Διαλύθηκαν οι White Stripes

Διαλύθηκαν οι White Stripes

Το ροκ δίδυμο που πέρασε τον παλμό του σε όλον τον κόσμο, ανεξάρτητα από ταμπέλες και κατηγορίες, αποφάσισε να χωρίσει.

Οι White Stripes, δηλαδή το δίδυμο των Jack και Meg White που στην αρχή παρουσιάστηκαν ως αδέρφια, έπειτα αποκαλύφτηκε πως δεν έχουν καμία συγγένεια και στην πραγματικότητα είναι ζευγάρι και εν τέλει κατέληξαν να είναι απλώς φίλοι και συνεργάτες, αποφάσισαν να πάρουν ξεχωριστούς δρόμους μετά από 14 χρόνια κοινής πορείας στον χώρο της μουσικής.

Ο τελευταίος τους δίσκος, «Icky Thump», βγήκε το 2007 κι έκτοτε δεν είχε ακουστεί κάτι άλλο, μέχρι χτες όπου βγήκε η ανακοίνωση της διάλυσής τους.

Το μουσικό ζευγάρι δήλωσε: «Ο λόγος (της διάλυσης) δεν οφείλεται σε καλλιτεχνικές διαφορές ή έλλειψη θέλησης για να συνεχίσουμε, ούτε σε κάποιο ζήτημα υγείας καθώς τόσο η Meg όσο και ο Jack αισθάνονται καλά και υγιείς. Οφείλεται σε άπειρους λόγους, αλλά κυρίως στο να διαφυλάξουμε ό, τι είναι όμορφο και ιδιαίτερο στο συγκρότημα και να το διατηρήσουμε έτσι».

Είναι γνωστό πως ο Jack White ασχολούνταν τον τελευταίο καιρό με πολλά side-projects του, μεταξύ των οποίων άλλα δύο συγκροτήματα των οποίων ηγείται, τους Raconteurs και τους Dead Weather, καθώς και με την δισκογραφική του εταιρεία, την Third Man Records. Άρα ίσως και να ήταν ζήτημα χρόνου μέχρι το ντουέτο να παραμελούσε το συγκρότημα που τους έκανε διάσημους και ως αποτέλεσμα αυτού να κυκλοφορούσαν έναν μέτριο δίσκο που δεν θα ανταποκρινόταν στην φήμη και το ταλέντο τους –από αυτή την άποψη η διάλυσή τους ήταν έξυπνη κίνηση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, για να ευχαριστήσουν τους φαν τους και να δώσουν μια πιο ευχάριστη νότα στην δυσάρεστη αυτή είδηση, οι Whites έκλεισαν την επίσημη δήλωσή τους λέγοντας: «Οι White Stripes δεν ανήκουν στην Meg και τον Jack πια. Οι White Stripes ανήκουν πλέον σε εσάς και μπορείτε να τους κάνετε ότι θέλετε. Η ομορφιά της τέχνης και της μουσικής είναι ότι μπορεί να διαρκέσει για πάντα, αν το θέλουν οι άνθρωποι. Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μαζί μας αυτή την εμπειρία. Η συμμετοχή σας δεν θα ξεχαστεί ποτέ και σας είμαστε πραγματικά ευγνώμονες».

Ενός λεπτού σιγή, συνοδευόμενη από το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι τους, για ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του 21ου αιώνα.