Lara Stone - Το σούπερ μόντελ της νέας δεκαετίας

Lara Stone - Το σούπερ μόντελ της νέας δεκαετίας

O Karl Lagerfeld την φωτογράφισε σαν θεά Αφροδίτη στο αριστουργηματικό Ημερολόγιο της Pirelli για το 2011. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία.

Όταν κουβαλάς στην πλάτη σου τον τίτλο «νούμερο 1 μοντέλο του πλανήτη» από το models.com, το διεθνές site με τα πιο αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης, έχεις διανύσει χιλιόμετρα πασαρέλας για λογαριασμό των μεγαλύτερων mega brands της μόδας, βλέπε Stella McCartney, Louis Vuitton, Jean Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Chanel, Lanvin, Victoria's Secret (σ.σ. η λίστα περιλαμβάνει σχεδόν άπαντες τους top οίκους), είσαι το αγαπημένο πρόσωπο στις διεθνείς καμπάνιες από τον Calvin Klein και τον Givenchy μέχρι τον Giorgio Armani, τους Dsquared και την Prada, έχεις ποζάρει μπροστά στο φακό über φωτογράφων (βλέπε Steven Meisel, Peter Lindbergh και Patrick Demarchelier) για να γίνεις το απόλυτο εξώφυλλο κάθε περιοδικού-βίβλου της μόδας (από την αμερικανική και την ιταλική, στη γαλλική και την ιαπωνική Vogue, το Interview, το Love και το i-D) και τέλος, και, παράλληλα, έχεις πρότερο βίο με καταχρήσεις και μία τουλάχιστον διανυκτέρευση σε κέντρο απεξάρτησης, τότε δικαίως θεωρείσαι το πιο επιδραστικό μοντέλο μετά τη «βασίλισσα» Kate Moss.

Η Lara είναι Ολλανδή. Γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1983 στην ήσυχη και καταπράσινη κωμόπολη Milder με τους περίπου 10.000 κατοίκους στα νότια της Ολλανδίας, από Βρετανό πατέρα και Ολλανδή μητέρα. Το εναρκτήριο κλικ στην καριέρα της γίνεται στην τρυφερή ηλικία των 13 ετών, όταν ένας διορατικός ατζέντης την προσεγγίζει στο παρισινό μετρό (εκείνη ήταν σε διακοπές μαζί με τους γονείς και τη μικρότερη αδερφή της) για να βρεθεί στα 15 της στο διάσημο πρακτορείο Elite.
Σήμερα το πρακτορείο που την αντιπροσωπεύει είναι το εξίσου φημισμένο IMG στο οποίο κατατάχτηκε το 2006, χρονιά που σηματοδοτεί τη μεγάλη έκρηξη στην καριέρα της με τη γνωριμία της με τον Ricardo Τisci του οίκου Givenchy. Εκείνος, με τη σειρά του, θα τη γνωρίσει στην εκδότρια της γαλλικής Vogue και σιδηρά κυρία της μόδας, Carine Roitfeld. Το αποτέλεσμα; Η απαιτητική διευθύντρια της Vogue θα της αφιερώσει το Μάρτιο του 2009 ολόκληρο το τεύχος, χτυπώντας με λευκά γράμματα στο εξώφυλλο δίπλα στη φωτογραφία της: «ένα αστέρι γεννιέται».

Την επόμενη χρονιά, η σχέση αγάπης ανάμεσα στην Roitfeld και τη Stone έχει ως αποτέλεσμα το μοντέλο να κερδίζει το επετειακό εξώφυλλο για τα 90 χρόνια του πιο διάσημου περιοδικού μόδας, όπου φορώντας δαντελένια μάσκα και γάντια κρατάει με τα χέρια της το εκπληκτικό στήθος της. Εκτός από τις χυμώδεις αναλογίες της (δύο νούμερα παραπάνω στα ρούχα από ότι το σύνηθες «σκαρί» ενός πετυχημένου μοντέλου, δηλαδή size 8 αντί για size 6) που δίνουν άλλη μια γερή κλωτσιά στην πεπατημένη των ανορεκτικών κοριτσιών στη διεθνή μόδα, τα σήματα κατατεθέντα της Lara είναι το κενό ανάμεσα στα μπροστινά δόντια της (οι Γάλλοι το θεωρούν ένδειξη καλής τύχης, ενώ αποτελεί και trend στην αισθητική oδοντιατρική, σύμφωνα με την Wall Street Journal, μεταξύ των νέων μοντέλων που ονειρεύονται μια ανάλογη καριέρα!) και το ηδονικά ασταθές περπάτημά της στην πασαρέλα.


Σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Observer τον Οκτώβριο που μας πέρασε λέει μεταξύ άλλων σχετικά με τον σωματότυπό της: «...Θα ήταν βαρετό αν όλοι δείχναμε το ίδιο. Στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν τόσα διαφορετικά σχήματα, μεγέθη, χρώματα...». Και έχει απόλυτο δίκιο.
Η Lara Stone όταν μιλάει στον τύπο, τα λέει έξω από τα δόντια. Έτσι έχουν καταγραφεί οι δηλώσεις της στη βρετανική Vogue, ότι για κάποιο διάστημα είχε πειστεί ότι ο Morrissey είχε γράψει για εκείνη το επικό anthem «Ηeaven knows I'm miserable now», ο τσαμπουκάς της σε δημοσιογράφο του i-D να σταματήσει να την ρωτάει για το «πλούσιο» στήθος της, οι δηλώσεις της ότι της αρέσουν οι τολμηρές και σκανδαλώδεις φωτογραφίσεις ή η πάρτε- τη -στα -μούτρα ομολογία της ότι είχε σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού που την οδήγησε στο κατώφλι του κέντρου αποτοξίνωσης στο Cape Town στη Νότιο Αφρική: «ξυπνούσα και έτρεμα. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα αν δεν έπινα πρώτα ένα ποτό...Ήταν τόσο εύκολο να πω σε κάποιον "βρες μου ένα μπουκάλι vodka" και μου το έφερναν... Επίσης, έδειχνα εντελώς σκατά, ξυπνώντας με ένα πρησμένο πρόσωπο και εξανθήματα παντού» (δηλώσεις της πριν ένα χρόνο στη βρετανική Vogue όπου φωτογραφήθηκε από τον Mario Testino).

Ευτυχώς για εκείνη, τα στραβοπατήματά της ανήκουν πλέον στο παρελθόν και συνεχίζει ακάθεκτη την καριέρα της, όπως και τους πρώτους 8 μήνες του έγγαμου βίου της με τον βρετανό κωμικό David Williams του πετυχημένου τηλεοπτικού show «Little Britain». Και μπορεί ο σύζυγός της να μην ταιριάζει εμφανισιακά δίπλα στην καλλονή Lara σύμφωνα με τις lifestyle επιταγές του λαμπερού χολιγουντιανού διδύμου των Brangelina ή του ζεύγους Beckham, αλλά τα ίδια δεν έλεγαν κάποτε και για τις ζουμερές καμπύλες των μοντέλων και την εξορία τους από την πασαρέλα;