Xαρούλα Αλεξίου- Δήμητρα Γαλάνη: Η συνεργασία της χρονιάς

Xαρούλα Αλεξίου- Δήμητρα Γαλάνη: Η συνεργασία της χρονιάς

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι δυο μεγάλες κυρίες ανακοίνωσαν την συνεργασία τους και μίλησαν στους δημοσιογράφους για την απόφαση τους να απαντήσουν θετικά σ αυτή την πρόταση που τους έγινε.

Για την ουσιαστική σχέση που υπάρχει ανάμεσά τους, μίλησε η Δήμητρα Γαλάνη, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά : «Όταν βρισκόμαστε στην σκηνή μαζί, συμβαίνει κάτι το απίστευτο. Νομίζεις ότι οι φωνές δεν ξεχωρίζουν γιατί πιστεύω πως οι φωνές γίνονται "ένα", όταν οι ψυχές γίνονται ένα. Αισθανόμαστε ευλογημένες για όλα αυτά τα σημαντικά τραγούδια που έχουμε τραγουδήσει αλλά και μεγάλη ευγνωμοσύνη στον ελληνικό λαό που μας τιμά και μας ακούει επί σαράντα συναπτά έτη».

Χαρακτηριστική ήταν η παρομοίωση του Γιώργου Ζαχαρίου μαέστρου της παράστασης για τις δύο καλλιτέχνιδες, ο οποίος είπε: «Εμείς απλά θέλαμε να φτιάξουμε ένα φαγητό και είχαμε τα καλύτερα υλικά».

Η Χάρις Αλεξίου από την πλευρά της τόνισε για την καλή της φίλη: «Αισθάνομαι πιο δυνατή και πιο ασφαλής γιατί θα μοιραστώ τη σκηνή με την αγαπημένη μου Δήμητρα Γαλάνη, με την οποία μας ενώνει ένα πολύτιμο παρελθόν. Με τη Δήμητρα αισθάνομαι όπως με κάποιον αγαπημένο φίλο ή συγγενή που έχω να τον δω χρόνια και όμως όταν ξαναβρισκόμαστε, συνεχίζουμε την κουβέντα από εκεί που την έχουμε αφήσει σα να μην έχει περάσει μέρα».

Σε ότι αφορά τα τραγούδια που θα ακουστούν, εκτός από τις εκπλήξεις που θα αποκαλυφθούν στο κοινό τις ημέρες των συναυλιών, οι δύο τραγουδίστριες ανέφεραν πως το πρόγραμμα θα ξεκινάει με τραγούδια από το παρελθόν και τον "Μαρμαρωμένο Βασιλιά" του Απόστολου Καλδάρα, έως και τραγούδια του σήμερα. Από την παράσταση δεν θα λείψουν και "Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας", ενός νοσταλγικού δίσκου, της Χάρις Αλεξίου με την Δήμητρα Γαλάνη, ο οποίος επανακυκλοφορεί 30 χρόνια μετά, με τις σφραγίδες των σημαντικότερων ονομάτων της σύνθεσης και στιχουργικής, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μάνος Χατζιδάκις, Μάνος Λοϊζος, Γιώργος Χρονάς, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι.