Βρεθήκαμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του ALTER

Βρεθήκαμε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του ALTER

Το λιγότερο που μπορούσε να γίνει ήταν να διοργανωθεί μια γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού που προσπαθεί να κρατήσει ανάστημα απο την κοροϊδία του Γιώργου Κουρή, ο οποίος δεν έχει καταβάλει μισθούς δέκα μηνών σε περίπου 650 άτομα.

Είχα τη χαρά να βρεθώ στις εγκαταστάσεις του καναλιού που εργάστηκα και εγώ για έξι χρόνια. Ενωμένοι όλοι σαν μια γροθιά δημοσιογράφοι και τεχνικοί περιμένουν μια καλύτερη μέρα και ένα νέο που θα τους κάνει να χαμογελάσουν. Η ελπίδα πρέπει να διατηρηθεί ζωντανή με τόσο αγώνα που έγινε όλο αυτό το διάστημα. Το κανάλι γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα.

Ο χώρος όπου άλλοτε περίμεναν οι καλεσμένοι των εκπομπών μετατράπηκε σε μια μεγάλη σκηνή θεάτρου και με όσα ψυχικά αποθέματα υπάρχουν δημιουργήθηκε ένα μεγάλο πάρτι. Αυτοί που βοήθησαν ήταν πολλοί. Σούπερ μάρκετ, ο δήμος Περιστερίου, εμπορικά καταστήματα, η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ , η ΕΤΗΤΑ και δεκάδες άλλοι φορείς έστειλαν ότι είχαν ευχαρίστηση για να είναι οι γιορτές αυτών των ανθρώπων λίγο καλύτερες.

Συνάντησα τον Βασίλη Κουβελέτσο, τον Παναγιώτη Κανεσούλη, τον Γιώργο Φιλλιπακη και άλλα παιδιά και η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Κάθε τηλεφώνημα και μια πληροφορία. Μια ελπίδα ότι ένα μέρος των χρημάτων θα τους καταβληθεί. Πιστέψτε με όμως ότι ο αγώνας τους δε τελείωσε. Θα περιμένουν μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής και από την επόμενη εβδομάδα θα κινητοποιηθούν με άλλο τρόπο. Με μια φωνή μου είπαν ότι τώρα δε θα λυγίσουμε και στο τέλος θα δικαιωθούμε.

Καλή χρονιά να ευχηθούμε και καλή δύναμη μέχρι να έρθει η δικαίωση. Το σκοτεινό αλλά γεμάτο ελπίδα κανάλι γέμισε με αισιοδοξία και το θέμα αυτό το παρουσιάζουμε σήμερα για να καταλάβουν κάποιοι ότι οι εργαζόμενοι έχουν αισθήματα και καρδιά μικρών παιδιών. Και όλα αυτά την στιγμή που κάποιοι κύριοι μάζευαν από τον πρώτο όροφο του καναλιού μπουκάλια κρασί και διάφορα δώρα που τους είχαν αποσταλεί.