατί υπήρχαν γιατροί που μου είπαν ότι θα έχω θέματα με το σώμα μου αργότερα, ότι θα πονάω. Μου είπαν να μην το συνεχίσω όλο αυτό. Κάνω ένα άθλημα που είναι μόνο έκρηξη. Αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ».
«Τα 100 μέτρα είναι ο βασιλιάς του στίβου. Υπάρχουν καταπονήσεις, αλλά εντάξει, όπως υπάρχουν σε όλους τους αθλητές, υπάρχουν και σε μένα. Υπάρχουν πόνοι, αλλά εντάξει. Στα 5 μου ξεκίνησα τον αθλητισμό και στα 7 τον στίβο», πρόσθεσε η Λήδα μιλώντας στη Μαρία Ηλιάκη και τον Κρατερό Κατσούλη.
Κάθε μέρα είναι ένας μικρός αγώνας για τη Λήδα, κι εκείνη τρέχει - όχι μόνο για τα μετάλλια, αλλά για να δείξει ότι η δύναμη δεν είναι το να μην νιώθεις φόβο, είναι το να αποφασίζεις να προχωράς πέρα από αυτόν.
Όσα έχει πει η Λήδα για τον μπαμπά της
Το πρώτο μετάλλιο που πήρε η Λήδα ήταν στους Παραολυμπιακούς στο Παρίσι και όπως είχε δηλώσει τότε ένιωθε την παρουσία του μπαμπά της δίπλα της.
«Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ γιατί "έφυγε" πριν μάθουμε ότι μπορώ να προκριθώ σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι που με σκότωσε λίγο μέσα μου, αλλά λέω ότι κάπου είναι κι από κάπου θα το βλέπει», είχε πει η ίδια στην εκπομπή Mega Stories και σίγουρα όπως είπε και η μητέρα της, Στέλλα Τσιάτσιου θα είναι κι εκείνος πολύ περήφανος για την κόρη τους.
Παρόλα αυτά η 20χρονη έχει πάντα «δίπλα» της τον Αίαντα Μανθόπουλο, όχι μόνο μέσα από τις κοινές τους αναμνήσεις, αλλά και μέσα από το τατουάζ που έκανε για εκείνον με δύο μάσκες.
Έχω κάνει στον ώμο πίσω ένα τατουάζ με δύο μάσκες. Είδα μία παράσταση θεάτρου, μία ημέρα αφού "έφυγε" ο μπαμπάς. Δύσκολο. Δεν ξαναπάτησα από τότε στο θέατρο. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Θα ξαναμπώ, όμως, όταν θα μπει η μαμά κι αν μου φύγει το άγχος μπορεί να πάω λίγο επάνω στη σκηνή.
