Πώς έγινε η έκπληξη για τον τελικό του Silver Award του MasterChef: Πέτρος και Χρήστος οι φιναλίστ
Δάκρυσε ο Χρήστος τη στιγμή που έφερε μία ακόμη νίκη στην κόκκινη ομάδα του MasterChef.
Σε μαραθώνιο έχει εξελιχθεί η Silver Week για το έπαθλο των 20 χιλιάδων ευρώ του MasterChef και χθες οι 3 παίκτες που διαγωνίζονταν, ο Πέτρος, ο Σαμ και ο Χρήστος παιδεύτηκαν αρκετά με τη διαδικασία.
Την έκπληξη έκανε για μία ακόμη φορά ο Χρήστος, χαρίζοντας μία ακόμη νίκη στην κόκκινη ομάδα, ενώ σήμερα θα έχουμε το πιο...ακριβό πιάτο αντιγραφής, αφού ο νικητής θα πάρει τα 20 χιλιάδες ευρώ, το δεύτερο πιο σημαντικό έπαθλο εκτός από εκείνο του νικητή.
Ανατροπή που θύμισε Eurovision στο MasterChef: Σαμ, Πέτρος & Χρήστος η τελική 3αδα του Silver Award
4 αποκλεισμοί - έκπληξη στο MasterChef: το Silver Award είναι μικρός τελικός για τα 2 φαβορί
Η πίκρα του Σαμ πριν αποχωρήσει οριστικά από το παιχνίδι
Σχετικά υποτονική σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι η Silver εβδομάδα και αυτό οφείλεται και στη μάχη που γίνεται για να βγουν οι φιναλίστ, χωρίς την παρουσία των μεγάλων φαβορί του διαγωνισμού.
Παρόλα αυτά, ο Πέτρος έδειξε τη δυναμική του χθες και πέρασε πρώτος στον τελικό, μετά από τη δύσκολη διαδικασία Follow the chef, όπου οι παίκτες καλούνται να ακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο τις οδηγίες του σεφ (εν προκειμένω του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου) και να φτιάξουν ταυτόχρονα το πιάτο.
Έκανε λάθη, αλλά λιγότερα από τους άλλους.
Η συνέχεια για τον Σαμ και τον Χρήστο έκρυβε μία μικρή παγίδα, καθώς ενώ φαίνονταν όλα απλά, ήταν τελικά δύσκολα.
Κλήθηκαν με πολύ απλά υλικά που βρήκαν στο ψυγείο τους να φτιάξουν ένα φαγητό που θα έφτιαχνε κάποιος εργένης σε πιο γκουρμέ απόδοση.
Ο Σαμ χαώθηκε, ξεκίνησε να μαγειρεύει χωρίς να ξέρει τι θα κάνει στο τέλος, αγχώθηκε μάλιστα και στην ανακοίνωση του αποτελέσματος από τους κριτές. Έμοιαζε αναμενόμενη η ήττα του και μάλιστα έδειξε και μία σχετική πίκρα.
Δεν είναι η μόνη που θα λάβει γιατί τα spoilers συνεχίζουν να επιμένουν πως είναι ο παίκτης που θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό την επόμενη εβδομάδα.
Ο Χρήστος από την άλλη πλευρά συγκινήθηκε, βρήκε και μία δικαιολογία πως δάκρυσε γιατί τον πείραξε το αντηλιακό που είχε βάλει το πρωί και όπως έχουν τα πράγματα διαγωνίζεται επί ίσοις όροις με τον Πέτρο.
Ο παίκτης των κόκκινων αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη γενικά του διαγωνισμού με την εξέλιξη του και δείχνει για μία ακόμη φορά πως γενικά η κόκκινη ομάδα σαρώνει σε όλα.
Σήμερα διαγωνίζονται στο πιο δύσκολο πιάτο αντιγραφής των 20 χιλιάδων ευρώ, εκείνο που έχει δημιουργήσει ο γκεστ κριτής και γνωστός σεφ Γρηγόρης Κίκης.
