O James Franco εκτίθεται

O James Franco εκτίθεται

Η πρώτη Ευρωπαϊκή σόλο έκθεση του πολύπλευρου 32χρονου (που δεν ξέρουμε πια με ποια ιδιότητα να αποκαλέσουμε) είναι γεγονός.

Στα Daily Franco νέα μας, λοιπόν: Στις 12 Φεβρουαρίου, δύο μέρες μετά τα εγκαίνια της 61ης Berlinale, του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, εγκαίνια κάνει η solo έκθεση του Franco με τίτλο «The Dangerous Book Four Boys». Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικάνος ηθοποιός (και άλλα) εκθέτει δουλειά του στην Ευρώπη και κάτι μας λέει πως η γκαλερί Peres Projects στο Βερολινέζικο Mitte και Kreuzberg θα ξεχειλίσει από κόσμο.

Στο έργο του ο Franco εξερευνά μια ποικιλία θεμάτων εμπνευσμένα κυρίως από την εφηβεία και αποτίει φόρο τιμής σε καλλιτέχνες όπως ο Paul McCarthy και ο Kenneth Anger. Στην έκθεση παρουσιάζονται ταινίες μικρού μήκους, ζωγραφικά σχέδια, φωτογραφίες, γλυπτά, polaroids και εγκαταστάσεις που ο Franco συνέθεσε τα τελευταία 4 χρόνια.

Στους προβληματισμούς του δημιουργού συμπεριλαμβάνονται ιδέες όπως η ταυτότητα, η αρρενωπότητα, η σεξουαλικότητα και άλλες σημαντικές ανθρώπινες πτυχές και εμπειρίες.

Η έκθεση έχει ήδη παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη.
Αν τυχόν βρεθείτε στο Βερολίνο τα έργα του θα συναντήσετε στην γκαλερί που τα φιλοξενεί σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης.

Javier Peres Projects
Mitte Grosse Hamburger Strasse 17
Kreuzberg Schlesische Strasse 26
www.peresprojects.com