H Μαρία Μενούνος προσκύνησε γονατιστή στην Τήνο έχοντας δίπλα της το δικό της θαύμα, την κόρη της
Η Μαρία Μενούνος ανέβηκε τα σκαλιά της Παναγίας μαζί με την κόρη της, αφήνοντας πίσω τις πιο σκληρές μάχες της υγείας της.
Ένα από τα πιο συγκινητικά και γεμάτα συναίσθημα βίντεο των τελευταίων ημερών μοιράστηκε η Μαρία Μενούνος με τους ακολούθους της. Η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια βρέθηκε στην Τήνο και ανέβηκε γονατιστή τον ανηφορικό δρόμο από το λιμάνι μέχρι τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, έχοντας δίπλα της την 3χρονη κόρη της, Αθηνά.
Η μικρή Αθηνά - που γεννήθηκε μέσω παρένθετης μητέρας το καλοκαίρι του 2023 - περπατούσε δίπλα στη μητέρα της σε αυτή τη διαδρομή πίστης, κάνοντας τη στιγμή ακόμη πιο συγκινητική.
Η Μαρία καμαρώνει για τη Μενούνος και εξηγεί γιατί οι παλιοί εαυτοί της θα ήταν περήφανοι επίσης
To βίντεο με την Μαρία Μενούνος και την κόρη της να προσκυνούν στην Παναγιά της Τήνου
«Κάποιες από τις πιο ιερές στιγμές της ζωής μου έγιναν στην Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια, έκανα προσκυνήματα στον Αγία Νεκταριό στην Αίγινα, όπου ευλογήθηκα να ακούσω τον Αγία Νεκταριό να χτυπάει μέσα από τον τάφο του. Η σύνδεσή μου μαζί του έγινε όλο και πιο δυνατή. Έγινε τόσο σημαντική που βαπτίσαμε την Αθηνά στην εκκλησία του Αγίου Νεκταριού στην Δυτική Κoβίνα. Πιστεύω πραγματικά στα θαύματα του και έχω δει τα ίδια στη δική μου πορεία. (Αν δεν έχετε δει το «Ο άνθρωπος του Θεού», το προτείνω. Είναι ένας όμορφος τρόπος για να μάθετε για τη ζωή του!).
Αλλά φέτος, ένιωσα ότι με κάλεσε η Τήνος.
Η μητέρα μου μου έδωσε το όνομά μου από την Παναγία και πάντα ένιωθα την προστασία της. Από τότε που έγινα μητέρα, η σύνδεσή μας έγινε πιο βαθιά. Κάθε βράδυ στις προσευχές μου της ζητάω να προστατεύει την Αθηνά και να με καθοδηγεί σε ό,τι αυτή χρειάζεται. Και με κάποιον τρόπο πάντα αισθάνομαι αυτή την καθοδήγηση. Μερικές φορές λέω κάτι στην Αθηνά ή ενστικτωδώς ξέρω τι χρειάζεται και κάθομαι και σκέφτομαι «Από πού μου ήρθε αυτό;». Τότε ξέρω ότι με καθοδηγεί η Παναγία.
Μία από τις πιο σημαντικές εμπειρίες του ταξιδιού ήταν η επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στην Τήνο.
Είναι ένα από τα ιερότερα προσκυνήματα στην Ελλάδα. Η παράδοση θέλει τους προσκυνητές να ανεβαίνουν γονατιστοί από το λιμάνι μέχρι την εκκλησία ως πράξη πίστης, ευγνωμοσύνης, προσευχής ή σε εκπλήρωση ενός τάματος προς την Παναγία. Κάτω από τον ναό αναβλύζει ένα ιερό αγίασμα που έχει φέρει ελπίδα και θεραπεία.
Το ότι μπήκα σε αυτή την εκκλησία μαζί με την Αθηνά, ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.
Προσευχήθηκα αυτή η ίδια αγάπη και προστασία να τη συντροφεύει σε κάθε βήμα της ζωής της. Προσευχήθηκα για την οικογένεια και τους φίλους μας. Τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο εσωτερικό, με κατέκλυσε ένα τεράστιο κύμα συγκίνησης. Νιώθω πως σπάνια έχω αισθανθεί τόση αγάπη μαζεμένη σε έναν χώρο. Ο νονός της Αθηνάς (ο κουμπάρος μου) ένιωσε ακριβώς το ίδιο.
Ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της επίσκεψής μας ήταν που ακούσαμε τις ιστορίες από τον Πατέρα Πέτρο Γεώργιο, ο οποίος αφιέρωσε χρόνο για να μας δείξει τα ιερά σημεία σε όλο τον ναό και να μοιραστεί μαζί μας την ιστορία του.
Αν σχεδιάζετε ποτέ ένα ταξίδι στην Ελλάδα, σας συνιστώ την Τήνο ανεπιφύλακτα», έγραψε η Μαρία Μενούνος στην ανάρτησή της.
Αυτή η πράξη ευγνωμοσύνης και προσευχής δεν ήταν τυχαία.
Τα τελευταία χρόνια, η Μαρία Μενούνος έχει περάσει από δοκιμασίες υγείας που θα λύγιζαν τον καθένα, μετατρέποντας την καθημερινότητά της σε έναν διαρκή αγώνα επιβίωσης.
Η Μαρία Μενούνος γιορτάζει 47 χρόνια πίστης, αγώνα και φωτεινής έμπνευσης
Η αρχή των δοκιμασιών ξεκίνησε το 2017, όταν διαγνώστηκε με καλοήθη όγκο στο εγκέφαλο (μηνιγγίωμα) και υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση. Η περίοδος εκείνη ήταν ιδιαίτερα βαριά ψυχολογικά, καθώς την ίδια ακριβώς στιγμή η πολυαγαπημένη της μητέρα έδινε τη δική της σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Λίγα χρόνια αργότερα, η υγεία της κλονίστηκε ξανά όταν διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1, μια πάθηση που απαίτησε άμεσες αλλαγές στον τρόπο ζωής της και συνεχή καθημερινή διαχείριση.
Ωστόσο, η σοβαρότερη μάχη της δόθηκε στις αρχές του 2023, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τη διάγνωση για καρκίνο στο πάγκρεας σταδίου 2. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, υποβλήθηκε σε μια εξαιρετικά δύσκολη και πολύωρη χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε μέρος του παγκρέατος, η σπλήνα, καθώς και 17 λεμφαδένες.
Η επιβίωσή της από αυτές τις διαδοχικές περιπέτειες υγείας, σε συνδυασμό με τον ερχομό της κόρης της, είναι ο λόγος που η πίστη της στην Παναγία έγινε ακόμα πιο αλύγιστη. Για τη Μαρία Μενούνος, η επιβίωση και η μητρότητα αποτελούν αληθινά θαύματα και το προσκύνημα στην Τήνο ήταν η δική της έμπρακτη ευχαριστία για τη ζωή, την υγεία και την οικογενειακή ευτυχία που της χαρίστηκε.
